• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Macaristan'a sağlık alanında ekipman desteği

Macaristan'a sağlık alanında ekipman desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Macaristan’da Szent Laszlo ve Szent Istvan Hastanesi Kadın Doğum Bölümü ve Yeni Doğan Ünitesine ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, Macaristan’a yönelik proje ve faaliyetlerine devam ediyor. TİKA tarafından Macaristan’da Szent Laszlo ve Szent Istvan Hastanesi Kadın Doğum Bölümüne ve Yeni Doğan Ünitesine ekipman desteğinde bulunuldu.
Szent István ve Szent László Hastanesi Kadın Doğum bölümünün talebi üzerine, kadın doğum ve yeni doğan ünitelerinde ihtiyaç duyulan tıp malzemelerinin temini işlemlerine Nisan ayında başlanarak, söz konusu proje Haziran ayı başında tamamlandı. Kadın doğum bölümü ve yeni doğan ünitesine TİKA tarafından temin edilen tıbbi malzemeler endoskopik elektrocerrahi ve laporoskopik işlemlerin yapılabilmesine olanak veren, kadınlarda sık görülen rahatsızlıklar olan miyom ve kist tedavilerinin tedavisinde kullanılan cerrahi aletlerin yanı sıra bazı hastalıkların görüntülenmesine imkân tanıyan tıbbi cihazlar, cerrahi küçük el gereçlerini ve bir adet kan gazı ölçüm cihazı ile sterilizasyona imkan tanıyan bir otoklav cihazını kapsıyor.
Söz konusu malzemelerin teslim törenine, Macaristan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nagy Szilard, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan ve hastane yetkilileri katıldı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Szilard törende yaptığı konuşmada, Macaristan’a Avrupa Birliği’nden aktarılan fonların başkent Budapeşte’ye aktarılmadığını, TİKA’nın Macaristan’la sağlık alanında işbirliği yapmasının ve bunun için Budapeşte’de bir hastane seçilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Szilard, TİKA tarafından yapılan karşılıksız yardımın günümüzde çok nadir rastlanan bir dostluğun sembolü olduğunun altını çizdi.
Türkiye Budapeşte Büyükelçisi Fakılı da, Türk ve Macar dostluğunun son yıllarda büyük bir ivme kazandığını, TİKA tarafından Macar hastanesine yapılan tıbbi ekipman desteğinin bu ilişkilerin sadece siyasi değil diğer alanlarda da derinleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi. TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Özcan da, TİKA olarak, Macaristan’da sağlık alanında ilk somut işbirliği adımının Szent İstvan ve Szent Laszlo Hastanesi Kadın Doğum Bölümü ekibi ile beraber atıldığını, Macaristan’ın gerek tıp eğitiminde geldiği nokta, gerek doktorların bilgi birikimi ve nitelikleri açısından Avrupa’nın en önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin de son yıllardaki sağlıkta dönüşüm projesi ve hastanelerin yenilenmesi projeleri ile çok ciddi bir atılım gerçekleştirdiğini hatırlatan TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Özcan, Türk tıbbı ve Macar tıbbının başarı hikayelerinin kesişim noktasında anlamlı bir proje gerçekleştirdiğine inandığını ifade etti.
Szent István ve Szent László Hastanesi Kadın Doğum Bölümü yetkilileri temin edilen tıbbi malzemelerin hastalara verilen hizmetin kalitesini artıracağını, tedavi süreçlerini hızlandıracağını ve hastanede kalış sürelerini kısaltacağını belirterek TİKA yetkililerine teşekkürlerini iletti. Teslim töreni temin edilen tıbbi malzemelerin tanıtımıyla sona erdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2372 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim