• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Medical Park'tan Somali'ye 5 milyon dolarlık yatırım

Medical Park'tan Somali'ye 5 milyon dolarlık yatırım
Somali’nin en kapsamlı hastanesi Medical Park’ın 5 milyon dolarlık yatırımıyla açılıyor.

Açlıkla boğuşan Somali’ye yardım eli uzatan Medical Park Hastaneler Grubu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başkent Mogadişu’ya ülkenin en kapsamlı ve donanımlı hastanesini kazandırdı. Türk özel sektörünün Somali’ye yaptığı en büyük yardım niteliği taşıyan 5 milyon dolarlık hastane, Yeryüzü Doktorları himayesinde hizmet verecek. Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Shifa adını verdiğimiz hastaneyi Türkiye’den gönderdiğimiz 100 kişilik ekiple 2,5 ayda tamamladık. Gönderdiğimiz ekipmanlar Somali’de ilk defa bulunacak ve bu sayede şimdiye kadar hiç yapılmamış pek çok ameliyat yapılabilecek” dedi

 

Medical Park, son 60 yılın en kurak dönemini geçiren Somali’de kıtlığa bağlı yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Günde ortalama 100 çocuğun hayatını kaybettiği Somali’de 5 milyon dolarlık bir yatırımla yeni bir hastane inşa eden Medical Park, bölgenin en üstün teknik teçhizatlı hastanesini kurdu. Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Somali’nin en donanımlı ve kapsamlı hastanesini kurduğumuz için mutluyuz. Mart ayında Shifa Hastanesi’ni hizmete açacağız” diye konuştu.

 

SÖZ VERDİK, YAPTIK

 

Medical Park Hastaneler Grubu’nun Somali’ye yaptığı yardım ve bu kapsamda kurulan hastanenin yatırım büyüklüğü ve verilecek hizmetler hakkında Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ve hastaneyi hizmet kapsamına alan Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman bir açıklama yaptı. Muharrem Usta: “Hastanenin inşaatını Türkiye’den gönderdiğimiz 100 kişilik ekiple 2,5 ayda tamamladık. Hastanenin donanımı için de bu akşam Somali’ye 126 paletlik 6 tır büyüklüğündeki tıbbi teçhizatımızı uçakla gönderiyoruz. Somali’ye röntgen, ultrason, tomografi gibi tıbbi cihazlar ve tıbbi malzemeler götürerek hastanenin tüm eksiklerini tamamladık. Gönderdiğimiz ekipmanlar Somali’de ilk defa bulunacak ve bu sayede şimdiye kadar hiç yapılmamış pek çok ameliyat yapılabilecek” diye konuştu.

 

MART AYINDA HİZMETE AÇILIYOR

 

Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Shifa adını verdikleri hastanenin inşaasını ve tıbbi teçhizatlarının sağlanmasını kendilerinin üstlendiğini belirterek, hastane işletmesinin ise Yeryüzü Doktorları tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. 5 milyon dolar yatırım yapılan projenin Mart ayının ilk haftasında Türk ve Somalili yetkililerin katılımıyla hizmete açılacağını kaydeden Usta, Somali’nin ihtiyaç duyduğu en önemli konuda sorumluluk üstlenmelerinden dolayı büyük mutluluk içinde olduklarını vurguladı.

 

ÇOCUKLARIN UMUT IŞIĞI BİR YATIRIM

 

Medical Park’ın desteği ve yatırımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise şunları söyledi: “Hastane binasının inşa edilmesinin yanı sıra gerekli tüm teçhizatların temin edilmesini üstlenen Medical Park, her gün hayatını kaybetme tehlikesi taşıyan yüzlerce çocuk için umut ışığı oldu.”

 

SOMALİ’NİN EN KAPSAMLI HASTANESİ

 

13 doktor ve Türkiye’de üç aylık bir eğitimden geçirilen 79 personelin görev alacağı Shifa Hastanesi,  6 yoğun bakım ve 20’si çocuk, 34’ü yetişkin olmak üzere 60 yatak kapasitesiyle Somali’de bugüne kadar kurulmuş en kapsamlı hastane olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Günde 300 ila 600 hastanın muayene edilececeği hastanede günlük 5 ameliyat yapılması hedefleniyor. Bir genel cerrah, bir kadın doğum uzmanı, bir pediatri doktoru ve 10 pratisyen hekimden oluşan 13 doktorun görev alacağı hastaneye, farklı birimlerde uzmanlaşan gönüllü doktorların sık sık Somali’ye giderek hem hasta tedavi etmesi hem de ameliyatlara katılması planlanıyor. Medical Park, geçtiğimiz yıl Türkiye çapında Somali için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında da 400 bin TL’lik bir bağış yapmıştı.

 

medical-park-somali.jpg

Bu haber toplam 4694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim