• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 14 °C

Medline Adana Hastanesi’nden Prematüre Gününe Özel Etkinlik

Medline Adana Hastanesi’nden Prematüre Gününe Özel Etkinlik
Medline Adana Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nde, erken doğarak hayata büyük bir mücadele vererek tutunan minik kahramanlarını unutmadı, onlar...

Medline Adana Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'nde, erken doğarak hayata büyük bir mücadele vererek tutunan minik kahramanlarını unutmadı, onlar ve aileleri için eğlenceli bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Yenidoğan Sorumlu Hekimi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Bülent Aziz Özkan, "Anne karnında gelişimin tamamlandığı 37. haftaya ulaşmadan doğan bebeklerin hepsi tıbben "prematüre bebek" olarak tanımlanır. Ülkemizde erken doğum oranının yaklaşık yüzde 12 olduğu düşünüldüğünde bu, her yıl neredeyse 150 bin bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiği anlamını taşımaktadır" dedi.

Anne-babaya büyük görev düşüyor

Konuşmasında prematüre bebeklerin normal bebeklere kıyasla yaşamlarının özellikle ilk 2 yılında özel bir bakıma ihtiyaç duyduklarını ve bu durumun sadece hastane ortamı ile sınırlı kalmadığını da kaydeden Dr. Özkan, "Bu bebeklerin taşıdıkları enfeksiyon riski diğer yenidoğanlara göre çok daha yüksek olduğundan bakımlarında çok titiz olmak gerekir. Riskler, hastanede doğum sonrası bu konuda uzmanlaşmış hekimlerin kontrolünde en aza indirilirken, bebek taburcu edildikten sonra ise anne-babaya evde büyük görevler düşmektedir" dedi.

Akranlarını 2 ila 4 yılda yakalıyorlar

Bakımları iyi bir şekilde yapılan prematüre doğmuş bebeklerin ortalama 2 ila 4 yaş civarında normal akranlarını yakaladıklarını anlatan Dr. Özkan, "Aileler, bebeklerinin gelişimi konusunda dikkatli ve sabırlı olmalı, büyüme ve kilo izlemi, işitme taraması, göz sağlığı kontrolleri ve aşılama gibi hassas süreçler konusunda uzman bir ekiple birlikte hareket etmelidirler" diyerek düzenli hekim kontrollerinin aksatılmaması gerektiğini hatırlattı.

Pasta keserek eğlendiler

Dr. Bülent Aziz Özkan, konuşmasının ardından etkinliğe katılan aileler ve Yenidoğan Yoğunbakım Sorumlu Hemşiresi Fatime Koyuncu ile birlikte özel olarak hazırlanan pastayı keserken, hastane palyaçosu da yaptığı gösteriler ile etkinliğe renk katıp neşeli anlar yaşattı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim