• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Lazer ile 10 dakikada hemoroidden kurtulun

Lazer ile 10 dakikada hemoroidden kurtulun
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar, halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığının tedavisinde 10 dakikalık bir operasyonun yeterli olduğunu söyleyerek bu konuda bilgiler verdi.

Makat bölgesindeki damarların genişlemesi yani varisidir. Hemoroidin ana nedeni kabızlıktır ve kalıtımsal özellik de taşımaktadır. Hemoroidli hastaların çoğunda uzun süren kabızlık vardır ve ailede birçok hemoroidli şahıs bulunmaktadır. Sıklıkla çok ağrılı bir durumdur ve çoğu kez acil operasyon gerekir. İç ve dış olmak üzere iki tipte görülebilir.

Yüz güldürücü sonuçlar veren bir yöntem olan Lazer (Infrared koagülatör) tedavisini Dr. Soğukpınar şöyle anlattı: “ Tedavi ayaktan uygulandığından hasta aynı gün işine dönebilmektedir. Ameliyattan sonra 2 ay süren istirahat süresi ameliyatsız tedavilerde 1 gün sürmektedir. Yapılan ameliyata bağlı olarak tekrarlama ihtimali %20 civarındayken lazerle tedavide etkilenen doku daha kontrollü olduğundan tekrarlama ihtimali çok azdır. Ameliyatsız tedavi narkoz, ameliyathane şartları ve hastanede yatmayı gerektirmediğinden daha ekonomiktir. 8-10 dakika süren tedavi boyunca hasta iki kişi ile muhatap olmakta ve tedirginlik yaşamamaktadır ve bu durum utanma duygusu sebebiyle tedavisini erteleyen hastalar için iyi bir seçenek olmaktadır.”

Lazer, ışık gurubuna yakın, zaman ayarlı bir sıcak ışık olup, çok iyi kontrol edilebilir; 1-2 saniyede kanamaları durdurabilir ve 1-3 saniyelik uygulamalarla hemoroidleri 1 hafta içinde sorun olmaktan çıkarır. En yeni yöntemdir. Bir anlamda ışıkla tedavi demektir. Yüksek ısı taşıyan ışık hemoroid memesine odaklanır. Ağrı sinirlerinin bittiği alanda çalışıldığı için hasta bu yanmayı hafif bir şekilde hisseder. Hemoroid memesindeki bu yanma aynı zamanda o bölgedeki genişleyip varisleşmiş damarları da yaktığından hacmi küçülür. Bu alanda yeni ve sağlıklı bir doku oluşması sağlanır. Hemoroidde kanama varsa kanayan damarlarda pıhtı oluşacağından kanama, uygulama sırasında durur.

Lazerle ameliyatsız hemoroit tedavisinde:
-Uygulamadan sonra ağrı olmadığından kişi hemen işine dönebilir.
-Uygulama ağrısız olduğundan narkoz gerektirmez.
-Kanama ya hiç olmaz ya da ameliyata kıyasla belirgin ölçüde az olur.
-Tedavide neşter gibi kesici alet kullanılmadığından kaslar hasar görmez.
-Makat kasları kesilmediğinden dışkı ve gaz tutamama problemi yaşanmaz.
-Geniş doku çıkarmak gerekmediğinden makat darlığı gelişmez.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6105 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim