• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Logo Robotik Kodlama Takımı projelerini sundu

Logo Robotik Kodlama Takımı projelerini sundu
Logo Yazılım ile Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon'un iş birliğinde geçen ekim ayında kurulan "Logo Robotik Kodlama Takımı", aldıkları kodlama eğitimleriyle geliştirdikleri projeleri tamamladı.

Logo Grup Pazarlama Başkanı Begüm Arş Türk: "Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemizin gelişerek devam etmesinden mutluluk duyuyoruz"

Logo Yazılım'dan yapılan açıklamaya göre, 3. sınıfa giden 7 kız ve 7 erkek öğrenciden oluşan takım, hazırladıkları projeleri Logo yöneticilerine, mentorlarına ve çalışanlara sundu.

Hayata geçirilen "Tarım, Hayvan Dostlarımız, Çevre, Enerji, Sağlık, Engelliler ve Yaşlılar" temalarındaki projeler arasında topraksız tarım ile çilek bahçesi, pino ile ortam sıcaklığını ölçen termometre, pino ile kedi otomatı, ilaç içmeyi unutanlar için ilaç hatırlatıcısı, balıklar için yem otomatı, konveyör mekanizması yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Logo Grup Pazarlama Başkanı Begüm Arş Türk, Logo Robotik Kodlama Atölyesi kapsamında kurulan takıma katılan öğrencilerin çalışmalarını heyecanla izlediklerini belirterek, "Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz desteğin artarak devam etmesini hedefliyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için başlattığımız kurumsal sosyal sorumluluk projemizin gelişerek devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve hevesle katılım göstermesi bizi gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

- "40 binden fazla çocuğa eğitim desteği veriyoruz"

Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut da dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

'Dernek olarak bugün 40 binden fazla çocuğa eğitim desteği veriyoruz ve Türkiye'nin 50'den fazla şehrinde faaliyet gösteriyoruz. Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak geliştirdiğimiz LogoRobotik Kodlama Atölyesi eğitimiyle birlikte öğrenciler kodları anlamlandırmaya başlıyor ve bilgisayar kullanım becerileri gelişirken, yapılan çalışmalar iletişim yeteneklerinin ve ifade biçimlerinin değiştirmesine, hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu sunumda da hayal güçlerinin eseri olan projeleri izlemekten büyük heyecan duyduk.'

Logo Robotik Kodlama Takımı'nı oluşturan öğrenciler, eğitim-öğretim yılı boyunca kodlama, robotik, maker, STEM eğitimi aldıkları, haftada 4 saatlik atölye çalışmalarına katıldı. Atölye çalışmaları sırasında "Kodlama" başlığı altında, Scratch, Kodu Game Lab, Python, Roblox, Small Basic, Ruby, Alice ele alındı. "Robotik" başlığı altında; Pinoo ve Tinkercad Simulation eğitimleri verildi. "Maker" ve "STEM+A" başlıklarında proje bazlı çalışmalara yoğunlaşıldı. Tasarım başlığı altında ise Tinkercad, Cura, 3D Yazıcılar ve Renderforest ile animasyon eğitimleri verildi.

Kurulduğu günden bu yana 2 binden fazla öğrenciye dokunan Robotik Kodlama Atölyesi, fiziksel olarak Türkiye'nin farklı noktalarında robotik kodlama atölyeleri kurmaya, ilgili okullardaki öğretmenleri eğiterek geleceğin yazılımcılarına ilham olmaya etki alanını genişleterek devam etmeyi hedefliyor. Salgın döneminde de hız kesmeyen Logo Yazılım, uzaktan eğitimle 332 öğrenciye 4 haftalık atölyelerle eğitim vermeye devam etti. Böylece gerek sınıf içi gerek uzaktan erişimle eğitim modelini geliştirdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim