• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Mahkeme Kararıyla Tedavi

Mahkeme Kararıyla Tedavi
Mahkeme Kararıyla Tedavi Doktorların yoğun bakıma alınmasını istediği Bebeğin ailesinin karşı çıkması üzerine, Türkiye'de bir çeşit yaşandı, Doktorlar da bebeği, Mahkeme kararıyla kuvöze aldı.

Mahkeme Kararıyla Tedavi Doktorların yoğun bakıma alınmasını istediği Bebeğin ailesinin karşı çıkması üzerine, Türkiye'de bir çeşit yaşandı, Doktorlar da bebeği, Mahkeme kararıyla kuvöze aldı.

Ailesinin yoğun bakıma alınmasına izin vermediği Kız Bebek, hastanenin şikâyeti üzerine çocuk mahkemesinin bir günde çıkardığı karar İle kuvöze alındı. Tedavinin ardından Sosyal Hizmetler'in aldığı Bebek, ailesinin zarar vermeyeceğine katrat getirildikten sonra Tekrar anneye verildi. Ancak küçük Bebeğin Bakımı Denetim altında. Her şey 7 Nisan'da, Gece saat üçte E.G. adlı hastanın doğum sancıları İle hastaneye başvurmasıyla başladı. Sabah 11/30 sıralarında doğumu Takip Eden Doktor, bir terslik olduğunu ve hastanın sezaryene alınması gerektiğini açıkladı. Kayınvalide ve Baba sezaryene izin vermiyordu. Aile İle Hastane yetkilileri arasında şiddetli tartışmalar yaşandı ve sonunda tr Aile ikna oldu. Ancak minik Bebeğin daha doğmadan karşılaştığı aksilikler Bununla da sınırlı kalmadı. SG dünyaya geldikten sonra doktorları tıbbi bir komplikasyon saptadı. Bebek annesinin sütünü emerken kolunda istemsiz bir Hareket oluşuyordu.

SAVCI Harekete geçti
Çocuk Doktoru, beyninde oluşan, su toplamasına nedeniyle acilen Yeni doğan yoğun bakıma alınmasını istedi. Bu noktada Aile yine doktorlara karşı çıkarak minik Kızın yoğun bakıma alınmasını Kabul etmedi. Bebeklerini alıp evlerine gitmek istediler. Bu defa aileyi ikna etmek mümkün olmayınca, hastane yetkilileri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. SAVCI da Vakit kaybetmeden bir saat içinde olayı Bakırköy 1. Çocuk Mahkemesi'ne taşıdı. Çocuk Mahkemesi, İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve doktorların açıklamalarıyla aynı gün içinde karar aldı ve minik Bebeğin acil korumaya alınıp sağlık tedbiri verilmesine hükmetti. Bebeğin gözetimi DE aileden alınarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine devredildi.

KUVÖZDE 7 GÜN Kaldı

Talihsiz Bebek SG, Bahçelievler Medical Park Bebek Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde Tam 7 gün kaldı. Tüm tedavisi yapıldı. Taburcu olma Vakti gelince DE Mahkeme kararıyla Polis eşliğinde Ailesi yerine 17 Nisan'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Ailenin ısrarla bebeklerini istemesi Üzerine Bir adaptasyon Süreci başlatıldı. Uzmanlar, ailenin bebeğe zarar vermeyeceğine ve tedavi sürecini kesintiye uğratmayacağına katrat getirdikten sonra, minik SG DE Tekrar ailesine teslim edildi. Sosyal Hizmetler yetkileri halen Periyodik aralıklarla Bebeğin sağlık durumunu ve bakımını Kontrol Ediyor.

Dr Çetin Köksal (Medical Park Bahçelievler Hastanesi Genel Müdürü)
'ÜCRETSİZ DEDİK İKNA EDEMEDİK'
"21
yıllık hekimim tip kez Böyle bir durumla karşılaştım. Tıbbın dışında Bu olayda karşımıza Hukuk da çıktı. Babam, eski bir hâkimdi ve hep çocukların Devlet korumasına alınabileceğini söylerdi. O nedenle Bu konuda bir bilgim vardı. Bu sayede Vakit kaybetmedik savcılığa başvurumuzu yaptık. Buna rağmen aileyi ikna çabalarımız sürdü, ama başaramadık. Hiçbir ücret ödemeyeceklerini, çocukların sağlıklarının Devlet güvencesinde olduğunu açıkladık. Yine de kabullenmediler. Biz De Çocuk Koruma Kanunu'na göre savcılığa başvurup tedbir istedik. Saatler içinde Koruma kararı çıktı.

ZAMANLA YARIŞ ...

Bebeğin Sağlığı için Zaman çok önemliydi. Çocuklarımızın yaşam hakkı elinden alınamaz. Kimse kimsenin hayatını riske sokamaz. Bebekte herhangi bir sağlık sorunu oluşmaması için tedavisini yaptıktan sonra Mahkeme kararına göre yine Sosyal Hizmetler yetkililerine teslim ettik. "

Sabah

Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim