• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Lohusa Giyim Alışverişi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lohusa Giyim Alışverişi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Lohusa giyim alışverişi yaparken, doğuma hazırlık döneminde hem bebeğiniz için hem de kendiniz için bir ihtiyaç çantası hazırlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

Bu çanta da olması gereken en önemli ihtiyaç da lohusa kıyafetleridir. Peki, lohusa giyim alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken konuları biliyor musunuz?

Anne adayları doğumun yaklaşması ile doğum çantalarını hazır etmeli ve muhakkak en az bir takım lohusa kıyafeti koymalıdır. Doğum çantasında olmazsa olmazlardan olan lohusa kıyafetleri doğum sonrasında anne adayının rahat hareket etmesini sağlayan bir pijamadır. Lohusa pijamaları doğumdan önce alınmalıdır. Lohusa annelerin doğumdan sonra bir süre dinlenmeye ihtiyacı vardır. Dolayısı ile hastane de rahat edeceği en önemli giysi lohusa pijamasıdır. Genellikle ev için ayrı hastane için ayrı lohusa takımları bulunuyor.

Günümüzde pek çok anne adayı bebeğinin hastane çıkışı ile uyumlu lohusa takımı tercih ediyor. Hastane odasında minik bebeğiniz ile güzel anılara şahitlik ederken giyeceğiniz kıyafetin şık olması gerekiyor. Lohusa giysisini tercih ederken hamilelik sürecinin zorlukları göz önüne alınmalıdır. Aynı zamanda lohusa takımları emzirirken de büyük avantaj sunar. Çünkü lohusa takımın atletinde bulunan çıtçıt sayesinde bebeğiniz rahatlıkla sizi emer.  Lohusa dönemi son derece hassas bir dönemdir. Bu dönemde sizi rahatsız etmeyecek pijamalar tercih edilmelidir. Sizlere tavsiyemiz bir lohusa takımı seçerken kumaşın %100 pamuklu veya organik kumaş olduğundan emin olmanız yönündedir. Çünkü bazı markalar polyester (naylon) kumaştan lohusa giysisi üretiyor. Bu da anne adayı her hareket ettiğinde rahatsız edici bir hal alıyor.

Lohusa takımı seçerken bebeğinizin kolaylıkla emeceği şekilde bir giysi tercih etmelisiniz. Bazı lohusa takımları tamamen kapalı olabiliyor. Bu durumda emzirmek için her seferinde üstünüzü çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmemek için sizin ihtiyacınıza uygun olan lohusa takımı seçilmelidir. Aynı zamanda hem hastanede doğum sonrası giyebileceğiniz hem de evinize geçiş yaptığınızda giyebileceğiniz iki farklı takım almanızda fayda var.

lohusa-takimi.jpg

Lohusa Takımı Seçerken Bedene Dikkat Edilmeli!

Lohusa takımı seçerken bedeninize uygun olanı almalısınız. Doğum sonrası birden kilo kaybetmeniz pek mümkün değildir. Bu yüzden kilonuza uygun olan lohusa takımı seçmelisiniz. Hamilelik sürecinde alışveriş yapmaya başlayan anne adayları alacakları giysilerin kumaşına dikkat etmelidir. Tercih edeceğiniz takımın kumaşı pamuklu olmalıdır. Çoğu lohusa takımları likralı kumaştan üretilmektedir. Bu sayede anne adayı rahatça hareket edebilir. Aynı zamanda kumaşın likralı olması beden riskini de ortadan kaldırmaktadır. Tercih edeceğiniz likralı kumaştan tasarlanan lohusa pijamaları sizler için avantajlıdır.

Mevsime Uygun Lohusa Takımı Seçilmelidir!

Lohusalık dönemi son derece hassas bir dönemdir. Bu dönemde tercih edeceğiniz her giysi mevsim şartlarına uygun olmalıdır. Yaz aylarında üşüyen kişiler, kış aylarında terleyebilir. Dolayısı ile hem yaz hem de kış aylarında tercih edeceğiniz takım kısa kollu ve uzun kollu hırkalı takımlar olabilir. Bu sayede terlediğinizde kısa kollu, üşüdüğünüzde ise uzun kollu olarak kıyafetinizi değiştirebilirsiniz. Kış aylarında doğum yapacak anne adayları lohusa pijaması alırken yünlü kumaştan tasarlanmış ürünler tercih edebilir. Fakat hem mevsimsel olarak hem de yeni doğum yapmış olmanın dezavantajı olabilir. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz hem yazlık hem de kışlık birer takım almanız yönündedir. Ayrıca tek bir takım almak istiyorsanız ekstra olarak sabahlık alarak üşüdüğünüzde giyebilirsiniz.

Şık Anneler Kaliteli Ürünler Tercih Eder!

Günlük yaşantısında kıyafetine önem veren şık anne adayları lohusalık döneminde de giyeceği kıyafetlere ve pijamasına dikkat eder. Bunun için doğumdan sonra ne giyeceğinin planını daha hamileliğin başlarında yapmış olurlar. Annelerin kendilerini iyi hissetmeleri için her zaman bakımlı olması gerekir. Psikolojik olarak kendini iyi hisseden tüm anne adayları son derece şık lohusa takımları tercih eder.

Lohusa takımı alırken giysinize uygun bir de lohusa tacı alabilirsiniz. Farklı tasarımlarda bulabileceğiniz taçlar ile son derece şık ve asil görüneceksiniz. Aynı zamanda lohusa terliği olarak düz tabanlı ve lohusa takımınıza uygun olacak model tercihinde bulunabilirsiniz. Bu sayede hem hastane de hem de hastane sonrası evinizde çok güzel görünebilirsiniz. Yeni doğum yapacak annelerin giysilerine önem vermesi gerekmektedir. Doğum sebebi ile vücutları oldukça bitkin olacaktır. Bu yüzden fiziki olarak kendilerini rahat hissetmeleri önemlidir. Anne adayları bu dönemde bebeklerini sık sık emzirecekleri için lohusa pijamaları da özel olarak tasarlanmıştır. Emzirmek için giysileri çıkarmak yerine pratik bir hareket ile göğsün dışarı çıkması sağlanmaktadır.

Lohusa Pijama Takımları

Lohusa pijama takımlarının olmazsa olmazı lohusa tacıdır. Bebeğinizin cinsiyetine uygun bir taç seçimi yapabilirsiniz. Lohusa kişilerin en çok tercih ettiği ürün pijamalardır. Anne adayı mecburi nedenlerden dolayı bir süre evden çıkamaz. Bu yüzden rahatça hareket edebilmesi için tercih edeceği pijamanın kalitesi son derece önemlidir. Doğuma yakın bir zamanda anne adayı bebeği için hazırladığı doğum çantası gibi kendisi için de bir çanta hazırlamalıdır. Bazen ortaya çıkan aksilikler yüzünden her şey yolunda gitmeyebilir. Bilinmeyen bir nedenle hastanede fazla kalabileceğinizi varsaymalısınız. Bu nedenle lohusa takımı alırken birden fazla almanızda fayda var.

Lohusa pijaması tercih ederken kumaşın kalitesi, markası, parça sayısı ve esnekliğine dikkat etmelisiniz. Tercih edilen giysiler de anne adayının hareket kısıtlılığı gibi sorunlar yaşamaması gerekiyor. Bu sebeple likralı ve kendi beden ölçülerinize uygun olanı almalısınız. Ayrıca bebeğinizin cinsiyetine uygun pembe ya da mavi tonlarda tercih edebilirsiniz.

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim