• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Memur kızı 20 yıl sonra Hakkari'ye doktor olarak atandı

Memur kızı 20 yıl sonra Hakkari'ye doktor olarak atandı
MEMUR babası nedeniyle ilkokulda 4 ve 5'inci sınıfları Hakkari'de okuyan Ecem Memişoğlu, 20 yıl sonra genel cerrahi uzmanı olarak kente atandı.


Memur babası nedeniyle ilkokulda 4 ve 5'inci sınıfları Hakkari'de okuyan Ecem Memişoğlu, 20 yıl sonra genel cerrahi uzmanı olarak kente atandı. Ordulu Dr. Memişoğlu şimdi kentte yaptığı ameliyatlarla adından söz ettiriyor.

Memur olan babasının görevi nedeniyle 1997-98 yıllarında Hakkari'ye gelen Ecem Memişoğlu, ilkokul 4 ve 5'inci sınıfı kentte okudu. Daha sonra babasının tayini nedeniyle Hakkari'den ayrıldı. Farklı şehirlerde yaşayan Memişoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak doktor oldu. Bir süre İstanbul'da görev yapan Memişoğlu, Genel Cerrahı Uzmanı olduktan sonra, 20 yıl önce babasının memuriyeti dolayısıyla 2 yıl kaldığı Hakkari'ye, doktor olarak atandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrah Uzmanı Dr. Ecem Memişoğlu, şimdi kentte yaptığı ameliyatlarla adından söz ettiriyor.

20 YIL SONRA GELDİ

20 yıl sonra tekrar Hakkari'yi gelmenin kendisi için heyecan verici olduğunu anlatan Genel Cerrah Uzmanı Dr. Memişoğlu, kenti sevdiğini söyledi. Dr. Memişoğlu, görev yaptığı hastanede ilk defa diyafram ameliyatı yaparak bir hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti. Çukurca ilçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'nde 4 yıl önce ceviz ağacından düşerek sağlığını yitiren ve nefes darlığı çeken 55 yaşındaki 2 çocuk babası Seyfullah Akın'a diyafram ameliyatı yaptıklarını anlatan Dr. Memişoğlu, ameliyatın da başarılı geçtiğini söyledi.

KENTTE İLK DİYAFRAM AMELİYATINI YAPTI

Ameliyatla ilgili bilgi veren Uzman Doktor Memişoğlu, "Hastamız 4 yıl önce ceviz ağacından düşmüş. Bu düşmeden sonra sürekli bir kalp rahatsızlığı, nefes darlığı ve bağırsaklarında problem yaşamış. Daha önce bir kaç kez hastaneye gelip gitmiş. En son çekilen tomografisinde kalın bağırsağının ve midesinin bu akciğer ile kalbi karın boşluğundan ayıran diyafram denilen zar var. O zarın yırtılarak bu diyafram zarından çıktığını ve fıtıklaştığını gördük. O fıtıklaşma nedeniyle nefes darlığı çekiyordu. Ameliyatta kalın bağırsağını ve midesini karnına geri yerleştirerek diyafram dediğimiz zarı diktik" dedi.

ÜLKENİN BÖYLE DOKTORLARA İHTİYACI VAR

Yapılan ameliyatla eski sağlığına kavuşan Seyfullah Akın ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemizin ve Hakkari'nin böyle fedakar doktorlara ihtiyacı var. 4 yıldır nefes darlığı problemi yaşıyorum. Doktorumuzun yaptığı başarılı ameliyatla sağlığıma kavuştum. Emeklerinden dolayı doktoruma teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5320 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim