• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Meme estetiği operasyonlarında dikkat edilmesi gereken altın standartlar

Meme estetiği operasyonlarında dikkat edilmesi gereken altın standartlar
Kişilerin meme estetiği ameliyatı yaptırırken dikkat etmesi gereken 10 altın standart nelerdir?

Dünyada yapılan estetik operasyonlarına bakıldığında meme estetiğinin ilk sıralarda talep edilen ameliyatlar olduğunu görmekteyiz. Meme estetiği ameliyatları; Meme büyütme, göğüs küçültme, meme dikleştirme olarak sınıflandırılabilir.

Doğal meme dokusunun az olmasına bağlı küçük göğüsü olan bayanlar içi dolgun sütyen kullanarak dışardan görüntüyü kamufle edebilseler dahi kendi beyinlerinde ve ruhunda bunu değiştiremezler. Benzer durum meme dokusu fazla iri ve sarkık göğüslü bayanlarda görmekteyiz. Toparlayıcı sutyen İle olduğundan küçük meme görüntüsü sağlasa da aslını değiştiremez. İri memeye bağlı sırt omuz ağrıları çekmenin yanı sıra bedenine uygun elbise bulamamada sorun yaşarlar.

Sonuç olarak göğüs estetiği operasyonu yaptırmaları elzem bir hal alır. Meme estetiği operasyonlarında dikkat edilmesi gereken altın standartlar nelerdir bir göz gezdirelim:

1) Kişi neden ameliyat olmak istiyor kendi için mi? Başkaları için mi? Bunu iyi düşünmeli. Bir başkası için vücuduna müdahale ettirmesi asla doğru olmaz. Her zaman kararı öncelikle kendisi vermeli ve bunu gerçekten kendisi için istemeli.

2) Daha sonra hekimini nasıl seçeceğini araştırmaya başlamalı. Kadın hekim mi? Erkek hekim mi? diye ayırım yapmaktan öte mesleğinde işin ehli olan hekimi bulmak başarılı sonuca giden en önemli faktördür. Günümüzde sosyal paylaşım ortamlarından çok sayıda hekim bulmak mümkündür. Ancak iyi hekim donanımlı kaliteli üniversitede eğitim almış, çok sayıda yerli yabancı bilimsel yayınlar yapmış, uluslararası ve yurt içi toplantılara katılmış, bu işe yıllarını adamış hekimdir. Yani sosyal medyada çok paylaşım yapmaktan öte, bilimsel camiada kabul gören ve gerçekten hekimlik yapan bir doktora başvurmak sizi daha güvenli ve sonuçtan emin kılar.

3) En iyi tavsiye daha önce aynı hekime ameliyat olan kişiden öğrenileceği unutulmamalıdır. İnce araştırmalar sonucu görüşmeye gittiğiniz hekiminizin size muayene için yeterli vakti ayırması ve ayrıntılı açıklama yapması gereklidir.

4) Muayene sonrası hala daha kafanıza takılan soruları var ise sormaktan çekinmemelisiniz. Bu en doğal hakkınız.

5) İşinde başarılı ve etik değerlere önem veren hekim sosyal medyada hastalarının öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaşmayan hasta mahremiyetine önem veren hekimdir. Yaklaşık öncesi sonrası görüntünüzü gelişen teknoloji sayesinde değerlendirebilirsiniz. Ameliyat öncesi çekilen 3 boyutlu fotoğrafınız ile ameliyat sonrası olası sonuçları görerek hekiminiz ile ortak karara varabilirsiniz.

7) Eğer meme büyütme ameliyatı olacak iseniz ve silikon protez kullanılacak ise markasını ve modelini mutlaka sormalısınız. Kullanılacak meme implantının seri numarasına ait kartı ameliyat sonrası alacağınızdan emin olmalısınız.

8) Hekiminiz tarafından saptanan ameliyat olmaya engel bir durumunuz yok ise ve sizde hekiminizin samimiyetine, iyi niyetine, tecrübesine inandı iseniz karar verilmiş demektir.

9) Ameliyat olacağınız hastaneyi ve ameliyat gününü konuşabilirsiniz. Hastanenin donanımlı bilinen büyük bir hastane olması sizin sağlığınız için oldukça iyi olacaktır.

10) Hekiminizin asistanın ameliyat öncesi size yapmanız gerekenleri en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor olması gerekir.

Unutulmaması gereken önemli bir husus, Estetik cerrahi ameliyatlarından sonra özgüveninizin ve vücut algınızın değişeceğini, iyi bir sonuç alarak sosyal ve fiziksel olarak kendinizi çok mutlu hissedeceğinizi düşünmenizdir. Ameliyat öncesindeki sağlıklı halinizin, ameliyat sonrasında da devamı gerekir. Yapacağınız tercihlerde tüm anlatılanları göz önünde bulundurup en iyi kararı verdiğinizden emin olarak, doktorunuza güvenerek arzu ettiğiniz sonuca en kısa ve sağlıklı yoldan ulaşabilirsiniz.

Doç. Dr. Erdem Güven
Rekonstrüktif , Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5589 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim