• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

"Masada Kalır" Denilen Kadın, Açık Kalp Ameliatıyla ...

"Masada Kalır" Denilen Kadın, Açık Kalp Ameliatıyla ...
Gaziantep'te, gözleri görmeyen 76 yaşındaki felçli kadın, Dr. Ersin Arslan Hastanesinde yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu Doktor Polat: 'Hastanın ameliyat olmaması durumunda ani ölüm riski çok yüksekti'

Gaziantep'te, gözleri görmeyen 76 yaşındaki felçli kadın, Dr. Ersin Arslan Hastanesinde yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Küçük yaşlarda gözünü kaybeden, 5 yıl önce önce de felç olan Elif Öztürkmen, yaklaşık iki hafta önce "şiddetli göğüs ağrısı" şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Muayenesinde, damarlarında tıkanıklık tespit edilen 7 çocuk 20 torun sahibi Öztürkmen'in ameliyat olması gerektiği belirtildi. Yakınları, tedavi ettirmek istediği Öztürkmen'i, ilerlemiş yaşı ve rahatsızlıkları nedeniyle "masada kalır" endişesiyle ameliyat edecek doktor bulamadı. Öztürkmen, Dr. Ersin Arslan Hastanesinde, riskler anlatıldıktan sonra açık kalp ameliyatıyla yaşama tutundu.

Gelin Gülendam Öztürkmen, kalbi sıkışan kayınvalidesini hastane hastane dolaştırdıklarını ancak doktorların yaşama şansının az olduğunu söylediklerini ifade etti.

Doktorların yaşama şansı çok düşük olduğu için ameliyattan kaçındıklarını anlatan Öztürkmen, "Son olarak Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine getirdik. Burada bize ameliyatın riski söylendi, kabul ettikten sonra yapıldı. Çok şükür şimdi sağlık durumu iyi. Doktorları yakından ilgilendi, ameliyatı başarılı geçti. Gözleri görmüyor, felç ve yardıma muhtaç ama çok şükür yaşıyor" dedi.

"Ameliyat olmasaydı ani ölüm riski çok yüksekti"

Doktor Müslüm Polat ise başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın ölüm tehlikesini atlattığını söyledi.

Hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirten Polat, "Hastaya anjiyografi kararı alındı. Sol 3 damarda tıkanıklık tespit edildi. Hastamızın 10 yaşından beri gözleri görmüyor. Yaklaşık 5 yıldır da her iki ayağı felç. Fakat şiddetli göğüs ağrısı vardı. Aile bilgilendirildi, her türlü risk anlatıldı ve cerrahi müdahale yapıldı. Genel durumu iyi ancak takibe devam ediyoruz" diye konuştu.

Hastanın başka hastanelere de gittiğini belirten Polat, gözünün görmemesi ve iki ayağının felç olması sebebiyle gerekli müdahalenin yapılmadığının söylendiğini anlattı.

Hastanın ameliyat olmaması durumunda ani ölüm riskinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Polat, "Çünkü çok şiddetli dayanılmaz göğüs ağrıları başlamıştı. İstirahat halinde bile geçmeyen göğüs ağrılarının hepsi geçti" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim