• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Medicana International İzmir Hastanesi Fuarda Yerini Aldı

Medicana International İzmir Hastanesi Fuarda Yerini Aldı
Medicana International İzmir Hastanesi, fuarizmir'de düzenlenen 17. Uluslararası Turizm Fuarı ve Kongresi'nde yerini aldı.

Medicana International İzmir Hastanesi, fuarizmir'de düzenlenen 17. Uluslararası Turizm Fuarı ve Kongresi'nde yerini aldı. Genel Müdür Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, "Teknolojiyi de kullanarak sağlık alanında çok büyük işler başarıyoruz. Geleceğe umutla bakıyoruz ama sağlık turizminin çok daha iyi yerlerde olması lazım" dedi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında İzmir'de düzenlenen 17. Uluslararası Turizm Fuarı ve Kongresi, fuarizmir'de kapılarını ziyaretçilere açtı. Turizm profesyonellerini ve doğaseverleri bir araya getiren fuarda, doğa tutkunları, alternatif turizm ve sağlık turizmi için çeşitli etkinlikler düzenlenirken; Medicana International İzmir Hastanesi de fuarda yerini alarak, kurdukları stantta sağlık sektöründe çeşitli alanlarda kullandıkları son teknoloji ürünleri ve sağlık alanına dair gerçekleştirdikleri hizmetleri vatandaşlara tanıttı.

"Bizim artık onkoloji, kalp cerrahisi, beyin cerrahisi hastalarını getirmemiz lazım"

Sağlık alanında kullandıkları son teknoloji ürünlere değinen ve sağlık turizmiyle ilgili açıklamalarda bulunan Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, "Sağlık turizmi hepimizin ilgiyle takip ettiği ve yönelmek istediğimiz bir alan. Sağlık turizmi, turizm içerisinde çok daha iyi yerlerde olması gereken bir alan. Bu anlamda İzmir biraz daha İstanbul'un da gölgesinde kalıyor. İzmir'e gelen yaklaşık 6 milyon turist var. Bu turistlerin sağlık hizmeti almalarını biz sağlıyoruz. Turist sağlığı bizim biraz daha baktığımız alan. İzmir ve çevresine yaklaşık 50 bin civarında sağlık turizmi hastası geldi. Fakat alacağımız daha çok yol var. İstatistikler birinci sırada obeziteyi, ikinci sırada estetiği, üçüncü sırada ise gözü gösteriyor. Artık bu döngünün dışına çıkmamız lazım. Bizim estetik, saç ekimiyle uğraşmamamız lazım. Bunlar başka yerlerde de başka şekillerde yapılabiliyor. Bizim artık onkoloji hastaları, kalp cerrahisi, beyin cerrahisi hastalarını getirmemiz lazım. Sağlık turizm fuarının bu açıdan bize faydası var. Burada paydaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Hedeflerimiz ve amacımız yüksek. İzmir'de çok iyi hastanelerimiz var" diye konuştu.

"Sağlık turizmine daha çok önem vermeliyiz"

Teknolojiden de faydalanarak Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyatı yaptıklarını belirten Ünal, "Medicana Hastanemiz, sağlık turizmi açısından oldukça iddialı. Çok büyük ameliyatlar yapıyoruz. Dünyada yapılan çok büyük ameliyatlar dahil hepsini Medicana Hastanesi olarak biz de yapıyoruz. Çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Kullandığımız teknolojik araçlarla dün Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyat yaptık. Geleceğe umutla bakıyoruz ama desteğe de ihtiyacımız var. Biz sağlık turizmi bölümü olarak turizm alanında daha geniş bir alanda yer almalıyız. Vatandaşların ilgisi büyük, buradaki teknolojik ürünleri merakla inceliyorlar. Sadece sağlık turizmi için de Ege Bölgesi'ni kapsayan ayrı bir fuar yapılabilir. Sağlık turizmine daha çok önem vermeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim