• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Malatya'da görevli diş hekimleri, depremzedeleri mobil araçlarda tedavi ediyor

Malatya'da görevli diş hekimleri, depremzedeleri mobil araçlarda tedavi ediyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da görevli diş hekimleri, hastaneye gidemeyen kendileri gibi depremzedelerin diş tedavilerini mobil araçlarda yapıyor.

Mobil araçta görevli diş hekimi Berivan Karadeniz: "Hastaneye gitme imkanı bulamayan hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Kentteki tüm barınma noktalarına gidiyoruz. Gerekli tedavileri uyguluyoruz"

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli diş hekimleri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentte, mobil diş sağlığı araçlarıyla çadır ve konteyner kentlerin bulunduğu alanlara giderek afetzedelere hizmet veriyor.

Her gün bir diş hekimi ile üç sağlık personeli mobil araçla sahada görev yapıyor.

Diş hekimleri, hastaların diş çekimi, dolgu ve kanal tedavisi gibi ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Diş hekimi Berivan Karadeniz, AA muhabirine, 6 Şubat'ta büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

Büyük bir afet yaşadıklarını belirten Karadeniz, "Çok kötü bir deprem yaşadık. Anlatılacak gibi değil. Çok zor bir durumdu. Olayı ilk başta idrak edemedim. Çok fazla sarsıldık. Evin yıkılacağını düşündüm. Işığı açtım. Duvarlardaki çatlaklıkları görünce depremin büyüklüğünü anladım. Tüm duvarlar dökülmeye başladı. Kendimizi apar topar dışarı attık. Allah böyle afetleri bir daha yaşatmasın." dedi.

- "Kentteki tüm barınma noktalarına gidiyoruz"

Mobil araçlarda günlük ortalama 50 hastayı tedavi ettiklerini belirten Karadeniz, şunları kaydetti:

"Depremin ilk gününden bu yana vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Mobil araçlarla çadır ve konteyner kentlere giderek vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Hastaneye gitme imkanı bulamayan hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Kentteki tüm barınma noktalarına gidiyoruz. Gerekli tedavileri uyguluyoruz. Diş çekimi, protez yapıştırma, dolgu, vuruk alma, kanal tedavisi gibi işlemleri yapıyoruz. Hastaları gerekli durumlarda hastanemize yönlendiriyoruz. Vatandaşlar da bu hizmetten çok memnular. Mutlu oluyorlar."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim