• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez iki hastaya açık kalp ameliyatı (baypas) yapıldı.

Ameliyatlara "koordinatör hastane" İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Koçoğulları koordinatörlüğünde 7 kişilik ekip de katıldı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde çiftçilik yapan 54 yaşındaki Nezir Oral ile Artuklu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Fikriye Karagöz artan göğüs ağrısı şikayeti ile farklı tarihlerde Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Gerekli anjiyografi ve tetkikler sonrasında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zülkif Karahan ve ekibi tarafından "stabil angina/kararlı angina" tanısı konulan hastaların ameliyat edilmesine karar verildi.

Hastalara "koordinatör hastane" İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları koordinatörlüğünde 7 kişilik uzman ekip ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorların da desteğiyle açık kalp ameliyatı yapıldı.

Başarıyla geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan 2 hasta, normal servise alındı.

- "Mardin'de ilk defa baypas ameliyatı gerçekleştirildi"

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, hastaların ameliyatının başarılı geçtiğini söyledi.

Mardin'de ilk defa baypas ameliyatı gerçekleştirildiğini ifade eden Yavuz, "Bundan sonra da İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesindeki hocalarımızla bu ameliyatların devamını yapacağız. Mardin'de böyle önemli bir ameliyatı gerçekleştirmemizde büyük emeği olan Sayın Bakan'ımıza, Bakanlık merkez teşkilatımıza ve ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşlara kalp sağlığını korumaları çağrısında bulunan Yavuz, özelikle tütün ve tütün ürünlerinden uzak durmalarını ve obeziteyi engellemek için fiziksek aktivitede bulunmalarını önerdi.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatlarıyla Mardin'de yaklaşık 1 ay önce başladıkları hazırlıkları tamamlayarak açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde artık düzenli açık kalp ameliyatı yapılmaya başlandığını belirten Koçoğulları, şu bilgileri verdi:

"Bugün iki ameliyat yaptık. 54 yaşındaki hastada 3 damara, 74 yaşındaki hastada da 5 damara baypas yaptık. Ameliyatlar başarılı geçti. Bütün açık kalp ameliyatlarını yapacak bir noktadayız şu an. Bundan sonra her türlü kardiyolojik işlemlerin yapıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizde her türlü açık kalp ameliyatı rutin olarak yapılacaktır."

Hastanede hekimlik yapan Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zülkif Karahan, bu tür hastaların sevkini yapmak istemediklerini belirterek, bugünden itibaren baypas yapılmaya başlandığını ifade ederek, hastaları buradan şifa ile taburcu etmek istediklerini kaydetti.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Tufan Okumuş, İstanbul'dan gelen ekiple ilk ameliyatı yaptıklarını belirterek, hastaların bundan sonraki süreçte sevk ihtiyacının azalacağını belirtti.

Sağlığına kavuşan hastalardan Nezir Oral, Sağlık Bakanının talimatıyla İstanbul'dan gelen güçlü bir ekibin de desteğiyle ameliyatının yapıldığını anlatarak, "Burada bu ameliyatın yapılması çok önemli. Devletimize, Sağlık Bakanı'mıza bu hizmeti ayağımıza getirdiği için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim