• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Liposuction hakkında bilinmeyen gerçekler

Liposuction hakkında bilinmeyen gerçekler
Yağ dokusunun vücutta fazla olan bölgelerden dışarı alınması olarak açıklanabilen Liposuction, oldukça merak edilen bir operasyon.

Yağ dokusunun vücutta fazla olan bölgelerden dışarı alınması olarak açıklanabilen Liposuction, oldukça merak edilen bir operasyon. Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Dr. Reha Yavuzer, uygulamayla ilgili merak edilenleri açıkladı.

Liposuctionda hasta seçimi ve kullanılan teknik oldukça önemlidir. Alınan yağ dokusu miktarı çok yüksek olmadığı takdirde riskler daha da azalır.

GÜÇLÜ BİR YÖNTEM
İster lokal, ister genel anestezi altında yapılsın her cerrahi işlem risk taşır. Liposuction işleminde risk, anestezinin tipinden çok, alınan miktara bağlıdır. Sıklıkla iki litre civarında aspirasyon yapılır. Alınan miktar altı litrelere ulaştığında ve geçtiğinde riskte artış yaşanır.

Yaklaşık 3 mm uzunluğundaki giriş yerlerinden yapılan işlemde, yağların alınacağı bölgenin genişliği önemlidir. Kesi miktarının az olması bu işlemin ameliyat olmadığı anlamına gelmez.

Liposuction, ciddi bir girişim olduğu için hastane koşullarında gerçekleştirilmelidir.
Liposuction, vücut şekillendirmede güçlü bir yöntemdir ancak kilo sorunu olan kişilerde tek başına yeterli olması mümkün değil.

Bu işlem kilo verme değil, şekil verme işlemidir. Kilosu fazla olan kişilerde, beslenme ve egzersiz programları ile bir miktar kilo kaybı sağlanmalı ve ardından işlem gerçekleştirilmelidir.

TEKRAR YAĞ TOPLANMASI OLMAZ...
Liposuction işlemi ile yağ alınan bölgede sadece hücrelerdeki yağ içeriği alınmaz, bölgedeki yağ hücrelerinde de parçalanma meydana getirildiği için sayısal azalma olur. Diğer bir deyişle işlem sonrasında ilgili bölgede potansiyel yağ tutabilecek hücre sayısı azalır. Normal sınırlardaki kilo alışverişlerde (5 kilogram içinde kalındığı takdirde) sıklıkla alınan bölgede eskisi kadar yağ toplanması olmaz.

HER BÖLGEYE YAPILIR
Liposuction uygulaması, yağ olan her bölgeye yapılabilir. Özellikle teknolojinin gelişimi ile birlikte, sadece karın, kalça değil yüz, boyun, kol, sırt, ayak bilekleri, diz iç kısımları gibi bölgeler de tedavi edilebiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim