• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Memorial Antalya Hastanesi, Hasta Kabulüne Başladı

Memorial Antalya Hastanesi, Hasta Kabulüne Başladı
Sağlıkta uluslararası standartları belirleyen JCI Akreditasyon Belgeli Memorial Sağlık Grubu’nun Antalya Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Kepez’de 15 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Memorial Antalya Hastanesi, 400 kişilik medikal ve idari kadrosu, 132 hasta yatağı, 28 yoğun bakım yatağı, 4 yoğun bakım ünitesi ve 5 ameliyathane ile hizmet verecek. Tıp teknolojisinin son ürünü olan ve cerrahide büyük çığır açan ‘Da Vinci Robotu’nu, İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya’ya kazandıran Memorial Antalya Hastanesi ‘Da Vinci’ ile Memorial Da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi’nde üroloji ve kadın doğum başta olmak üzere pek çok branş ameliyatları gerçekleştirilebilecek.


40 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, “Memorial; kalp ve damar cerrahisi, organ nakli, tüp bebek, kardiyoloji gibi bölümleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyada referans merkezi oldu. Türkiye’de özel hastanelerde ilk organ naklini gerçekleştirerek, kan uyuşmazlığı olan çocuklarda ilk karaciğer nakli gibi pek çok ilke imza attı. Bu ilkin İstanbul dışı yatırımımızın turizmin kalbi Antalya’da olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz Memorial Antalya Hastanesi, bölgenin sağlık ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı” dedi.


YABANCI HASTALARA DA HİZMET VERECEK
Memorial Antalya Hastanesi’nin sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç ise Memorial Antalya Hastanesi’nin sadece Antalya’ya değil tüm Akdeniz bölgesine hizmet verecek dünya standartlarında bir kurum olduğunu söyledi. Genç, “Şu an Memorial’ın hasta sayısının önemli bir oranını yurt dışından gelen hastalar oluşturuyor. Afrika'dan Amerika'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadan, dünyanın 65 ülkesinden hasta kabul ediyoruz. Özellikle Azerbaycan, Arnavutluk, Hollanda, Almanya ve İtalya gibi ülkelerden gelen hasta sayımız her yıl büyük artış gösteriyor. Bugüne kadar Memorial’dan sağlık hizmeti almak isteyen yabancı hastalarımız İstanbul’a geliyordu. Memorial Antalya Hastanesi’nin açılışı ile birlikte bizden hizmet almak isteyen yabancı hastalarımıza artık İstanbul'u sunarken, Antalya'yı da sunuyor olacağız” diye konuştu. başta olmak üzere tüm bölgeye büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.


FİLMSİZ HASTANE ÖZELLİĞİ
Memorial Antalya Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Sevim Şuekinci de Memorial Sağlık Grubu’nun İstanbul’daki hastanelerinde bulunan dünyaca ünlü akademik kadrosunun da dönemsel olarak yer alacağı Memorial Antalya Hastanesi’nde bulunan PACS sistemi ( filmsiz hastane özelliği) sayesinde, görüntüleme ve laboratuvar sonuçları lokasyonlar arası paylaşılarak tıbbi sinerji yaratılacağını belirtti. Şuekinci, “Hastaların tahlil ve tetkik sonuçlarını sanal ortamda Antalya ve İstanbul’daki hekimler tarafından gerekirse ortak değerlendirilerek, en doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini uygulayacağız” diye konuştu.

Medya365
 

Bu haber toplam 5431 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim