• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Lazer Lipoliz ile Estetik ve İdeal Vücut

Lazer Lipoliz ile Estetik ve İdeal Vücut
Yağ dokusunun yoğun olduğu bölgelere uygulanan lazer lipoliz, en etkili vücut şekillendirme operasyonları arasında yer alır.

 

Bölgesel yağlanma tedavisine yenilikçi bir bakış kazandıran lazer lipoliz yöntemiyle lazer ışığı, yağ hücresinin zarına doğrudan uygulanarak hücre zarını parçalar. Böylece yağlar vücuttan dışarıya atılır. Lazer lipoliz, bölgesel yağlanma ve cilt gevşekliği tedavisinin yanı sıra koltuk altına uygulanarak, aşırı terlemenin engellenmesine de destek olur. Yağ hücrelerinin kalıcı biçimde azaltılmasına yardımcı olan 3D lazer lipoliz, cildin daha sıkı olmasını sağlamanın yanında selülitleri de önler. Ciltteki pürüzleri azaltan lazer lipoliz yöntemi için 3 ayrı lazer kullanılır. İşlem için öncelikle uygulamanın yapılacağı yer işaretlenerek uyuşturulur. Uygulama yapılacak bölgeye 1-2 mm’lik ufak bir kesi açılarak yağ hücrelerinin zarı patlatılır ve dışarı atılır.

Kimlere Lazer Lipoliz Uygulanabilir?

18-75 yaş arasındaki sağlıklı tüm bireyler lazer lipoliz uygulamasından yararlanabilir. Ancak bu işlemin sadece bölgesel yağların ortadan kaldırılmasına yönelik olduğu unutulmamalıdır. Bu işlem kilo vermeye yönelik bir uygulama olmadığı gibi işlem öncesi uygulama yaptırmak isteyen kişilere genellikle kilo vermesi önerilir. Lazer lipoliz basen, bel, kalça, karın, kol gibi bölgesel ve kalıcı yağlanma sorunlarına yönelik olarak ayrıca selülit, çene altı genişlemesi veya göz torbası problemlerine karşı uygulanabilir. Hamile veya emziren kadınlara, ilaç alerjisi bulunanlara, felç geçirenlere, böbrek, enfeksiyon, karaciğer, hemofili, kanser, kalp ve insüline bağımlı şeker hastalarına, lazer lipoliz tedavisi önerilmez.

lazer-lipoliz-001.jpg

Soğuk Lipoliz Nedir?

Vücut şekillendirme türleri içinde öne çıkan bir diğer uygulama olan soğuk lipoliz, yağ hücrelerinin dondurularak parçalanmasını sağlar. Bu yöntem çoğu zaman direnç gösteren yağ depolarının eritilmesi için uygulanır. Yüksek düzeyde soğuğa maruz kaldığında yağ hücrelerinin ölmesi sonucu keşfedilen bu yöntemle direnç gösteren bölgedeki yağlanmanın önüne geçilmesi amaçlanır. Genellikle alt karın, mide, basen, sırt, bacak ve bel gibi bölgelere uygulanan soğuk lipolizin en büyük avantajı, tüm yağ hücreleri üzerinde etkili olup incelmeyi orantılı biçimde sağlamasıdır. İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgenin etraftaki dokunun da sıkılaştığı gözlenir. Uygulama için önce işlemin yapılacağı bölgeye, vakum işlevine sahip özel bir aparatla masaj yapılır. Böylece yağ hücrelerinin normal vücut sıcaklığına uyum sağlaması sağlanır. İşlemden sonra bölge önce ısıtılır, daha sonra ise hızla soğutulur. Bu sıcaklıkta yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra yağ hücrelerinin hem küçülmesi hem de zarları parçalayarak dışarı atılması hedeflenir.

Lipoliz Kalıcı mıdır?

Lipoliz uygulaması ile ilgili olarak en çok merak edilen konuların başında; lazer lipoliz işlemin kalıcı sonuç verip vermediği sorusu yer alır. Bu uygulama ile işlemin yapıldığı bölgedeki yağ hücreleri tamamen yok edilse de işlem sonrasında uygulamayı yaptıran kişiye beslenmesine dikkat etmesi ve düzenli spor yapması önerilir. Eğer bu önerilere dikkat edilmezse, uygulamanın yapıldığı bölgede kalan yağ dokuları büyüyebilir.

lazer-lipoliz1-001.jpg

Lipoliz Seansları ve Fiyatları

Lazer lipoliz uygulamaları çoğunlukla tek seans olarak yapılır. Ancak, yağ dokusunun büyüklüğüne veya cildin elastikiyetine göre birden fazla seans uygulanabilir. Eğer yağ hücresi hacimsel olarak çok büyükse 3 ay ara ile seanslar tekrarlanabilir. Gerek lazer lipoliz gerekse soğuk lipoliz uygulamasının fiyatı, işlem yapılan bölgeye göre farklılık gösterir. Fiyatlar, uygulama yapılan alanın büyüklüğüne, seans sayısına ve işlem için kullanılan ilacın miktarına bağlı olarak, doğru orantılı şekilde değişir. Eğer siz de bölgesel fazlalıklarınızdan şikayetçiyseniz ve yağ aldırma konusunda modern tıp teknikleri uygulayan, güvenilir bir merkeze başvurmak isterseniz; Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4038 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim