• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Medical Point Ailesi, Ölümünün Yıl Dönümünde Beken’i Andı

Medical Point Ailesi, Ölümünün Yıl Dönümünde Beken’i Andı
Medical Point Hastaneler Grubu merhum Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, vefatının 1'inci yıl dönümünde İEÜ Medical Point Hastanesi'nde anıldı.

Medical Point Hastaneler Grubu merhum Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, vefatının 1'inci yıl dönümünde İEÜ Medical Point Hastanesi'nde anıldı. Törende Zafer Beken hatıra köşesinin açılışını da gerçekleştiren Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba, "Beken, sadece iş ortağım değil, aynı zamanda çok iyi bir dostum ve çok iyi bir yol arkadaşımdı. "Dr. Zafer Beken Tıp Ödülleri" yarışması düzenleyeceğiz. Onun adının ve ilkelerinin kurumsallaşması için kardeşi olarak bu vazifeyi kendime şiar edindim" dedi.

Geçtiğimiz yıl karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Medical Point Hastaneler Grubu merhum Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, vefatının 1'inci yıl dönümünde İEÜ Medical Point Hastanesi'nde gözyaşlarıyla anıldı. Ata Salonu'nda düzenlenen anma törenine Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba ile Beken'in mesai arkadaşları katıldı. Tören, Beken'in yapay zekayla teknolojisi kullanılarak kendi sesiyle seslendirilmiş kısa filmiyle başlarken, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Kısa filmin ardından Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba tarafından Beken'in anısına yaptırılan Zafer Beken hatıra köşesinin açılışı da yapıldı.

Medical Point Hastaneler Grubu CEO'su Veysi Kubba törende yaptığı duygusal konuşmayla Beken'i andı. Kubba, "Bugün, yıllar boyu birlikte yürüdüğümüz yolda çok değerli ortağım, abim merhum Op. Dr. Zafer Beken'i 1'inci ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Beken, sadece iş ortağım değil, aynı zamanda çok iyi bir dostum ve çok iyi bir yol arkadaşımdı. Onu anlatmak kelimelere sığmaz. 28 yılımızı beraber geçirdik. Rahmetliyi iyi yönleriyle anarken, verdiği hizmetler dolayısıyla kendisinin yanında 28 yıl süreyle bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyor ve bana bu fırsatı tanıdığı için kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Gurur duyacağı yolu seçtik"

Kubba, Beken'in vasiyetleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerinin altı çizerek, "Onun bize vasiyet ettiği bu süreçleri daha iyiye getirmek noktasında 1'inci yılını doldurduğumuz bugün; hastanemizi daha iyi yerlere getirme gayretiyle, daha bilimsel bir hastane olma gayretiyle, uluslararası hizmet verecek bir hastane konumuna getirme gayretiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Keşke bugün yaşasaydı da kendi gözleriyle görseydi. Onun bıraktığı mirası devam ettirerek gelecekteki başarılarımızı inşa etmeliyiz. Ancak onun bize bıraktığı mirasa minnettarız. İşimizi ve birbirimizi daha da güçlendirmek için bu deneyimi kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Beken'in vefatının ardından önünde iki seçeneği olduğuna vurgu yapan Kubba, "Zafer Beken, mesleğini icra ederken hastasından kaptığı mikropla maalesef hayatını kaybetmiş bir görev şehidi. 28 yıldır birlikte olduğunuz insanı bir anda kaybediyorsunuz. Yapay zekayla onun vasiyetini kendi ağzından dinledik. Yapay zeka artık hayatın bir gerçeği. O yüzden bedenler gidebilir ama fikirler ve hedefler hiçbir zaman kaybolmaz. Bizlerin de onun bu vasiyeti doğrultusunda daha fazla çalışıp daha fazla şeyler başarmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Adını her zaman yaşatacağız"

Beken'in adını ulusal ve uluslararası arenada yaşatacaklarını müjdeleyen Kubba, "Dr. Zafer Beken çok önemli bir bilim insanıydı. Onun isminin kurumsallaşması, başkalarınca öğrenilmesi ve örnek alınması amacıyla gelecek yıldan itibaren ulusal ölçekte "Dr. Zafer Beken Tıp Ödülleri" yarışması düzenleyeceğiz. Her ölüm yıl dönümünde bu ödülleri düzenleyeceğimiz törenle bilim insanlarına vereceğiz. Onun adının kurumsallaşması, ilkelerinin kurumsallaşması için kardeşi olarak bu vazifeyi kendime şiar edindim. Kendisinin fikirlerinin dünyaya yayılmasını sağlamış olacağız. Böylelikle kendisinin vasiyet ettiği ilkeleri topluma ve dünyaya daha iyi anlatmak, tanıtmak için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Kubba, Beken'in tedavisi sürecinde katkı sunan hekim ve çalışma arkadaşlarına plaket takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 680 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim