• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Mağdur Projesine 720 pedagog ve psikolog görevlendirilecek

Mağdur Projesine 720 pedagog ve psikolog görevlendirilecek
Bu çerçevede 720 pedagog ve psikolog görevlendirilecek. Hazırlanan yönetmelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kısa sürede yürürlüğe girecek.

Adalet Bakanlığı yargı sürecinin her aşamasında mağdurun yanında olmak için yeni bir uygulama başlatacak. Mağdur Hakları Daire Başkanlığı tarafından Adil Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri kurulacak. Özel eğitimli pedagog ve psikologlardan oluşacak uzman kadrosu, mağdurun başvurusunu beklemeden olaya müdahil olacak. Bu çerçevede 720 pedagog ve psikolog görevlendirilecek. Hazırlanan yönetmelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kısa sürede yürürlüğe girecek.

BAŞVURU BEKLENMEYECEK

Adalet Bakanlığı yargı sürecinin her aşamasında mağdurun yanında olmak için yeni bir uygulama başlatacak. Mağdur Hakları Daire Başkanlığı tarafından Adil Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri kurulacak. Özel eğitimli pedagog ve psikologlardan oluşacak uzman kadrosu, mağdurun başvurusunu beklemeden olaya müdahil olacak. Bu çerçevede 720 pedagog ve psikolog görevlendirilecek. Hazırlanan yönetmelik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kısa sürede yürürlüğe girecek.

ÇOCUK VE KADINLAR İLK SIRADA

İlk etapta İstanbul Anadolu, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize'de pilot uygulama olarak başlatılacak proje, ülke genelindeki tüm adliyelerde hayata geçirilecek. AKŞAM'ın ulaştığı bilgiye göre, öncelikli destek verilecek grupların başında cinsel istismar mağduru çocuklar, şiddet mağduru kadınlar, suç mağduru engelliler ve kimsesizlerle terör gibi ağır travmatik olaylara maruz kalan kişiler yer alacak.

KORUMA VE BARINMA GÜVENCESİ

Proje kapsamda Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri, UYAP Sistemi'ne entegre edilecek. Kolluk ve savcılık tarafından sisteme bildirilen olayı öğrenen uzman, derhal mağdurla bağlantıya geçecek. Şikayetçi olunmaması durumunda uzmanlar, şahıslarla görüşüp dava açılması için ikna edecek. Mağdur ve ailesine koruma, barınma ve sosyal ihtiyaçlarının eksiksiz olarak sağlanacağı konusunda güvence verilecek.

HİZMETLER ÜCRETSİZ OLACAK

Mağdurun korunması ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak olan uzmanlar vasıtasıyla barolardan avukatlık hizmeti alınacak. Adli yazışmalardan, mağdurun tedavisinden tıbbi raporların takibine, psikolojik destekten sığınma evi teminine varana kadar, pek çok konuda da destek sağlanacak. Yargı süreci sonuçlanıncaya kadar kesintisiz sürecek olan bu hizmetlerin tamamı ücretsiz olacak.

YELDA GÖKDAĞ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim