• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Medula hastane sistemine ventilatör cihazlarının kaydedilmesi hakkında duyuru

Medula hastane sistemine ventilatör cihazlarının kaydedilmesi hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Medula hastane sistemine ventilatör cihazlarının kaydedilmesi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

04.06.2020


DUYURU

MEDULA HASTANE SİSTEMİNE VENTİLATÖR CİHAZLARININ KAYDEDİLMESİ HAKKINDA

Kurumumuzla sözleşmeli/protokollü tüm sağlık hizmeti sunucularının (SHS) yoğun bakım tedavilerinde ve yoğun bakım tedavileri haricinde kullandıkları bazı cihazların MEDULA Hastane Sistemine kayıt edilebilmesine yönelik çalışmalar Kurumumuzca başlatılmıştır. Bu çalışmanın ilk ayağını ventilatör cihazları oluşturmakta olup, ilgili SHS’lerce aktif olarak kullanılmakta olan ventilatör cihazlarının MEDULA Hastane Sistemine kaydedilebilmesi için gerekli düzenlemeler tamamlanmıştır.

Ventilatör cihazlarının kaydedilebilmesi için SHS’lerin MEDULA Hastane Sistemi ekranındaki, “İŞLEMLER” başlıklı butonu tıkladıktan sonra açılan ekrandaki “TESİS CİHAZ” butonunu tıklamaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra, MEDULA Hastane Sistemine ventilatör cihazlarının marka, model, seri numaraları, başlangıç tarihleri* ve kullanıldığı yatağın girilebileceği ekran açılmış olacaktır. Bu ekrandaki bilgilerin doğru olarak SHS’lerdeki “DÖNEM SONLANDIRMA KULLANICISI” yetkisi olan kişi tarafından 15.06.2020 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir.

Ventilatör Cihazlarının MEDULA Hastane Sistemine girilmesi aşamasında, kullanıcılardan kaynaklı bir sebeple hatalı giriş yapılabilmesinin engellenebilmesi amacıyla, Ventilatör cihazlarının marka ve modelleri Kurumumuzca sisteme tanımlanmıştır. Ancak, SHS tarafından kullanılmasına rağmen sistemde tanımlanmamış olabilecek olan marka veya modellerin sisteme ivedilikle doğru bir şekilde tanımlanabilmesi için [email protected] adresine içerisinde görsel içerecek şekilde (marka ve model ismini gösteren kullanım kitapçığı, cihazın ilgili bölümünün resmi gibi) elektronik posta gönderilmesi gerekmekte olup, Kurumumuzca alınacak olan bu elektronik postalar ivedilikle değerlendirilerek uygun bulunması halinde sisteme tanımlanacaktır.

Ventilatör Cihazlarının Sisteme kaydedilmesi aşamasında Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerinde (SSGM) oluşabilecek olan yoğunluk ve hijyen durumları göz önünde bulundurularak, bahse konu cihazların sisteme girilebilmesi için yetki 15.06.2020 tarihine kadar SHS’lere verilmiş olup, bu tarihten sonra ventilatör cihazlarına ilişkin değişiklikler (yeni kayıt veya kayıttan çıkartma) Kurumumuz SSGM’lerinde yapılacaktır.

İleride yaşanabilecek olan mağduriyetlerin ve SSGM’lerde oluşabilecek yoğunluğun engellenebilmesi amacıyla, 15.06.2020 tarihine kadar Kurumumuzla sözleşmeli/protokollü olan tüm SHS’lerce kullanılmakta olan Ventilatör Cihazlarının sisteme doğru bir şekilde girilmesi önem arz etmektedir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

EK: Ventilatör Cihazı Kayıt İşlemi Kılavuzu

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

Duyurunun eki için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 36901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim