• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Lazer tedavisi ve akupunktur ile görmeyen gözlere derman oluyor

Lazer tedavisi ve akupunktur ile görmeyen gözlere derman oluyor
Şekere bağlı görme bozukluğunu ve gece körlüğünü iyileştirmede önemli mesafeler alan Dr. Osman Fıratlı, davet edildiği uluslararası kongrelerde büyük ilgi topluyor.

Şekere bağlı görme bozukluğunu ve gece körlüğünü iyileştirmede önemli mesafeler alan Dr. Osman Fıratlı, davet edildiği uluslararası kongrelerde büyük ilgi topluyor.

Lazer tedavisi ve akupunktur yöntemiyle pek çok insanın tekrar görmesini sağlayan Fıratlı'ya tedavi olan hastalar, hayata yeniden başlamanın sevincini yaşıyor.

Dr. Fıratlı'nın tedavi ettiği hastalardan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu Salih Selçuk, bu sevinci yaşayanlardan biri. Mesleği icabı hayatını gözlerine borçlu olduğunu anlatan Selçuk, gözlerinden rahatsızlanarak iyi göremediği için çalıştığı işten de ayrılmak zorunda kaldığını dile getiriyor. İşsizlik ve parasızlık yüzünden girdiği stresin, gözlerinin iyice kapanmasına yol açtığını aktaran Salih Selçuk, "Dünyaya gelecek olan yavrumun masrafları da sıkıntılarıma tuz biber ekti. Hamd olsun ki çok inançlı biriyim, başka biri yaşadıklarıma zor dayanırdı." yorumunda bulunuyor. Geçen 3,5 yılda gözlerinin hızlı bir şekilde kapanmaya başladığını belirten Selçuk yaşadıklarını şöyle anlattı: "Son 6 ayda kendimi körlüğe iyice adapte etmeye başlamıştım. Özürlü raporla işe girmek için uğraşırken, ağabeyimin tavsiyesiyle Dr. Osman Fıratlı'yı buldum. Hemen tedaviye başladım. Kısa sürede neticeler aldık. Gözümden sanki bir perde kalkmış gibiydi. Daha sonraki seanslarda gözümün açıldığını hissettim. Geceleri artık tabelalar çok canlı, ışıklar rengârenkti. Artık tek başıma bütün işlerimi görebiliyorum."

Ankara'dan Fıratlı'nın muayenehanesine tedaviye gelen Alp K. da yeniden görmenin mutluluğunu yaşayanlardan. Tedaviye başlamadan önce sol gözünün yüzde 40, sağ gözünün ise yüzde 5 gördüğünü ifade eden 26 yaşındaki genç, "Bir ay oldu, yaklaşık 12 seans geride kaldı, şimdi renkleri daha iyi seçiyorum. Kapalı alanın bir bölümü açıldı. Durumum gün geçtikçe iyiye gidiyor." diyor. Bu tedaviye başlamadan önce durumunun çok kötü olduğunu aktaran Muhsin Tombul isimli hasta ise, "Bakışlarım çok tuhaftı, gözüm hafif kaymıştı. Şimdi gün geçtikçe iyileşiyorum. Geçen gün doktor Osman Bey'in diplomasındaki yazıları okudum ve sevinçten doktora sarılıp öptüm." açıklamasında bulunuyor.

1982 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Osman Fıratlı, 1997 yılında kendisine ait Lazer Tedavi Merkezi'ni kurmuş. Özellikle lazer tedavilerinin bilimsel temellere oturtulmasında ciddi mesafe alan Fıratlı, dünyada körlüğün en sık sebeplerinden biri olan diyabetik retinopati (şekere bağlı görme bozukluğu) ile gece körlüğünü tedavi etmede önemli yol kat etti. Sık sık uluslararası konferanslara katılan Fıratlı, burada tecrübelerini paylaşıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5013 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim