• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

"Mekik çekerek karın yağı erimez"

"Mekik çekerek karın yağı erimez"
İki sporcu, en çok yöneltilen 100 soruya doğru cevapları vererek bir spor-yaşam kitabı çıkardı.

 

Spor yapmak boyu uzatır mı?

İnsan, genetik kodla doğlar. Doğru yapılan spor ya da egzersiz ve beslenme, bizim düzgün postür yapısına sahip olmamızı sağlar. Basketbol oyuncusu; basketbol oynadığı için uzun boylu değildir, uzun boylu olduğu için basketbol oyuncusu olmuştur.

Spor yapmak cinsel gücü artırır mı?

Seks, yoğun bir fiziksel aktivitedir. Fiziksel bir engel yoksa, cinsel performansı doğrudan etkileyen şey, büyük oranda psikolojik etkenlerdir. Bedensel ve psikolojik bir engel yoksa, evet, spor yapmak cinsel yaşam üzerinde ciddi olumlu etki gösterir.

Halı sahada futbol oynuyorum, yeterli mi?

En riskli işlerden birini yapıyorsunuz. Gidip paraşütle atlayın, çok daha az risk almış olursunuz. Düzenli egzersiz, haftada en az 2-3 gündür. Düzenli yapılırsa, egzersizlerde kullanılan materyaller ve vücut ağırlığımızla yaptığımız hareketler, bize zarar vermez. Oysa futbolda bizden bağımsız ve kontrolümüz dışında bir top, ayrıca devamlı temas halinde bulunduğumuz bir rakibimiz vardır. Kas, eklem ve kardiyovasküler açıdan hazır olmayan vücut zorlanır, çeşitli eklem sakatlanmaları, hatta ani kalp krizi bile oluşabilir.

Spor yapmaktan nefret ediyorum. Onsuz zayıflayabilir miyim?

Spor yapmaktan nefret edebilecek hiç kimse yoktur. Bu, şartlanmışlıktır. Dünyaya gelişimizin özü hareket etme eylemi üzerinedir. Bütün çocuklar hareket etmeye bayılır. Çocukluğumuzda hareket etmediğimiz için aferin aldıysak, hareket etmekten ve spor yapmaktan soğumuş olabiliriz.

Spor yapmak için en ideal saat ne?

Günün hangi saati olursa olsun, spor yapmak hiç yapmamaktan her zaman iyidir. Hormonlarımızın en yüksek olduğu saatler, sabah saatleridir. Eğer amacınız iyi bir fiziksel gelişim ise, sabah saatlerini seçin. Sporu, gününüzün hangi saatine koyarsanız koyun, mutlaka işinize yarayacaktır.

Ağırlık çalışırsam televizyondaki kaslı kadınlar gibi mi olurum?

Fitness merkezlerinde defalarca duyduğumuz bir soru. Kimse kas yapmanın ne kadar zor bir çalışma olduğunun farkında değil. Erkeklik hormonu testosteron, kas gelişiminde büyük rol oynar. Kadınlarda testosteron seviyesi erkeklere göre daha düşüktür. Bu yüzden tam anlamıyla body building antrenmanı yapsalar bile, kadınlarda endişe edilecek kadar kas büyümesi imkansızdır. Kadınlık hormonu, kadın bedeninin daha esnek ve yumuşak olmasını sağlar. Televizyon ve dergilerde gördüğünüz kaslı kadınlar, doping olarak bilinen ilaçlardan tüketiyorlar.

Çok et yemek, kaslarımın gelişmesine yardımcı olur mu?

Protein, hücrelerin ve dolayısıyla vücudun yapıtaşıdır. Kaslarımızın güçlenmesi, büyümesi, onarılması için önemlidir. Protein alımı, ağırlık çalışmalarıyla kaslarını güçlendirmek isteyenler için gereklidir. Ağırlık çalışmalarında önerilen miktar şudur: Kişinin ağırlığı X en az 1.2 gram protein.

Egzersiz, kaslarımıza olduğu kadar kemiklerimize de faydalı mıdır?

Egzersiz, özellikle ağırlık çalışmaları, kaslarımız kadar kemiklerimiz üzerinde de çok etkilidir. Çünkü kaslar, kemiklere tendonlarla bağlıdır. Kaslarımız çalışırken maruz kaldıkları direnci kemiklere de yansıtır. Kas çalışırken bağlı olduğu kemik ve tendonlarla titreşimler sayesinde etkileşim gösterir.

ÖZGÜR KÖYLÜ

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8622 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim