• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Lazer epilasyonda yanık davası

Lazer epilasyonda yanık davası
Bakırköy'de lazer epilasyon yapılan merkezde, yetkisiz kullandığı belirtilen cihazla müşterinin bacağını yaktığı iddia edilen kişi ile iş yeri sahibinin yargılanmasına başlandı

İSTANBUL - Bakırköy'de lazer epilasyon yapılan merkezde, yetkisiz kullandığı belirtilen cihazla müşterinin bacağını yaktığı iddia edilen Y.T. ile iş yeri sahibi F.İ'nin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Y.T ile müşteki L.Ö. ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Y.T, güzellik salonunda estetisyen olarak çalıştığını, cilt bakım elemanı olduğunu ifade ederek, ''Lazer epilasyon üzerine kurs aldım. IPL cihazını kullanma hususunda kurs bitirme belgem vardır. Yakınıcı müşterimiz beş kez salona gelmişti, ben de ara ara epilasyon işlemi yaptım. Olay günü yakınıcının sağ bacağında IPL cihazı ile işlem yaparken bacağında yanık oluştu, ben bacağının ön yüzünün tamamını çalıştım. Arka yüzüne döndüğümde bu olay meydana geldi, benim tedbirsiz hareketim yoktur. Bu, jiletten dolayı bacağın tahriş olmasından da meydana gelmiş olabilir, cihazın çalışarak ısınmasından dolayı da meydana gelmiş olabilir. Benim tıbbi bir eğitimim yoktur sadece bu konuda kurs aldım. Benim çalıştığım dönemde güzellik salonunda doktor çalışmıyordu.'' diye konuştu.

Duruşmada ifade veren müşteki L.A ise güzellik merkezinde lazer epilasyon işlemi yaptırdığını, 4. kez gittiğinde bu olayın meydana geldiğini, lazer işlemini cihaz ile sanık Y.T'nin yaptığını söyledi.

Müşteki L.A, işlem yapılırken canının çok acıdığını söylediğini ancak bu durumun olabileceğinin kendisine belirtildiğini anlatarak, ''Uyarmama rağmen devam etti. Acıya dayanamayıp kalktığımda bacağımın kızarmış olduğunu gördüm, tahriş olan yere krem sürdüler, 'geçer' dediler ancak eve gittiğimde su topladığını gördüm, doktora gittim, ikinci derece yanık dediler. Ben bacağımda bu işlemi meydana getiren sanıklardan şikayetçiyim, 5 bin lira zararımı karşılarlarsa şikayetimden vazgeçerim, davaya da katılmak istiyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Hakim Aysel Sevcan, duruşmaya katılmayan bir diğer sanık F.İ'nin bir sonraki celse hazır edilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelendi.

- İddianamede

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, suç tarihi olan 5 Temmuz 2014'te müşteki L.A'nın lazer epilasyon yaptırmak üzere şüphelilerden F.İ'nin sahibi olduğu iş yerine gittiği, lazer epilasyon konusunda anlaşma yaptığı belirtildi.

İddianamede, iş yeri çalışanı diğer şüpheli Y.T'nin, IPL cihazı ile müştekiye işlem yaptığı sırada meslek ve sanatta acemi, tedbirsiz ve dikkatsiz davranması ile İl Sağlık Müdürlüğü raporunda da belirtildiği üzere mutlak suretle IPL cihazının bir doktor tarafından kullanılması gerektiği halde bu hususlara uymaması sonucu, müştekinin sağ bacağında 2. derece yanığa sebebiyet verdiği kaydedildi.

F.İ'nin de doktorun kullanması gereken cihazı yetkisi olmayan çalışanlarına kullandırdığı anlatılan iddianamede, F.İ. ile Y.T'nin atılı suçu birlikte işledikleri bildirildi.

İddianamede, şüpheliler F.İ. ile Y.T'nin ''taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma'' ve ''diploması olmadığı halde hasta tedavi edilmesi'' suçlarından 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim