• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Medicana'dan sağlığa 500 milyon dolar yatırım!

Medicana'dan sağlığa 500 milyon dolar yatırım!
Ülke genelinde 6 ilde hastaneleri bulunan ve sonuncusunu Bursa’da açan Medicana Sağlık Grubu Başkanı Hüseyin Bozkurt, yeni hedeflerinin Balkanlar’da markalarını güçlendirecek yeni işbirlikleri olduğunu söyledi.

İlk hastanesini 25 yıl önce açan ve kendisi de doktor olan Medicana Sağlık Grubu Başkanı Hüseyin Bozkurt, Bursa'da 100 milyon dolarlık yatırımla kurulan 13'üncü hastanesini hizmete açtı. Bugüne kadar sağlık sektörüne 400 milyon dolar yatıran grubun Bursa'daki son girişimi ile birlikte bu alanda toplam yatırımları 500 milyon doları buluyor. Türkiye genelinde 6 ilde hastane açan Hüseyin Bozkurt, geçen yılın sonuna doğru 50 milyon dolara mal olan bir hastaneyi de Kadıköy'de hizmete sokmuştu. Dr. Hüseyin Bozkurt, bir grup basın mensubu ile düzenlenen toplantıda grubun sağlık sektöründeki son yatırımlarını ve yeni hedeflerini anlattı.

İLKİ APARTMANDAN BOZMA

Diş hekimi olarak başladığı meslek hayatında ilk olarak İstanbul'da Ömür Hastanesi'nde kurduğu poliklinikle girişimciliğe soyunan Bozkurt, geçen 25 yılı özetlerken, “Benim de ilk hastanem apartmandan bozmaydı, çünkü 25 yıl önce öyleydi. Ancak şimdi akıllı binalarda, dünyada üretilen en son teknoloji cihazları satın alarak sağlık hizmeti vermemiz şart. Zincir hastane olmanın avantajını kullanıyoruz” dedi.

Türkiye'deki büyük sağlık gruplarının genelde yabancı ortaklıklarının ya da bir fon tarafından satın alınmalarının söz konusu olduğunu belirten Bozkurt, kendilerinin de birçok grupla görüşmeler yaptığını ancak farklı nedenlerle gerçekleşmediğini söyledi. Bozkurt, “Sektörde olanların çoğu yabancılarla evli. Bu anlamda biz evde kaldık ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Kredibilitemiz iyi ve artık kaldıraç etkisi yapacak bir ortaklığa sıcak bakıyoruz” diye konuştu.

YABANCI MÜŞTERİ POTANSİYELİ

Bundan sonraki hedeflerinin yurtdışında büyümek olduğunu aktaran Bozkurt, Balkanlar'da bir grup ile pazarlık masasında olduklarını, görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Avrupa'daki 6.5 milyon Türk'ün önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Bozkurt, Avrupa'da bir markaya ortak olup, bilgi birikimlerini yurtdışına taşımayı planladıklarının altını çizdi. Bozkurt, yurtdışına açılma stratejisini ön planda tutarken, Bursa'da açtıkları, sadece dizayn aşaması 2 yıl süren ve 100 milyon dolarlık yatırım değeri olan hastaneyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bursa Araplar tarafından çok ziyaret ediliyor ve hastane için Arap turistler önemli bir potansiyel oluşturuyor. Sanayi şehri Bursa'nın potansiyeline yabancı hastaların da katacağı bir ivme bekliyoruz.”

Bozkurt, Medicana Sağlık Grubu'nun 2017 yılında elde ettiği yaklaşık 700 milyon liralık cironun yüzde 10'unun yabancı hastalardan sağlandığını belirtti.

EĞİTİM SEKTÖRÜNE GİRİYOR

Eğitim sektörüne de giriş planları yapan Hüseyin Bozkurt, halen bir vakıfları olduğunu dile getirerek, anaokulundan lise son sınıfa kadar olan eğitim sürecini kapsayacak bir yatırıma bu yıl başlayacaklarını belirtti. Bozkurt, “2018'de Beylikdüzü ve Bahçeşehir'de ilk kampüsün yapımına başlayacağız. Adı Medicana Bilimler Akademisi olacak. Okul başına 10-15 milyon liralık yatırımlar planlıyoruz” dedi.

KİMDİR?

Diş hekimi olan Dr. Hüseyin Bozkurt, yaklaşık beş yıl bir diş polikliniğinin ortağı olarak faaliyet gösterdikten sonra 1992'de o dönemin tanınmış özel sağlık kuruluşlanndan Ömür Hastanesi'ne ortak oldu. Hastane yönetiminde aksaklıklar oluşmaya başlayınca bir grup doktor arkadaşıyla ayrılıp Hayat Hastanesi'ni kurdu. 14 doktor ve bir turizmci olarak yola çıktılar.

Bu haber toplam 5034 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim