• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Memorial Antalya JCI belgesini aldı

Memorial Antalya JCI belgesini aldı
Memorial Antalya Hastanesi, sağlıkta uluslararası standartları belirleyen Joint Commission International (JCI) belgesini aldı.

Memorial Antalya Hastanesi, sağlıkta uluslararası standartları belirleyen Joint Commission International (JCI) belgesini aldı.

Türkiye'de Joint Commission International (JCI) belgesini alan ilk sağlık grubu olan Memorial, bu başarısını Memorial Antalya Hastanesi ile devam ettiriyor. Sunduğu uluslararası standartlarda hastane hizmetiyle Antalya'nın sağlık turizmi potansiyeline katkı sağlayan Memorial Antalya Hastanesi, Joint Commission International (JCI) Akreditasyon belgesini alarak kalitesini tescilledi.

Memorial Hastanesi Kalite Koordinatörü Ayşegül Ergin, “JCI standartları hasta ve organizasyon odaklı olarak 2 ana grupta toplanmakta, 322 ana standart maddesi, 1218 alt standart maddesinden oluşmaktadır. JCI denetçileri tarafından yapılan 5 günlük denetim sürecinde, bu standart maddeleriyle ilgili değerlendirme sürecinden geçtik. JCI denetimlerinde kurumun hasta ve organizasyonel odaklı tüm süreçleri gözden geçirilmektedir. Hasta odaklı süreçlerinde; hastaların kuruma kabulünden başlayarak, değerlendirilmesi, bakımı, hasta ve ailesinin eğitimi, hakları, güvenliği, ilaç yönetim sistemi gözden geçiriliyor. Organizasyonel odaklı süreçlerde ise; tesisin güvenliği, acil durumlarda alınacak önlemler, enfeksiyon kontrolü, çalışanların yetkinliği, bilgi yönetimi, kurumun liderleri, kalite iyileştirme ve hasta güvenliği yönünde yapılan çalışmalar değerlendirilmektedir. Memorial Antalya Hastanemizde yapılan JCI denetiminde hasta ve organizasyonel süreçlerimiz büyük bir titizlikle değerlendirildi. Denetim sürecinde birçok alanlarda yaptığımız uygulamalar ve iyileştirmeler denetçiler tarafında övgü ile karşılandı” dedi.

Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci, Joint Commission International'ın (JCI), 1998 yılından bu yana dünya genelinde sağlık hizmeti sunan kuruluşların uluslararası standartlara uygunluğunu denetleyerek ve bu standartlara uygun hastaneleri akredite ederek, belgelediğini belirtti. JCI belgesinin, özellikle Antalya açısından gün geçtikçe daha fazla önemli bir yere sahip olan yabancı hastalar ve Türkiye'ye hasta gönderen yabancı sigorta şirketleri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Şuekinci, “Hastaneyi açma amacımız turizmin başkenti Antalya'ya uluslararası standartlarda hizmet veren bir hastane kazandırmaktı. Hastanemize verilen JCI Akreditasyon belgesi ile bu amaca hizmet ettiğimizi ispatlamış olduk. Antalya'ya ve dolayısıyla Akdeniz Bölgesi'ne böyle önemli bir katkı sağladığımız için çok mutlu ve guruluyuz” dedi.

memorial,-uluslararasi-standartlarini-belgeledi-iha-20120305ay525980-1-t.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim