• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Memorial Merkez Laboratuvarı "Medroyal" hizmete girdi

Memorial Merkez Laboratuvarı "Medroyal" hizmete girdi
Memorial Sağlık Grubu bünyesinde bulunan ve birçok uluslararası standartta özellikli testin gerçekleştirildiği Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarları, “Medroyal (Memorial Merkez Laboratuvarı) adıyla tek çatı altında hizmet vermeye başladı.

Merkez Laboratuvarı Medikal Direktörü Doç. Dr. Nilgün Tekkeşin, laboratuvarda toplamda 1430 farklı rutin ve özellikli test/işlemin gerçekleştirildiğini söylüyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN GENİŞ KAPSAMLI KRİTERLERE SAHİP LABORATUVAR

Memorial, dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmetlerini; güvenilir, yüksek kapasiteli ve aynı zamanda da uluslararası düzeyde bir laboratuvarla sunmaya devam ediyor. Bu alanda önemli bir adım atan Memorial Sağlık Grubu,  laboratuvar hizmetlerine farklı bir boyut ve bakış açısı getiriyor. Türkiye’de bu kadar kapsamlı kriterlere sahip olan tek merkez laboratuvarı konumundaki yapı, sağlık alanında ihtiyaç duyulan rutin ve özellikli toplamda 1430 farklı testi gerçekleştirebiliyor. Merkezin tek bir lokasyonda yürütülmesiyle de iş akışını hızlandırmak ve süreci sorunsuz tamamlamak amaçlanıyor.

ULUSLARARASI STANDARTLARA AKREDİTE

doc.-dr.-nilgun-tekkesin1.jpgLaboratuvardan yurtiçinde ve yurtdışında hizmet alan kurumlar hakkında bilgi veren Medikal Direktör Doç. Dr. Nilgün Tekkeşin, geniş kapsamlı olarak hayata geçirilen Medroyal’den üniversite hastanelerine, özel laboratuvarlara ve sağlık güvenlik birimlerine hizmet sunduklarını dile getiriyor. Diğer hizmetlere de değinen Doç. Dr. Tekkeşin şu bilgileri veriyor: “Yurtdışından da birçok kuruma laboratuvar hizmeti sunuluyor. Tüm bunlar ise dahil olunan dış kalite kontrol programları doğrultusunda gerçekleştirilen kriterler sayesinde mümkün oluyor. Laboratuvarın ulusal veya uluslararası birçok standart tanımlamalara akredite olacak şekilde geniş bir prosedür ağı mevcut. Dünya standartlarında bir laboratuvar olmanın ilk adımı JSI ile atılmıştı. Ayrıca yürütülen bu hizmetlerin doğruluğunu gösterebilmek adına geniş kapasitede birçok dış kalite kontrol programına katılım söz konusu. Elde edilen değerlerin doğruluğu, günlük rutin yapılan kontrollerin yanında dünya genelinde bizim gibi birçok katılımcının yer aldığı aylık kontrol program süreçlerinden geçiriliyor. Memorial Merkez Laboratuvarı, bir laboratuvar bünyesinde her bir alan için çok geniş yelpazeye sahip programlara dahil olan ve bu kadar zengin bir hastane bünyesinde çalışan Türkiye’deki ilk laboratuvar.”

LABORATUVAR SONUÇLARI TANIDA %70 ETKİYE SAHİP

Bir laboratuvarın gerçekten doğru işlediğini gösteren tanımın sonuç güvenliği ile mümkün olduğunun altını çizen Doç. Dr. Tekkeşin; hastalığın tanısı, değerlendirilmesi ve tedavinin takibi gibi her türlü noktada hekimi rahatlatacak büyük bir paya sahip olan kriterlerin başında laboratuvar sonuçlarının yer aldığını dile getiriyor. Doç. Dr. Tekkeşin, laboratuvar sonuçlarının tedaviye etkisini de şöyle ifade ediyor: “Laboratuvar hizmetleri tanıda %70 etkili. Kalan %30’luk dilim de diğer hizmetlere ait. Bunun yanında ihtiyaç duyulan hizmete göre değişmekle birlikte genellikle laboratuvar hizmetlerinin görüntüleme yöntemlerinin de önünde olduğunu bazı hastalarda görebiliyoruz. Hekimin hasta hakkında ilk değerlendirmesini yapabilmesi için laboratuvar hizmetlerinden her türlü yararlanmak durumunda. Dolayısıyla sonucun güvenilir olması hekimi ve hastayı doğru yönlendirmek için en önemli kriter.”

YALNIZCA HİZMET DEĞİL EĞİTİM DE VERİYOR

Profesyonel düzeyde eğitim almak için ilgili laboratuvar uzmanları veya ilgili farklı branşlardan da Medroyal’a talepler geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Tekkeşin, “Yurt dışından ekipler laboratuvarımızı ziyaret ederek hizmetlerimiz hakkında bilgi alıyor. Kendi ülkelerindeki laboratuvar hizmetlerini geliştirme yönünde sistemimizle ilgili eğitimler alıyor. Kurumlara gönüllü olarak eğitim veriyoruz. Ülkemizde verilen bu eğitime artı olarak yurt dışında da birçok bilimsel projeyi eğitim amaçlı destekliyoruz. Ulusal ve uluslararası bilimsel projeler ve araştırmalar içinde yer alıyoruz” diyor.

Bu haber toplam 5912 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim