• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Meme büyütme ameliyatının da profesyonel şekilde yapılması için dikkat edilmesi gereken yanları bulunur.

Meme büyütme ameliyatının da profesyonel şekilde yapılması için dikkat edilmesi gereken yanları bulunur. Çünkü sonuç olarak ameliyata girileceğinden dolayı, risk durumlarıyla karşı karşıya kalınmaması gerekir. Daha kontrollü bir estetik operasyonun olması için hem hastanın hem de doktorun temkinli olmasında fayda olacaktır.

Meme büyütme ameliyatı öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusuna şu şekilde bir cevaplandırma yapabiliriz;

  • Ameliyat öncesinde kesinlikle sigara ve alkol kullanımına başvurulmamalıdır.
  • Antikoagülan grubunu içeren ilaçların da, ameliyattan 24 saatten önce kesinlikle alınmaması gerekiyor.
  • 40 yaşın alt gruplarında yer alan hastalar için ultrason olmalıdır
  • 40 yaş üstü kişilerde ise mamografi uygulanmalıdır
  • Hastanın tansiyon ilacı varsa, ameliyattan önce birkaç su ile içilebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Anestezi

Meme büyütme estetiği, anestezi adı altında gerçekleşen operasyonlardan biridir. Doç. Dr. Sevgi KURT tarafından gerçekleşen ameliyat sonrasında, hasta kaldığı yerden yaşamına sorunsuz şekilde devam edebilir. Ameliyatlar mutlaka hastane ortamında gerçekleşmektedir. Ameliyat sırasında anesteziye başvurulmaktadır. Ameliyatın ne kadar süreceği ise yapılacak olan tekniklere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Fakat genel olarak ameliyat süresi 1 ile 3 saat arasında değişebiliyor.

Meme büyütme operasyonu bittikten sonra, meme bölgesine pansuman yapılır. Göğüslerde sarkma gibi durumlar oluşmaması içinde, özel sütyen kullanılmalıdır. Özel tercih edilecek sütyenler, ameliyat sonrasında oluşabilecek ödemin engellenmesine yardımcı olur. Bu sayede şişkinlik ve ödem oluşmazken, hasta sorunsuz şekilde yaşamını devam ettirmeye başlar. Aynı zamanda ameliyat sonrasında kullanılan sütyenler, enfeksiyon kapma durumunu da ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Hasta Ne  Zaman Ayağa Kalkar?

Meme büyütme ameliyatı sonrası, hastalar birkaç saat sonrasında ayağa kalkar bir hale gelecektir. Kısaca yaşamlarını yeniden problem yaşamadan sürdürme şansına sahip olurlar. Bu yüzden dolayıdır ki meme ameliyatından korkmanızı gerektirecek bir husus yoktur. Ameliyat sonrasında hastalar, 1 gün sonucunda ise taburcu edilecektir.

Meme büyütme estetiğini yaptıktan sonra biraz ağrı yaşanabilir.  Fakat bu ağrılar, alınacak ilaçlarla birlikte daha azalmaya başlayacaktır. Hastanın tam olarak iyileşme süreci ise birkaç ay sonrasında olmaya başlayacaktır.  Ameliyat izlerinin tamamen geçmesi, 6 aydan 1 seneye kadar bulabilir. Fakat maksimum 1 sene sonrasında, ameliyat izlerinin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Ameliyat sonrasında göğüs daha çok büyüdüğünden, gergin bir halde olacaktır. Zamanla memeniz, gerçek ideal boyutunu kazanmaya başlayacaktır. İlk haftalarda  göğüslerinizi alışmanız ve kollarınızı hareket etmeniz konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Zaman geçtikçe göğüs ideal boyutunu kazanacaktır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Hastalar Ne Yapmalıdır?

Meme büyütme ameliyatı öncesi kadar sonrası da önemli bir konudur. Meme büyütme estetik işlemler sonrasında, hastanın sağlığına çok fazla dikkat etmesi gerekecektir. Özellikle meme bölgesinin enfeksiyon kapmasını mutlaka engellenmesi gerekecektir. Bu süreç zarfında hastanın, çok ağır eşyalar kaldırmaması gerekecektir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası dikkat edilecek hususların neler olduğunu bilmeli ve mutlaka yaşamanıza uygulamalısınız.

  • Ameliyat sonrasında vakit buldukça yürüyüşler yapmaya dikkat edin
  • Yaranın iyileşmesi içinde, 15 gün süre boyunca terlememelisiniz. 15 gün sonucunda ise yaranızın daha hızlı şekilde iyileşmeye başladığını fark edeceksiniz
  • Egzersiz yaparken, kullanacağınız sütyenin nasıl olacağı önemlidir. Bu yüzden egzersiz yapmadan önce nasıl  bir sütyen kullanmanız gerektiğini doktorunuza danışmalısınız
  • 4 ile 6 haftaya kadar ise memenin, güneş ışınlarına karşı mutlaka korunması gerekecektir. Güneşten zarar görme durumunu engellemek için 50 faktörlü güneş kremlerini kullanabilirsiniz
  •  Göğüs protezin, hamileliğe engel durumu hiçbir şekilde yoktur. Bu sebepten dolayı  ameliyat sonrasında gebe kalmanızda bir sorun olmayacaktır.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 23307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim