• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.3985
  • Euro 34.7221
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Medicana'dan İstanbul'a 70 Milyon Dolarlık Hastane

Medicana'dan İstanbul'a 70 Milyon Dolarlık Hastane
Özel sağlık sektöründe yaptığı yatırımlarla adını duyuran Medicana, 70 milyon dolar yatırım değerine sahip Medicana International İstanbul'u tanıttı.

Özel sağlık sektöründe yaptığı yatırımlarla adını duyuran Medicana, 70 milyon dolar yatırım değerine sahip Medicana International İstanbul'u tanıttı.

Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacak olan Medicana International İstanbul 30 bin metrekare kapalı alana sahip bulunuyor. Medicana International İstanbul uzman tıbbi kadrosunun yanı sıra, birçok hastanede bulunmayan ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazları ile sadece İstanbul'dan değil, Trakya, Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya'dan da gelen hastalara hizmet vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın sayılı özel sağlık yatırımlarından olan Medicana International İstanbul, özellikle onkoloji, kalp cerrahisi, transplantasyon ve tüp bebek alanında uzmanlaşıyor. Tıp teknolojisinin en üst seviyesindeki cihazlara sahip olan ve tüm branşlarda hizmet sunmayı planlayan Medicana International İstanbul, böylelikle Türkiye'nin en fazla branşa sahip özel hastanelerinden birisi olacak. Ayrıca, Medicana International İstanbul dört farklı yoğun bakım ünitesi ile sağlık sektörünün en büyük sıkıntılarından biri olan yoğun bakım eksikliğini giderecek. Medicana International İstanbul'un E-5 karayolu üzerinde konumlandırılması da bölgedeki acil sağlık ihtiyacına çözüm oluyor.

MEDİCANA INTERNATİONAL İSTANBUL'UN YATIRIM DEĞERİ 70 MİLYON DOLAR

Bu güne kadar özel sağlık sektörüne 350 milyon doların üzerinde yatırım yapan Medicana, Medicana International İstanbul'u 70 milyon dolar yatırım bedeli ile hizmete açtı. Sağlık turizmine büyük önem verdiklerini belirten Medicana Hastaneler Grubu Başkanı Hüseyin Bozkurt "Türkiye, gerek konum, gerekse hastanelerin kapasitesi açısından Avrupa, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden oldukça şanslı. Medicana International İstanbul'un hem kadrosu, hem ekipmanı hem de altyapısı sağlık turizmine çok uygun" dedi.

Bozkurt ayrıca "Medicana International İstanbul, Medicana'nın uluslararası boyuttaki hastaneler zincirinin ilk halkası. Grup olarak sağlık sektörüne yaptığımız yatırımlar işimize gösterdiğimiz önem ve saygının bir göstergesi" dedi.

MEDİCANA INTERNATİONAL İSTANBUL'DAN SAĞLIK TURİZMİNE KATKI

Kalp cerrahisinden tüp bebek merkezine, ileri kanser tedavisinden kozmetolojiye, beyin cerrahisinden organ nakline, hemodiyalize kadar birçok alanda uluslararası standartlarda hizmet verecek olan Medicana International İstanbul'un, sağlık turizminde Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa'nın çekim merkezi olması hedefleniyor.

Türkiye'nin sağlık turizmine yatırım yapması halinde yılda 5 milyar dolar kazanabileceğini öngören Bozkurt, Medicana International İstanbul'un yakın gelecekte cirosunun yarısını sağlık turizminden elde edebileceğini dile getirdi.

Medicana International İstanbul, hasta katları ve poliklinik katları olmak üzere birbirine geçişli iki bölümden meydana geliyor. Yatan hasta ve poliklinik bölümlerinin giriş çıkışlarının farklı olması ise hastaların rahatının yanı sıra hijyenini de sağlıyor. Tüm zemin ve duvarların anti bakteriyel, anti statik ve anti alerjik olarak tasarlanması, tüm hastane genelinde yüzde 100 şartlandırılmış taze havayla beslenen fan - coil sistemi ise hastaların enfeksiyona karşı güvenliğini sağlayan bir diğer unsur olarak göze çarpıyor.

Beş kat boyunca 8 adet yürüyen merdiven ve binanın geneline hizmet veren 9 adet panaromik asansörle hastaların rahatının maksimum düzeye çıkarıldığı Medicana International İstanbul'da, tüm bekleme ve dinlenme alanları afet durumunda hasta yatağı konularak hizmet vermeye müsait bir yapıda tasarlandı.

Hastaların rahatı için her türlü detayın düşünüldüğünü belirten Medicana International İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Mungan "Dünyanın sayılı sağlık yatırımlarından Medicana International İstanbul, hastaların güvenliği için deprem ve benzeri risklere karşı yüksek oranda test edilen güvenli bina teknolojisi ile üretildi ve akıllı bina teknolojisi ile donatıldı. Medicana International İstanbul'un 70 milyon dolarlık yatırımının 40 milyon dolarını teknolojik cihaz yatırımı oluşturdu. Birden fazla cerrahi işlemin yapılabileceği ameliyathaneleri, tüm zemin, döşeme ve duvarların anti statik ve anti bakteriyel özellik taşıması, CIP, VIP ve standart hasta odalarında sağlanan konfor, toplam dokuz adet özel asansörü, uydu konferansı ve ameliyathaneye canlı bağlanabilme özelliği ile hastalara ev konforu sunuyor" dedi.

Medicana International İstanbul'un altyapısının dünya standartlarında olduğuna değinen Medicana International İstanbul Genel Koordinatörü Melih Bulut, "Medicana International İstanbul'un altyapı özellikleri, teknolojik üstünlüğü ve vizyonu tüm Türkiye' deki tıp akademisyenlerinin ilgisini çekti. Hekim kadrolarında birçok profesör, doçent ve akademik yönelimli uzman yer alan Medicana International İstanbul, yakın gelecekte bir eğitim kurumu olarak da hizmet vermeyi arzuluyor. Şu an bünyemizde yaklaşık bin kişi görev yapıyor. 1 CIP, 5 VIP, 109 standart hasta odası, 14 Genel Yoğun Bakım, 13 Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı, 7 Koroner Yoğun Bakımı ve 8 Yeni Doğan Yoğun Bakımı ile hastalarımıza en üst düzeyde hizmet vereceğiz" dedi.

SIRADA MEDİCANA INTERNATİONAL ANKARA VE MEDİCANA INTERNATİONAL KONYA VAR

Sağlığa yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Medicana'nın Hastaneler Grubu bünyesinde Medicana Çamlıca, Medicana Bahçelievler, Medicana Avcılar ve Medicana Diş bulunuyor. Medicana International İstanbul'u tamamlayan Medicana'nın 2009 yılı yatırımları arasında Medicana International Ankara ve Medicana International Konya bulunuyor. Ankara ve Konya'da bulunan tam donanımlı hastanelerin de yapılan teknoloji, alt yapı yatırımı ve kapasitesi nedeniyle çevre illerden gelen hastaların yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da hizmet vermesi planlanıyor.

Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim