• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Medical Park'tan kalitede dev adım

Medical Park'tan kalitede dev adım
14 hastanesiyle Türkiye’nin en önemli sağlık gruplarından olan Medical Park, kalite yolunda hedef büyüttü. Medical Park’ın dört hastanesi birden sağlıkta uluslararası kalite standartlarını temsil eden JCI’ın akreditasyon belgesini aldı.

14 hastanesiyle Türkiye’nin en önemli sağlık gruplarından olan Medical Park, kalite yolunda hedef büyüttü. Medical Park’ın dört hastanesi birden sağlıkta uluslararası kalite standartlarını temsil eden JCI’ın akreditasyon belgesini aldı.

TÜRKİYE’NİN sağlık alanında en önemli kuruluşlarından biri olan Medical Park, ‘kalite’ yolunda önemli bir adım daha attı. İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Batman, Tokat, Elazığ, Van, Samsun, Ordu ve İzmir’de 17 ayda 14 hastane kuran Medical Park Hastaneler Grubu, dört hastanesinde sağlıkta uluslararası kalite standartlarını temsil eden Joint Commission International’ın (JCI) akreditasyon belgesini aldı. Medical Park Hastaneler Grubu Kalite İyileştirme ve Geliştirme Direktörü Güler Çakmak, Antalya ve Göztepe’deki hastane komplekslerinde ön denetime girmeden 6 ayda, Bahçelievler ve Bursa’da ise 1-2 yıllık bir süreç sonunda toplam 4 hastaneyle birden akredite olduklarını söyledi. Çakmak ‘Türkiye’de bu kadar kısa zamanda, bu sayıda hastanesiyle akredite olan başka bir örnek yok’ dedi.

1.100 STANDART

‘SAĞLIKTA akreditasyon, sağlık hizmetlerinin güvenilirliğinin ispatlanması demek’ diyen Çakmak, şunları söyledi: ‘İlaç, cihaz, ulaşım, personel güvenilirliği, yani her aşamada güvenilirlik demek. Yapılan işlemlerin doğrulanma güvenilirliği, anahtar kelime akredite etmek güvenilirlik demek. Yeterlik belgesini alana kadar kurumlar çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte kurumlar öncelikle bina tesisat güvenliğini sağlamak zorunda. Bu yoksa diğer bütün standartları karşılasanız bile akreditasyon vermiyorlar. Hastanenin bulunduğu yerin ulaşılabilir olması çok önemli. İkinci barajda hasta güvenliği hedefleri var. Belgeyi alabilmek için tam bin 100 standardın yerine getirilmesi gerekiyor.’

Bir yılda 3 milyon muayene yapılıyor

TOPLAM KAPALI ALAN : 263.500 metrekare

TOPLAM YATAK SAYISI : 2 bin 359

1 YILLIK MUAYENE SAYISI : 3 milyon

1 YILLIK AMELİYAT SAYISI : 130 bin

Diğer hastaneler de sırada

JCI belgesine sahip olan bir hastanenin, tüm dünyada uluslararası sağlık standartlarına uygun olduğunun kabul edildiğini ifade eden Güler Çakmak, şu bilgileri verdi: ‘Dört hastanemizin birden JCI belgesine uygun görülmesi, hastaların, yakınlarının ve kuruluşların uluslararası standartlarda bakım hizmeti alacağı anlamına geliyor. Böylece hastalarımız, insan sağlığını riske edecek durumların en aza indirildiği, enfeksiyon riskinin olmadığı, gerçek bir uzmana teslim edildiği, haklarının korunduğu, bir sorun yaşadığında yasal yollara başvurabileceği hastanelerde hizmet alacak. Hastalar, şeffaf ve güvenilir bir hastaneye girmiş olacak.’ Gaziantep, Samsun ve Ordu’daki hastanelerde de 2009’da JCI belgesi almayı hedeflediklerini kaydeden Çakmak ‘JCI belgesi alamayacak kuruluşlarımıza ise TSE ISO 9001:2008 kalite belgeleri alarak buralarda hizmet kalitemizi yükselteceğiz’ dedi.

JCI nedir?

SAĞLIKTA uluslararası kalite standartlarını temsil eden Joint Commission International (JCI), dünyada 60’tan fazla ülkede sağlık kuruluşlarını denetleyerek akredite eden bir kuruluş. 1998 yılından beri ABD dışındaki ülkelerde, çağdaş ve uluslararası sağlık standartlarını tanımlayan, bu standartlara uygun olan sağlık kurumlarını akredite eden ve düzenli aralıklarla denetleyen saygın bir otorite olarak kabul ediliyor. JCI Akreditasyon Belgesi ise JCI’ın uluslararası standartlarına sahip olan sağlık kurumlarına verdiği belge. JCI akreditasyonu, hasta ve tesis güvenliği, enfeksiyonların ve yanlış uygulamaların önlenmesi, hasta ve yakınlarının korunması ve bilgilendirilmesi, kişisel hak ve gizliliklerinin korunması, bakım vericilerin ve uygulayıcıların yetkinlikleri ve diploma onayları, tetkik ve tedavide doğru ve zamanında hizmet gibi konularda standartlar geliştirerek, sağlık kuruluşlarının bu standartlara uyumunu denetler ve başarılı olanları akredite eder.

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim