• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Manisa Ortodonti, İmplant ve Diş Estetiği Kliniği

Manisa Ortodonti, İmplant ve Diş Estetiği Kliniği
Genel itibariyle; dişlerde ve yüz bölgesinde meydana gelen düzensizliklerin teşhisi ve tedavisiyle ilgili olan uzmanlık dalına ortodonti denir.

Klinik 45, diş hekimliğinde her gün gelişen ve değişen estetik ve fonksiyon ihtiyacını göz önünde tutarak hastalarının memnuniyetini amaçlayan bir diş kliniğidir. Klinik 45, ağız ve diş sağlığının farklı alanlarında uzmanlaşmış hekim kadrosu ile multidisipliner anlayışla hareket etmektedir. Dr. Dt. Gizem  Altuğ Türkyılmaz ve Dr. Dt. Cem Türkyılmaz yönetiminde bütün ağız ve diş sağlığını kapsayan alanlarda hizmet vermektedir.

Ortodonti

Ortodonti kelimesi Latince dilinden türemiş olan bir tıp tabidir. Bu dilde "ortos" kelimesi düz anlamına, "dontos" kelimesi ise diş anlamına gelmektedir. Genel itibariyle; dişlerde ve yüz bölgesinde meydana gelen düzensizliklerin teşhisi ve tedavisiyle ilgili olan uzmanlık dalına ortodonti denir.

Manisa Ortodonti tedavisi; dişlerin yamuk yani birbiri ile düzensiz sıralandığı durumlarda ve diastema (aralıklı diş) sorununda uygulanmaktadır. Diş büyüklüğü, eğer çene büyüklüğü ile orantılı değilse, dişler çeneye aralıklı ya da birbirleriyle çapraşık şekilde dizilir. Bu durum bir nevi iskelet bozukluğu demektir. Yani dişleri olması gereken konuma getirmeye, ortodontik tedavi denilmektedir. Bu tedavi yöntemi 5 farklı şekilde sınıflandırılır.

  • Alt çenenin normalden daha önde olması
  • Alt çenenin normalden daha geride olması
  • Overbite yani derin kapanış (üst dişlerin, alt dişleri fazlaca örtmesi)
  • Overjet (üst ön dişlerin önde olması)
  • Corssbite, çapraz kapanış (üst çenenin darlığına bağlı olarak dişlerin ağza tam olarak yerleşememesi)

Ortodonti tedavi aşamaları 5 farklı süreç gerekmektedir. İlk aşamada hastalar muayene edilir. Ortodontist uzmanları tüm ağız içini detaylı bir şekilde inceler. Dişlerde ve çene yapısında bulunan sorunlarla ilgili hastayı bilgilendirir. Muayene sonucunda hangi tedavinin uygun olduğuna karar verilir ve bu tedavinin neleri kapsadığı açıklanır. Varsa alternatif tedavi yöntemleri, tedavi süresi, tedavi sonrasında ne denli başarılı olunacağı ve tedavinin aşamaları detaylı bir şekilde hastalara anlatılır. İkinci aşama ise tedaviye hazırlık aşamasıdır. Bu kısımda tedaviye başlanmadan önce dişlerde çürük varsa çürük tedavisi yapılır, diş eti problemleri giderilir, gerek duyulursa panoramik ve sefalometrik röntgen filmleri çekilir. Üst çene ve alt çenenin yapısı incelenir. Üçüncü aşama teşhis ve planlama aşamasıdır. Bu aşamada ortodontik bozukluk dereceleri belirlenerek, tedavi yöntemi seçilir.Eğer çene önde veya geride ise ortognatik cerrahi yöntemine başvurulur. Eğer bu tedavi yöntemi de yetersiz gelirse ağza braketler takılır. Duruma göre çene ameliyatı da tercih edilebilir. Dördüncü aşama tedavi sürecini kapsar. Teşhis ve planlama aşamasında karar verilen tedavi yöntemi uygulamaya konulur. Diş teli takılması işlemi gerçekleştirilir. En sonda ise tedavi sonrası pekiştirmeler yapılır. Bu da en son aşamayı kapsamaktadır. Ortodonti Manisa tedavi fiyatları hastaya bağlı faktörlere, yaşa, dişlerdeki bozukluk oranına, tedavi süresine göre farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak 2 Bin ve 5 Bin TL arasıdadır.

İmplant

İmplant, ağızda bulunan eksik dişlerin yerine, çene içerisine yerleştirilmiş ve genellikle vida şeklinde olan yapay diş kökü demektir. Tek diş eksikliği ya da tüm dişlerin eksik olduğu durumlarda uygulanabilir bir tedavi yöntemidir. İmplantlar titanyumdan yapılır. Çünkü titanyum malzemesi çene kemiği tarafından, burada bulunan dokuların bir parçasıymış gibi uyum sağlar. Bu tedavi yöntemiyle hastalar çiğneme hissini normalmiş gibi yaşar. Tek diş implant tedavisinde sağlam dişlere dokunulmaz, sadece diş olmayan kısımlara müdahale edilir. Günümüzde en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline  gelmiştir.

İmplant tedavisi; ağız bölgesinde estetik sorun yaşayan kişilere ve çiğneme fonksiyonuna engel olan diş eksikliği ya da tamamen diş yoksunluğu durumuna maruz kalmış insanlara uygulanmaktadır. Ağızda diş eksikliği varsa, hastalar çiğneme işlemini etkin bir şekilde gerçekleştiremez. Bu da günlük yaşamda pek çok zorlukları beraberinde getirir. Konuşma bozukluğu ve ağız estetiğinin kötü olması bu sorunlardan başlıcalarıdır. Manisa implant tedavisi için uygun olan hastalar, dişlerinde çürük bulunanlar, 20'lik dişlerine sabit protez uygulaması yapılamayanlar, hareketli protez diş istemeyenler, diş eti kemiği silikleşerek protez kullanımı zorlaşanlar ve periodontolojik sıkıntılar yaşayanlardır.

Ağızda bulunan çürük dişler tedavi edilmesi sürece, zamanla kullanılamaz hale gelir ve sonucunda diş kaybı yaşanır. Diş kaybının olduğu bölgelerdeyse zaman içerisinde çene kemiğinin eridiği gözlemlenmektedir. İmplant tedavisi çene kemiğinde meydana gelen bu eriminin çok  önemli bir ölçüde azalmasına yardımcı olmaktadır. Uygulama yapılırken komşu dişlerden destek alınmaz. Bu nedenle diğer köprü tedavilerine göre ağız yapısını koruyucu bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür.

İmplant uygulaması ise 2 şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntemde cerrahi müdahale yoktur. Buna standart implant denir. Tedavi öncesinde çene kemiğinin kalınlığı ve yüksekliği belirlenir. İmplant yerleştirilecek olan bölgelere lokal anestezi yapılır. Daha sonra ise diş etinin kaldırılması işlemi gerçekleştirilir. Kaldırılan diş etinin altına implantlar dikkatli bir şekilde konulur. İkinci yöntemdeyse kemiğin ve çenenin durumuna göre implantın kemikle bütünleşme süreci takip edilir. En son aşamada diş eti altına yerleştirilmiş implantın üzeri açılır ve diş görevi gören kısım yerleştirilerek protez uygulamasına başlanır.

Diş Beyazlatma

Doğumsal veya dış faktörlere bağlı olarak rengi değişmiş ve sararmış dişlerin, rengini açmak için uygulanan yöntemlere bleaching yani diş beyazlatma denir. Bu tür işlemler Office Bleaching ve Home Bleaching olmak üzere 2 şekilde yapılmaktadır. Office Bleaching kliniklerde yapılan diş beyazlatma işlemidir. Çok uzun sürmez, yaklaşık yarım saat sürmesi muhtemeldir. Home Bleaching ise kişilerin evde uyguladığı yöntemlerle diş beyazlatmadır. Hekim tavsiyesi ile alınan çeşitli ürünlerle yapılır.

Diş beyazlatma lazer yöntemiyle de yapılabilmektedir. Fakat işlem yapılmadan önce hekim tarafından diş yapısı detaylı bir şekilde incelenir. Böylece kişilerin tedavi için uygun olup olmadığı kanısına varılır. Lazer yöntemiyle diş beyazlama işlemi yapılmadan önce dişlerin sağlıklı bir diş macunu ile fırçalanması önerilmektedir. Seansın en başında pomza ile ağız ve dişlerin temizlenmesi gerekir. Bu esnada diş eti ve dudakların korunmasına dikkat edilmektedir. Lazerle diş beyazlatma; hekimler için çok kolay bir işlem olsa da, ne yazık ki kalıcı bir işlem değildir. Ortalama olarak 2 ya da 3 yıl boyunca kullanıldığı bilinmektedir. İşlem, beyazlatıcı bir jelin dişlere sürülerek ışınlamalara maruz bırakılmasıyla yapılır. Tedavi sürecinin bitmesiyle hastalar normal yaşamlarına geri dönebilir. Fakat ilerleyen süreç içerisinde ağız ve diş sağlığına önemle dikkat edilmesi gereklidir. Mümkünse dişte iz bırakacak, çay, kahve ve sigara gibi zararlı şeylerden uzak durulması tavsiye edilmektedir.

Diş beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen hastaların çok iyi bilmesi gerekir ki kalıcı diş beyazlatma diye bir şey yoktur. Yapılan işlemler belirli bir süre ile sınırlıdır. Bu nedenle daha sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak için günlük olarak diş bakımının yapılması önerilmektedir. Manisa diş beyazlatma, evde de yapılabilen bir işlemdir. Fakat doktor gözetiminde yapılması çok daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle özellikle de doğumsal nedenlerle meydana gelmiş diş lekeleri ve sarılıklar için uzman bir hekime danışılması şarttır.  Kalıcı diş beyazlatma yöntemi olarak lazerle diş beyazlatma tedavisi uygulanmaktadır. Fakat bu tedavi hastaların ağız yapısına ve sorunlarına göre belirli bir süre kullanılmaktadır. Öyle ki lazer dişin içine nüfuz etmez. Sadece sürülen jeli aktive ederek, dişin daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Detail bilgi almak icin internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://klinik45.com

Bu haber toplam 8198 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim