• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Liposuction Fiyatları Hakkında

Liposuction Fiyatları Hakkında
Son yıllarda oldukça artış görülen estetik uygulamaları kapsamında değerlendirilebilen liposuction, yağ aldırma ameliyatları ile ilgili ülkemizin önde gelen estetik merkezlerinden Mac Beau estetik merkezi kurucusu Sayın Yusuf Keri ile konuşuyoruz.

 

Mac Beau estetik kurucusu Yusuf Keri’ye liposuction ile ilgili mümkün olduğunca tüm detayları soracağız.

Nedir Liposuction?

Liposuction yağ aldırma işlemidir. Vücut hatlarında bulunan orantısız çıkıntıları gidermek için, bu bölgelerden vakumla yağları toplamak ve vücuttan uzaklaştırma işlemini kapsar. Liposuction fiyatları için bu uygulamayı yapan bir merkezle görüşebilirsiniz. Ancak liposuction fiyatları alınacak yağ oranına, bölgenin genişliğine göre farklı düzeylerde olabilir. Liposuction yaptırmak isterseniz öncelikle bu işlemin zayıflama amacıyla yapılmadığını bilmelisiniz. Bu işlem sadece vücut konturlarını düzeltmek, vücudunuzu forma sokmak için yapılır.

Liposuction fiyatları nedir, liposuction nasıl yapılır?

Liposuction yaptırmak isteyenler liposuction fiyatları için estetik cerrah ile görüşerek bilgi sahibi olabilir. Bu yöntemle fazlalık yağlardan kurtulmak isterseniz uzman bir cerrahtan yardım almalısınız. Liposuction yapılacak bölgeye uygun alanlara 3-5 mm genişliğinde kesiler yapılır. Buradan yağ dokusuna sokulan ince kanüllerle vakumla ileri geri hareketle yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Künt uçlara sahip olan kanüllerin yan taraflarında bulunan deliklerden yağ dokusu dışarıya alınır. Bu işlemle vücutta çıkıntı yapan fazlalık yağ dokusu alınarak, kişinin orantılı bir vücuda sahip olmasına yardımcı olunuyor. Estetik bir vücuda sahip olmak isteyenler liposuction uygulamasını yaptırmayı tercih edebilir.

Liposuction küçük alanlara uygulanacaksa lokal anestezi altında yapılabilir. Geniş alanlara ya da birden fazla alana yapılacaksa genel anestezi tercih edilir. Yağ aldırma işleminin süresi, alanın büyüklüğü ve sayısı liposuction fiyatları için önemli kriterlerdir. Fiyatlar temel olarak bunlara göre belirlenir.

Liposuction (Yağ Aldırma) hangi bölgelere uygulanabilir?

Yağ aldırma bayanlara ve erkeklere uygulanabilen bir işlemdir. Bayanlarda basen, kalça, kolların iç ve arka kısımları, karın, dizlerin iç kısımları, belin yanları, ayak bileği, gıdı, kulakların alt ön kısmı gibi yağların toplandığı alanlara uygulanabilir. Erkeklerde ise meme büyümesi tedavisinde, karın, göbek, bel bölgesinin yan kısımları, gıdı, ense gibi yağlanan bölgelerde yağ aldırma uygulanabilir.

Yağ aldırma fiyatları uygulama yapılan alanın büyüklüğüne göre oluşturulabilir. Küçük alanlarda fiyatlar daha uygun olur. Bu uygulama lipom denilen yağ bezelerinin alınması içinde yapılabilir. Ayrıca bölgede engebeli bir görünüme neden olan selülit sorunu giderilebilir. Fakat yağ aldırma işlemi sadece selülit tedavisi için yapılmaz.

Liposuction kimler için uygun bir yöntemdir?

Liposuction operasyonu zayıflama yöntemi olarak kullanılmaz. Normal kiloda olan ya da kilosu biraz fazla olan kişilerde bölgesel yağ birikimini gidermek için kullanılır. Bu durumdaki kişiler liposuction için uygun adaylardır. Vücutta dışarıya çıkıntı yapan bu yağ birikimleri hem estetik görünümü bozar, hem de kişinin ruhsal durumunu olumsuz etkiler. Bu şekilde biriken yağlar diyet ve egzersiz ile eritilemez. Çünkü bu bölgelerdeki yağ dokusu özellikleri daha farklıdır. Kişi kilo alırken bu bölgelerde daha fazla yağ depolanır ve kilo verirken yağ depoları eksilmez. Bu döngünün kırılması için liposuction en iyi çözüm yoludur.

Liposuction kimler için uygun değildir?

Liposuction fiyatları hakkında bilgi almak isteyenler önce bu işlem için uygun bir aday olup olmadıklarını sorgulamalıdır. Belirttiğimiz gibi kişinin zayıflama amacının olması ve bu uygulamadan fayda ummak pek gerçekçi olmaz. Ayrıca doğum yapmış ve çatlakları olan, deri sarkması sorunu olanlar içinde uygun bir yöntem değildir. Liposuction yağ birikimi olan ancak deri gerginliği muhafaza edilmiş kişilere uygundur. Deri elastikiyeti yerinde olan kişilerde liposuction daha başarılı sonuç verir. Deri gerginliği kaybolmuş kişilerde tek başına liposuction yeterli olmaz. Bu kişilerde fazla deri çıkarılmalı ve germe işlemi de yapılmalıdır.

Hastalarda genel anestezi ya da cerrahi bir girişim için risk olabilecek sağlık sorunların varsa liposuction işlemi yapılamaz. Özellikle merkezi sinir sistemi hastalıkları, karaciğer, kalp, börek hastalıkları gibi kronik hastalığı olanlara yağ alma işlemi sakıncalı olabilir. Ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda da bu ilaçların belli bir süre bırakılması gerekir. Hamile ve emzirme döneminde olan kadınlar içinde liposuction işleminin daha sonraya ertelenmesi gerekir.

Liposuction sonrası iyileşme

Liposuction sonrası hastalara özel bir korse giydirilir. Korse bölgeye elastik bir bası yapar. Bu sayede bölgedeki kanama ve şişlik azaltılır, cildin cilt altına daha iyi yapışması sağlanır. İlk hafta hastaların korseyi hiç çıkarmaması, sonraki haftalarda ise duş alırken çıkarıp yeniden giymesi gerekir. Toplamda 4 hafta bu korsenin giyilmesi önerilir. Hastaların ödem ve morluk gibi etkilerden kurtulup normal yaşamına dönmesi uzun sürmez. En iyi sonucu almak içinde 6 ay beklenmelidir.

Liposuction yağ aldırma ile ilgili detaylı bilgiye https://tr.macbeau.com/liposuction-yag-aldirma-zayiflama-fiyatlari-turkiye/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim