• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Meme estetiği ile ilgili merak edilenler!

Meme estetiği ile ilgili merak edilenler!
Meme büyütme veya diğer adıyla meme estetiği, silikon protezler yardımıyla veya yağ enjeksiyonu ile meme ölçülerinden memnun olmayan kadınların memelerinin istenilen ölçülere getirilme uygulamasıdır.

Meme büyütme veya diğer adıyla meme estetiği, silikon protezler yardımıyla veya yağ enjeksiyonu ile meme ölçülerinden memnun olmayan kadınların memelerinin istenilen ölçülere getirilme uygulamasıdır.

Meme büyütme ameliyatı hastanın estetik kaygılarını gidermek, doğumsal nedenlerle meydana gelen meme kayıpları veya çeşitli hastalıklar nedeniyle meydana gelen problemlerde memenin doğal formlara kavuşturulabilmesi amacıyla yapılır.

Meme büyütme ameliyatı ile birlikte küçük veya sarkık durumda olan memeler istenilen boyutlara getirilebilmektedir. Kadınların memeleri ile ilgili estetik anlamda çeşitli kaygılar yaşamaları onları ruhsal açıdan da rahatsız hissettirebilir.

Meme Büyütme ve Dikleştirme Birlikte Yapılır Mı?

Hamilelik süreci sonrasında da meme büyütme işlemine ihtiyaç duyan hastalar olabilir. Doğum ve emzirme sonrası memelerde sarkma ve meme içi dokularda azalma olabilir. Bu gibi durumlarda memenin genel durumunun gereksinimlerine göre meme dikleştirme operasyonları da yapılabilmektedir.

Meme Asimetrisi Problemi Nasıl Çözülüyor?

Genellikle iki meme birbiriyle çok da simetrik olmayabilir. Bazı kişilerde ise bu asimetri daha fazla olabilmektedir. Bu gibi vakalarda farklı ölçülerde meme protezleri kullanılır. Meme büyütme ameliyatında benzer şekilde yapılan silikon protez zaman içinde eskirse ya da yeterli gelmezse zaman içerisinde yine silikon meme ameliyatı ihtiyacı ortaya çıkabilir.

Silikon Protezler Güvenli Midir?

Bazı hastaların akıllarında geniş yer kaplayan sorulardan bir tanesi de silikon taktırma işleminin alerji yapıp yapmayacağıdır. Meme büyütme ameliyatında kullanılan malzeme, günlük hayatta kullanılan pek çok ürünün içerisinde de bulunan maddelerdendir. Yani silikonun kişide alerji yaratması çok ender görülen bir durumdur.

Meme Protezinin Büyüklüğüne Nasıl Karar Veriliyor?

Meme silikonu taktırma konusunda en önemli hususlardan bir tanesi de protezin büyüklüğüne karar verilmesi durumudur. Bu noktada doktor hastanın boyuna, vücut yapısına, sarkma oranına, göğüs kafesine, omuz genişliğine ve meme üzerinde yaptığı bazı özel ölçümler ile hastanın beklentisine bağlı olarak uygun protez büyüklüğünü belirler. Elbette ki bu noktada hastanın beklentisi ve isteği en önemli noktadır ancak doktor, hastanın isteğinin uygun olup olmadığını da hastaya aktarmalıdır. Hastanın talebi hastaya uygun değil ise doktor tarafından hazırlanan süreç başlar.

Meme Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Meme büyütme ameliyatının süresi kişiden kişiye göre ve operasyonun kapsamına göre değişmekle beraber ortalama 2 saattir. Meme ameliyatı sonrasında hastanın taburcu olma tarihine da yine doktorun karar vermesi gerekir. Meme büyütme ameliyatı sonrasında hastanın birkaç gün evde istirahat etmesi önerilir.

Ameliyat Sonrası Neler Yaşanır?

Meme büyütme operasyonu sonrasında hastada bir miktar şişlik görülebilir. İyileşme sürecinin başlamasıyla birlikte bu şişlikler azalmaya başlayacaktır. Bu durum genellikle ameliyat sonrası oluşan ödem sebebiyle meydana gelir. Silikon taktırdıktan sonraki ilk birkaç gün içerisinde düşük şiddette ağrılar meydana gelmesi çok normaldir. Birkaç gün sonrasında bu ağrılar vücudu tamamen terk eder.

Meme ameliyatı sonrasındaki birkaç günün ardından memedeki bantlar da alınır. Aynı zamanda doktor silikon meme ameliyatı sonrasında bir müddet hastaya sporcu sutyeni olarak nitelendirilen sutyenlerden kullanmasını tavsiye eder. Bu sutyenler memenin olması gereken şekline girmesine oldukça yardımcı olur.

Silikonlar Rahatsız Edici Derecede Hissedilir Mi?

Silikon taktırmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan bir tanesi de takılmış olan silikon protezin el ile dokunulduğunda hissedilip hissedilmeyeceği veya meme içerisinde herhangi bir rahatsızlığa sebep olup olmayacağıdır. Hastaya ideal boyutlarda bir silikon protez takılırsa bu protez dışarıdan bir temas ile hissedilmez.

Silikon Protez Hasar Görebilir Mi?

Meme bölgesine çok şiddetli ve ciddi bir darbe alınmadığı müddetçe silikon protez yapısında büyük bir hasar oluşması pek mümkün olmaz. Kullanılan protezler belli standartlara kadar darbeye dayanıklı protezlerdir.

Meme Büyütme Ameliyatında Kesi Yeri Neresidir? Ameliyattan Sonra İz Kalır Mı?

Meme büyütme ameliyatlarında doktorun cerrahi açıdan girişimi başlattığı kesi göğüs altı, koltuk altı ya da göğüs ucu olmak üzere üç farklı bölgeden birinden yapılabilir. Bu bölgelerin seçimi, operasyon için ihtiyaç duyulan 4 – 5 cm kesinin en az görünecek ve dikkat çekecek şekilde açılabilmesi amacına yönelik olarak yapılmaktadır. Göğüs altı çizgisinden yapılan kesi girişimi ile gerçekleştirilen operasyonlar ameliyat izinin hacim kazanan göğsün altında kalması sebebiyle avantaj sunmaktadır. Cerrahi bir operasyon sonrası kesilmiş bir dokunun hiçbir yara izi olmadan iyileşebileceğini söylemek mümkün değildir ancak kesi hastaya rahatsızlık vermeyecek şekilde gizlenebilmekte ve medikal kremlerin kullanımı ile en az izi bırakacak şekilde iyileştirilebilmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatında Silikon Protez Nereye Yerleştirilir?

Meme büyütme ameliyatlarında protezin yerleştirilebileceği üç temel alan seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan ilki protezin hemen memenin arkasına yerleştirilmesidir. İkinci seçenek “kas zarı altı yöntemi” olarak ifade edilmektedir ve operasyonda protezin göğsün arkasında yer alan kas dokusunun zarı altına yerleştirilmesi yoluyla memeye hacim kazandırılmaktadır. “Dual plan yöntemi” olarak bilinen üçüncü seçenekte ise her iki alanı da kapsayan bir uygulama yapılmakta ve protez hem kas hem de meme dokusu altına yerleştirilmektedir.

Kas Zarı Altı Yöntemi Nedir, Avantajları Nelerdir, Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Kas zarı altı yöntemi meme protezinin göğüs arkasında yer alan kas dokusunun üzerindeki kasa yapışık bir zar tabakası altına yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilir. En önemli avantajlarından bir tanesi hastada minimal şiddetlerde ağrıya sebep olmasıdır. Hem göğüs arkasına hem de kas zarı altına yapılan yerleştirmelerde fark edilir olma riski; zayıf meme yağ dokusu az olan kadınlarda yüksektir. Bu tarz meme yapısına sahip kadınlarda doğal görünümün elde edilmesi için kas arkasına ekleme ya da Dual Plane adı verilen teknikler tercih edilmelidir. Diğer taraftan meme arkasına ve kas zarı altına yerleştirilen silikon protez ağrıya sebep olmazken, kas altı dual plane yöntemi ile meme büyütme operasyonu yaptıran hastalarda kas ağrıları meydana gelebilmektedir.

Dual Plan Yöntemi Nedir? Avantajları Nelerdir? Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Dual plan yöntemi, meme protezinin hem kas hem de meme dokusundan destek alacak şekilde yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilen bir meme büyütme ameliyatıdır. Özellikle damla şekil meme görünümü elde etmek isteyen hastalar açısından her iki alandan alınan destekle meme şekillendirme sağladığı için başarılı sonuçlar elde etme konusunda avantaj sunmaktadır. Yöntemi tercih edilir kılan bir diğer unsur da kas zarı altı yöntemine göre çok daha doğal ve uzun ömürlü sonuçların olduğu bir uygulama olmasıdır.

Kas Zarı Altı Yöntemini Mi Yoksa Dual Plan Yöntemini Mi Seçmeliyim?

Hastanın kilosu, meme yapısı, kaburga kemikleri üzerindeki yağ oranı gibi faktörler meme büyütme ameliyatında kullanılacak protez ve teknik açısından belirleyici olmaktadır. Bu yüzden yöntem seçimi rastgele yapılmamalıdır. Doktor, hastanın istek ve beklentilerini de göz önüne alarak meme yapısına göre en başarılı sonuçları verecek seçeneği sunar. Böylece hastaya en uygun ve faydalı olan yöntem belirlenmiş olunur.

 Meme Protezi Çeşitleri Nelerdir?

Meme protezleri malzeme ve şekil olarak birtakım farklılıklara sahiptir. En sık kullanılan meme protezi malzemesi silikondur. Silikon kullanımı dışında, kişinin kendi vücut yağlarının veya dolgu amaçlı içeriklerin malzeme olarak kullanıldığı ve memeye aktarıldığı operasyonlar da yapılmaktadır. Malzeme farklılıklarının yanı sıra şekil olarak da farklılık gösteren meme protezleri bulunmaktadır. Bunların arasında en çok yuvarlak ve damla şekil protez ön plana çıkmaktadır. Silikonun jel halinde meme içine yerleştirildiği kılıfların şekli ile elde edilen meme protezleri de hastaların şekil bakımından farklı isteklerine olumlu karşılık vermektedir.

Kullanılan Silikon Protezin Ömrü Ne Kadardır?

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezlerin ömrü oldukça uzundur. Hatta silikon protezler hakkında ömür boyu dayanıklılık garantisi verilebilmektedir.

Ameliyatsız Meme Büyütme Mümkün Mü?

Ameliyatsız şekilde meme büyütmek mümkündür ancak cerrahi müdahale ile gerçekleştirilen meme büyütme operasyonlarından farklı olarak ortaya çıkan etkiler belirli bir süreyle sınırlıdır, yani kalıcı değildir. Cerrahi girişimden kaçınan veya sağlığı genel anesteziye uygun olmayan hastalarda ortalama 5 yıl olmakla birlikte en fazla 8 yıl kalıcılık görülmektedir.

Meme Büyütme Amaçlı Aquafilling Yöntemi Nedir?

Aquafilling Yöntemi, ameliyatsız meme büyütme uygulaması olarak da bilinen, medikal estetik yöntemlerine benzer şekilde birkaç saat içerisinde cerrahi kesi olmaksızın sonuç alınabilen bir meme büyütme yöntemidir. Uygulamada memeye hacim vermek için kullanılan içerik tıpkı meme büyütme amaçlı cerrahi ameliyatlarda kullanılan jel silikon malzeme içeriği gibi insan vücuduna uyumlu ve çok yüksek oranı su olan bir jeldir. Lokal anestezi sonrasında memeye jel enjekte edilerek yöntem sonrası hastanın memelerinde istediği dolgunluk sağlanabilmektedir.

Meme Büyütme Amaçlı Yağ Enjeksiyonu Yöntemi Nedir?

Meme büyütme ameliyatlarında silikon protez kullanımı ile istenilen görünümü elde etmek en çok tercih edilen yöntemdir. Buna karşın hastanın talebi ve doktorun da uygun görmesi ile hastanın kendisinden alınan yağ hücrelerinin bölgeye enjeksiyon yoluyla aktarılması ile de benzer sonuçları elde etmek mümkündür. Meme büyütme amacıyla yağ enjeksiyonu yapılan uygulamalar, genel anestezi ile gerçekleştirilen ve silikon protez takılan operasyonlara kıyasla hasta açısından daha rahat bir süreç sunmaktadır.

Ankara’da Meme Büyütme

Ankara’da meme büyütme ya da dikleştirme yaptırmak istiyorsanız Estetik ve Rekonstrüktif cerrahi uzmanı Dr. Yücel Demir’in Çankaya / Ankara’daki muayenehanesine başvurabilirsiniz. Meme büyütme hakkındaki sorularınız için 0312 490 01 65 numaralı telefondan Dr. Yücel Demir’e ulaşabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim