• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Meme Estetiği İle İstediğiniz Görünüme Kavuşabilirsiniz

Meme Estetiği İle İstediğiniz Görünüme Kavuşabilirsiniz
Meme küçültme estetiği ameliyatı daha sıkı, küçük ve hafif memeler elde edilebilmesi için memeden yağ, deri ve meme dokusu çıkarılarak yapılır.

Hasta özelinde yapılan planlamaya göre fazla meme yağ, deri ve meme dokusu çıkarıldıktan sonra meme başı yerine yerleştirilerek memeye daha güzel bir şekil verilir. Bu sayede hasta vücudu ile oranlı ve daha estetik görünümlü memelere sahip olur.

Meme büyüklüğü diğer bir deyişle makrosti genellikle estetik bir sorun olarak değerlendirilmesine karşın bazı durumlarda kadınlar için son derece önemli ve ciddi sıkıntılara yol açan bir sağlık sorunu haline de gelebilmektedir. Memeleri normal kabul edilenden daha büyük olan kadınlar günlük yaşamda diledikleri kıyafeti giyememe, rahat hareket edememe ve spor yapamama gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Bu durum kadınların yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Meme küçültme estetiği farklı teknikler kullanılarak yapılabilmektedir. Kullanılan tekniklerde genellikler operasyondan sonra çocuk sahibi olma ihtimali bulunan kadınların süt kanallarının korunması ve sağlıklı bir emzirme süreci yaşayabilmeleri amaçlanır. Kullanılacak olan teknik belirlenirken memenin büyüklüğü, deformasyon derecesi ve elastikiyet durumu gibi etkenler değerlendirilerek karar verilmektedir. Meme küçültme ameliyatlarının hemen hemen tamamında meme başından aşağı doğru inen bir çizgi ya da ters T harfi şeklinde bir kesi yapılmaktadır.

Meme küçültme estetiği genel anestezi altında gerçekleştirilir. Hastaların günlük hayata hızlı bir şekilde dönebildiği ve çok ağrılı olmayan bir operasyondur. Meme küçültme estetiği kalıcı bir işlem olmakla birlikte yeni bir hamilelik ve emzirme süreci sonrasında ya da büyük ölçüde kilo alımı durumunda memelerde yeniden belirli bir oranda büyüme meydana gelebilmektedir. Bu nedenle meme küçültme estetiğinden sonra kilonun sabit tutulmasına özen gösterilmelidir.

Meme küçültme estetiği olmak isteyen kadınların en çok merak ettiği sorulardan biri kanser riskinde artış olup olmayacağıdır. Meme küçültme estetiği meme kanseri riskini artırmaz. Hatta meme küçültme estetiği olan kadınlarda meme kanseri görülme sıklığı çok daha azdır. Ancak meme küçültme estetiği olan kadınların da diğer kadınlar gibi rutin kontrollerini aksatmaması çok önemlidir. Meme küçültme estetiği kadınların yaşam kalitesinde ve günlük aktivitelerinde artış sağlamaktadır.

Meme küçültme estetiğinden sonra nadir olmakla birlikte erken dönemde kanama, enfeksiyon ve yaranın geç iyileşmesi gibi durumlarla karşılaşılabilir. Geç dönem sorunları arasında ise izlere ve şekle bağlı sorunlar bulunur. Bu tür sorunlarla karşılaşılmaması için ameliyattan sonra doktorun tavsiyelerine eksiksiz uyulması ve hastanın arzu ettiği meme boyutunun vücudun diğer özellikleri ile uyumlu olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Meme Estetiği Yaptıracaklara Öneriler

Meme estetiği kadınların bazen estetik kaygılarla bazen sağlık nedenleriyle tercih ettiği bir cerrahi olup meme küçültme, meme büyütme ve meme dikleştirme gibi türleri vardır. İdeal meme görünümünün evrensel güzellik anlayışına uygun olması beklenmekle birlikte önemli olan kişinin kendi beğenilerine, ihtiyaçlarına ve vücuduna uygun göğüslere sahip olmasıdır.

Meme büyütme estetiği daha büyük göğüslere sahip olmak isteyen kadınlara kalıcı çözüm sağlayan bir cerrahidir. Meme protezlerinin meme dokusunun içerisine yerleştirilmesiyle kadınların istedikleri göğüslere sahip olmaları sağlanır. Meme büyütme estetiğinde kullanılacak olan meme protezi kişi özelinde seçilir. Balon kısmı silikondan oluşan meme protezlerinin yüzeyi pürtüklü ya da düz olarak üretilebilmektedir. Balonun içindeki maddeler farklı olabilse de genelde içi silikon jelle dolu olan meme protezlerinin kullanımı tercih edilmektedir. Meme protezleri farklı boyutlarda ve hacimlerde üretildiğinden hastaya en uygun olan protez ölçüsü titizlikle belirlenmelidir. Bunun yanı sıra cerrah operasyon esnasında deneme protezleri uygulayarak da hasta için en uygun protezi belirleyebilmekte ve tespit edilen boyuta göre orijinal protezi yerleştirebilmektedir.

Meme büyütme estetiği kadınların emzirme fonksiyonunu yerine getirmesi için bir engel değildir. Meme içerisine yabancı bir madde yerleştirilmiş olması nadiren de olsa bazı sorunlara yol açabilmektedir. Protezin çevresinde kapsül denilen bir zar gelişmesi sonucu oluşan sertleşmeler ve daralmalar yaşanabilmektedir. İnce bir zar oluşması sorun teşkil etmemekle birlikte orta kalınlıkta zarın oluşması memede hafifi bir sertliğe ve meme tabanında belirginliğe neden olabilmektedir.

Genel anestezi altında yapılan meme büyütme estetiği ameliyatı ortalama 1-2 saat kadar sürer. Silikon protezin yerleştirilebilmesi için meme altı kıvrımından, meme başının kenarından ya da koltuk altından 4-5 cm’lik bir kesi yapılır. Protez meme dokusunun ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilebilir. Silikon protez yerleştirilirken süt kanallarına dokunulmaz ve herhangi bir sinir dokusunda zedelenme oluşmaz. Silikon protez yerleştirildikten sonra estetik dikişler atılarak operasyon sonlandırılır.

Operasyondan sonra birkaç gün hafifi bir ağrı hissedilmesi normal olup göğüs çevresinde morluk ve ödem oluşabilmektedir. İlk 2 ay ağır spor aktivitelerinden uzak durulması ve ağır kaldırmaktan kaçınılması önemlidir. Doktorun belirttiği süre boyunca özel bir korse kullanılması sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanmasında etkilidir. Operasyondan 1 ay sonra yavaş yavaş göğüsler doğal görünümünü kazanmaya başlamaktadır.

Meme Estetiği ile ilgili detaylı bilgi için: https://drevrenisci.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim