• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

MEDULA Dönem Sonlandırma iptali hakkında duyuru

MEDULA Dönem Sonlandırma iptali hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından MEDULA Dönem Sonlandırma iptali hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : E-96773357-869-208      15.03.2022
Konu : MEDULA Dönem Sonlandırma
            iptali hakkında

DAĞITIM YERLERİNE

Sağlık tesislerimiz tarafından Bakanlığımıza gelen taleplerde, fatura edildikten sonra dönem örneklemesi yapılan hasta kayıtlarında örnekleme iptal taleplerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 1 Ocak 2021 itibarıyla kabul edilmediği, hastanelerin örnekleme yapılan dönemlere ait faturalarda dönem sonlandırma sonrasında çeşitli sebeplerle hatalı, eksik faturalandırmalar ortaya çıkması durumunda düzeltme yapılmasının mümkün olmadığı, hatalı faturaların düzeltilebilmesi için ne şekilde işlem yapılması gerektiği konusunda görüş talepleri üzerine konu Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletilmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgi sayılı yazısında; "16.03.2021 tarih ve 22165269 sayılı Başkanlık Makam Olur'u ile Ocak 2021 dönemi itibarıyla götürü bedel kapsamındaki sağlık hizmet sunucularının da evraklarının örneklendiği, Sağlık Hizmeti Sunucularının Faturalarının İncelenmesine ve Bedellerinin Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6'ncı maddesinde "(2) Örnekleme iptali ancak Kurum bilgi işlem sisteminden kaynaklanan teknik sorun nedeniyle yapılabilir."

hükmü uyarınca örneklenmiş dönemlerde SGK'dan kaynaklanan bir aksaklık olmadığı sürece dönem iptali ve örnekleme iptali yapılamadığı, ancak sağlık hizmet sunucuları fatura döneminde sunmuş oldukları hizmetlere ilişkin SGK'ya düzenlemiş oldukları hatalı faturalarının veya hasta mağduriyetine neden olan herhangi bir sağlık hizmeti kaydı vb. hizmetlerinin pasifleşmesine ilişkin talepleri olması halinde gerekli değerlendirmenin yapılabilmesi adına bağlı bulundukları Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerektiği" ifade edilmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Dr. Avni Uygar SEYHAN
Bakan a.
Kamu Hastaneleri Genel Müdürü

Ek: SGK Dönem Sonlandırma İptali Yazısı

Dağıtım:
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5020 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim