• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Lösemi hastası çocukların dileklerini ünlü oyuncular yerine getirdi

Lösemi hastası çocukların dileklerini ünlü oyuncular yerine getirdi
“Bir Dileğim Var” gönüllüleri bir araya geldiler

Ekranların sevilen dizisi ‘Kara Para Aşk’ta, Komiser Ali Güralp’ karakteriyle izlediğimiz oyuncu Alper Türedi’nin Sosyal Medya’da Lösemi Hastası çocukların dileğini gerçekleştirmek için geçtiğimiz Mayıs ayında kurduğu ve yardımseverlerle rakamın 12.500 kişiye ulaştığı ‘Bir Dileğim var’ grubu gönüllüleri geçtiğimiz gün Kadıköy’de Balon Cafe’de buluştular.

Sanatçı Alper Türedi’nin öncülüğünde 3 ay önce kurulan ve 5 hastanede toplam 130 lösemili ve kanserli çocuğun dileğini gerçekleştiren ‘Bir Dileğim Var Grubu’ tanışma ve tartışma toplantısına Gaziantep, Samsun, Nevşehir, Niğde, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara’dan çok sayıda gönüllü katıldı. Gönüllü yardımseverlerin daha çok artması ve bir ‘Bir Dileğim Var’ Grubunun bir yardım derneği haline getirilmesi üzerine fikir tartışmalarının yapıldığı bu özel buluşmada Alper Türedi kendisi için grubun hazırladığı plaketi alırken gözyaşlarını tutamayarak şunları söyledi; ‘Ben kızım Ülkü İrem’i kaybettikten sonra uzun yıllar kendime gelemedim. Çocukların hayatlarına bundan sonra bir nebze dokunabilirsem ve onları mutlu edebilirsem ne mutlu bana! Şimdi sırada gönüllü olarak bu çalışmaya katılan ve katılacak oyuncu, futbolcu ve gönüllü arkadaşlarımla hazırlayacağımız bir kamu spotu şeklinde bir video çalışması yer alacak. Daha geniş kitlelere ulaşarak, çocuklarımızı daha mutlu edecek çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.’

BİR DİLEĞİM VAR PLATFORMUNUN KURULUŞ HİKAYESİ:

Kendi kızı Ülkü İrem’i 11 yıl önce Lösemi hastalığı teşhisinin ardından tedavi sürecinde 35 gün içinde kaybeden bir baba olarak yıllardır acısını yaşayan Alper Türedi’nin gerçekleştirdiği bu sosyal platformda Türkiye genelindeki hastanelerde Onkoloji Servislerinde tüm Lösemi hastası çocukların dilekleri hayırseverler tarafından gerçekleştiriliyor. Oyuncu Alper Türedi’nin bu istek hediyeleri topladığı ve bizzat şimdiki eşi Pınar Özgün Türedi ile birlikte hastane hastane dolaşıp ilgili hastalara ulaştırdığı sosyal sorumluluk çalışmasına birçok sanatçı da destek vermeye başladı.

Platformun kurulduğu ilk andan itibaren ‘Med-Cezir’ dizi ekibinin, ardından ‘Şevkat Tepe’ dizi oyuncularından Mehmet Korhan Fırat, ünlü futbolcu Emre Belezoğlu ve en son da Duman grubundan Kaan Tangöze’nin çocukların ve gençlerin dileklerini gerçekleştirdikleri katılıma önümüzdeki günlerde sürpriz sanatçılar da yer alacak.

BİR DİLEĞİM VAR PLATFORM ADRESİ: www.facebook.com/groups/birdilegimvar/?fref=ts 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6188 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim