• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Lazer epilasyona dikkat, özellikle yaz aylarında

Lazer epilasyona dikkat, özellikle yaz aylarında
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği lazer epilasyon, tüylei tamamen yok etmediği ibi, üzücü sonuçlar doğurabiliyor.

Özellikle yaz aylarında kadınların yoğun ilgi gösterdiği lazer epilasyonu, dikkat edilmediği takdirde üzücü sonuçlar doğurabilir.

Adana’da hizmet veren dermatolog Dr. Münevver Aslan, lazer epilasyonun tüy ve kılları ortadan kaldıran yöntem olmadığını söyledi. Hassas ciltlerin uygulama sırasında yanabileceğini bildiren Dr. Aslan, bu yılbaşından itibaren yönetmelik değişikliğiyle güzellik merkezlerinin muayenehane veya polikliniğe dönüştürülmesine karar verildiğini, lazer epilasyon ve fotoepilasyon tedavilerinin sadece muayenehane, poliklinik ve hastane kapsamında yapılması zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Toplumda lazer epilasyonunun kılları tamamen yok ettiğine dair genel kanı bulunduğunu hatırlatan Dr. Aslan, şöyle dedi:

"Tüyler bitene kadar tedavi garantisi vermek bir aldatmaca"

“Kılların dökülmüş olması hepsinin kaybolacağını göstermez. Bu nedenle tüm tüyler bitene kadar tedavi garantisi vermek aldatmacadan başka bir şey değildir. Böyle bir gerçek varken, insanları kandırmamak gerekir. Kıl kökü yeterli moleküle sahip değilse yani beyaz ve sarı renge yakınsa hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, bu tüyleri ortadan kaldırılamaz. Kıl köklerinin hepsi koyu renkte olan ve kalın kıllara sahip olanlar bütün kıllarından kurtulabilir. Ama bunu en baştan bilebilmek ve garanti vermek mümkün değildir. Biz hastaya bu durumu en başından beri anlatıyoruz.”
Kullanılan sahte cihazlarla yanık tehlikesinin arttığını anlatan Dr. Aslan, şöyle devam etti:

“Yeterli kontrol olmadığı için adım attığınız her yerde lazer epilasyon yapan yer var. Kullandığımız lazer cihazının en ucuzu 85 bin Euro'dan başlıyor. Ama Çin malları 3-5 bin liraya satılıyor. Bu cihazlar insanlar için çok tehlikeli. Yanık yapma riski çok yüksek. Bunun tıbbi bir müdahale olması ve profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini bilinmesi gerekiyor. Yoksa, insanlar güzel görünmek uğruna ömür boyu kalıcı yanıklara maruz kalabilirler.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim