• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Lazer Epilasyonda En İyi Sonuç Nasıl Alınır

Lazer Epilasyonda En İyi Sonuç Nasıl Alınır
En iyi lazer epilasyon deneyimi için, lazer epilasyon öncesinde dikkat edilmesi gereken hususları Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu sizler için yazdı.

En iyi lazer epilasyon cihazı hangisidir?

En iyi lazer epilasyon kişiye özel olarak belirlenir. Kıl yapısı, kıl rengi, ten rengi lazer epilasyon cihazı seçimine etkili faktörlerdir. Örneğin kalın, koyu renkli ve açık tenli kişilerde Alexandrite lazer epilasyon en uygun yöntem ve cihazdır.

Bronz tene lazer epilasyon yapılır mı?

Lazer koyu renkli pigment olan melanini hedefler. Eğer cildiniz kahverengi ise lazer ışığı kıl kökünden önce cilt tarafından emilir ve ciltte yanık gelişebilir Aynı zamanda kıl köküne gitmesi gereken enerji ciltte emildiği için epilasyon da etkisiz olur.

Yazın epilasyon yaptıranlarda bronz ten sebebi yanık ve cilt lekesi gelişmesi muhtemeldir. Bu sebeple yazın bronzlaştıktan sonra 6 hafta lazer epilasyon yapılmaz.

Lazer epilasyon öncesi traş

Lazer epilasyon öncesi jilet ile tüyleri kısaltma işlemi 3 gün öncesinden yapılmalıdır. Lazer epilasyon öncesi tüyler uzunsa lazer enerjisi tüy boyunca dağılır ve kıl köküne ulaşan enerji yeterli seviyelere ulaşamaz. Kıl boyunca dağılan enerjinin oluşturduğu ısı ciltte yanık oluşturabilir.

Lazer epilasyon kimlere yapılır?

 Lazer epilasyonun hedefi olan kıla siyah rengi veren, koyu renkli pigment melaninin az olduğu, “beyaz, kızıl, gri veya sarı tüylerde” lazer epilasyon etkili değildir. İnce tüylerde ve açık renkli tüylerde iğneli epilasyon önerilir.

Lazer epilasyon seans aralıkları ne kadar olmalıdır? Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar.

Lazer epilasyon ve ilaç kullanımı

Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir. Lazer epilasyon sırasında antibiyotik kullanılmamalıdır.

Lazer epilasyon merkezi seçimi

En iyi lazer epilasyon şüphesiz doktor kontrolünde yapılandır. Lazer epilasyon yaptıracağınız merkezi lazer epilasyon öncesinde ziyaret edin. Ön görüşme sırasında hangi lazer epilasyon cihazları ile çalışıyorlar ve doktor kontrolünde olup olmadığını sorun.

Daha fazla bilgi için: https://www.tarikcavusoglu.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 34062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim