• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Meme Küçültme Ameliyatı

Meme Küçültme Ameliyatı
Estetik bir operasyon olan meme küçültme ameliyatı için plastik cerraha başvurulmalı ve beklentiler doğru aktarılarak tedavinin etkili olması sağlanmalıdır.

 

Memeler bazı durumlarda farklı nedenlerden dolayı normalden büyük ve sarkık bir görünümde olabilir. Bu durumda göğüslere sahip olan kadınlar meme küçültme ameliyatı olarak estetik kaygılarından kurtulabilirler. Bu operasyon cerrahi bir işlem olup uzman hekim yardımıyla ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Estetik işlemlerden olan operasyon için plastik cerrahlara başvurarak beklentilerin doğru aktarılması önem taşır. Memelerin boyutlarını değiştirmek ilaçlarla ya da egzersiz programlarıyla mümkün olmayıp meme küçültme ameliyatı en etkili yöntemlerdendir.

Meme Büyütme Estetiği

Özellikle estetik kaygı oluşturan küçük göğüslü kadınların tercih ettiği dolgunlaştırma ve büyütme işlemlerine meme büyütme estetiği denmektedir. Ameliyatla ya da ameliyat olmadan yapılan estetik işlemler sonrasında hasta küçük olan göğüslerinden kurtulup istediği dolgunlukta göğüslere kavuşmaktadır. Değişik nedenlere bağlı olarak küçük olan göğüsler gelişen teknoloji sayesinde ağrısız ve konforlu işlemlerden geçerek istenen boyuta ulaştırılmaktadır. Göğüs büyütme estetiği uygulamaları kişilerde hoş bir görünüm sağlarken aynı zamanda hayat standartlarını da değiştirmeye yaramaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle oldukça basit ve etkili olan estetik bir uygulama olarak kadınlar tarafından oldukça talep alan uygulamalar arasında yer almaktadır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme estetik uygulamaları genellikle küçük, sarkık göğüslü kadınlar için etkili yöntemlerden biridir. Kadınların beklentileri doğrultusunda gerçekleştirilen göğüslerin büyütülmesi, şeklinin düzelmesi, boyutlarının eşitlenmesi ve hacim kazandırılması amacıyla yapılan estetik müdahalelerdir. Operasyonlar sonrasında istedikleri boyutta olan göğüsleri sayesinde öz güvenleri yerine gelerek konforlu ve istedikleri estetik görünümü geri kazanan kadınlar memnun bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler. Önemli olan estetik bir cerrah tarafından uygun koşullarda ve doğru tedavi yöntemiyle işlemlerin yapılmasıdır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Yöntemlerin uygulanması aşamasında mutlaka beklentiler ve uzman cerrahın doğru tanı koyması önemlidir. Hastanın durumu ve beklentilerine uygun olarak ameliyatla ya da ameliyatsız bir şekilde uygulama yapılabilir. Bazı göğüs büyütme işlemlerinde silikon takılması ya da implant uygulanması yeterli olurken bazı hastalarda başka bölgelerden alınan yağların kullanılmasıyla yağ enjeksiyonu yapılarak göğüs büyütme işlemleri yapılabilir. Her uygulama alanında başarılı olup önemli olan deneyimli bir uzman hekimin uygulamayı yapmasıdır. Dolgu işlemleri cerrahi olmazken yağ enjeksiyonu ve implant yardımıyla yapılan estetik büyütme yöntemleri cerrahi bir şekilde yapılmaktadır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik bir operasyon olan meme küçültme ameliyatı için plastik cerraha başvurulmalı ve beklentiler doğru aktarılarak tedavinin etkili olması sağlanmalıdır. Ameliyat için gerekli olan tetkikler tamamlanıp meme ultrasonu ve mamografi çekimleri yapılmalıdır. Operasyon genellikle bir sorun olmazsa 3 saatte tamamlanarak bir gece hastane yatışı gerekli olup hazırlık bu sürece göre yapılmalıdır. En az 1 hafta öncesinde sigara ve alkol kullanımı bırakılmalı, düzenli ilaç kullanımı mevcutsa bilgisi uzman hekimle paylaşılmalıdır. Çok az da olsa kesi yapılmasından dolayı iz kalma ihtimali hastaya aktarılmalıdır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Göğüs küçültmek için uygulanan cerrahi işlemlerden sonra bir gece kontrol altında tutulmak için mutlaka hastane yatışı gereklidir. En az 6 hafta sporcu sütyeni takılması operasyonun etkili olmasını ve göğüslerin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. 15. Gün dikişler alınarak hasta iş hayatına geri dönebilir. 1 hafta kadar dinlenmesi önerilen hasta herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadan konforlu bir tedavi süreci geçirmektedir. Hasta için oluşabilecek olan riskler, emzirme ve çok kilo alımı durumunda göğüslerin sarkabileceği konusunda bilgiler aktarılmalıdır. Süt kanalları bu operasyonla müdahaleye uğramasından dolayı emzirme ortadan kalkabilir ve bu durum bir risk olup hastaya mutlaka aktarılması gereken bir komplikasyondur.

https://www.erkinonsal.com/meme-kucultme/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20504 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim