• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Meorial'dan SGK anlaşmalı hastaneler zinciri "Medstar"

Meorial'dan SGK anlaşmalı hastaneler zinciri "Medstar"
Memorial Sağlık Grubu, Türkiye’yi ikinci markası olan “Medstar” ile tanıştırıyor. Memorial Sağlık Grubu, SGK anlaşmalı hastaneler zincirinin ilk halkası “Medstar”ı Antalya’da hayata geçirdi.

Medstar Hastaneler Grubu tüm branşlarda SGK’lı hastaların hizmetinde olacak. Türkiye genelinde yaygınlaşması planlanan Medstar zincirine, her yıl 3 yeni hastanenin katılması hedefleniyor.

Memorial Sağlık Grubu ikinci markası “Medstar’ı, Memorial’ın Akdeniz Bölgesi’ndeki yeni yatırımlarını ve Antalya’da hizmete giren Türkiye’nin en gelişmiş kanser merkezini 04 Temmuz 2012 Çarşamba günü Rixos Downtown Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç “Memorial yeni markası Medstar ile Türkiye’de kaliteli sağlık hizmetine ulaşmak isteyen herkesin yanında olacak” dedi ve yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.

Antalya An-deva artık Medstar

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç “2011 yılında çoğunluk hisselerini aldığımız Antalya’nın köklü sağlık kuruluşu An-Deva, etik ve kaliteli sağlık hizmeti sunumuna bundan böyle Medstar adıyla devam edecek. Memorial vizyonu ile mimarisi ve teknolojisi değişen, gelişen An-Deva; 3 hastanesi ve bir tıp merkezi ile Akdeniz Bölgesi’nde Medstar Hastaneler Grubu’nun ilk temsilcisi olarak hizmet verecek. Güçlü akademik kadrosu ile Medstar Hastaneler Grubu ile Akdeniz Bölgesi’ne yepyeni bir sağlık anlayışı getiriyoruz” dedi.

Medstar Türkiye’nin markası olacak

Uğur Genç “Medstar markasının tüm Türkiye’de SGK’lı hastalara hizmet vereceğini belirterek, “Memorial Sağlık Grubu’nun SGK’lı hastaneleri Medstar markası ile hayata geçiyor. Başta Anadolu’nun büyük şehirlerinde olmak üzere yılda 3 Medstar Hastanesi’ni bünyemize katmayı planlıyoruz. Etik, kaliteli sağlık hizmetlerimize her kesimden insanın ulaşabilmesi için Memorial Sağlık Grubu’nun 2. markasını oluşturmaya karar verdik. Bundan böyle Memorial Sağlık Grubu olarak büyümeyi sürdüreceğiz ve ikinci markamız Medstar’la da tüm Türkiye’ye hizmet veriyor olacağız.

Antalya Türkiye’nin onkoloji üssü olacak

Memorial Antalya Hastanesi ile başlayan Antalya yatırımlarımız, Medstar ile devam ediyor. Medstar Hastaneler Grubu bünyesinde Türkiye’nin en kapsamlı ve gelişmiş kanser merkezini hizmete açtık. Medikal onkoloji, hematoloji ve kemik iliği nakli, radyasyon onkolojisi, girişimsel radyoloji, nükleer tıp ve onkolojik cerrahi branşlarını Medstar Antalya Kanser Merkezi çatısı altında topladık. Birbirinden değerli 11 profesör ve 3 doçentten oluşan akademik doktor kadrosunu kanser merkezimizde bir araya getirerek, “konsey yaklaşımı” felsefesi ile tüm kanser türlerinin tanı ve tedavisini multidisipliner yaklaşımla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Temmuz ayı içerisinde Memorial Antalya Hastanesi bünyesinde de tıbbi onkoloji branşı hizmet vermeye başlayacak” dedi.

22 milyon dolarlık onkoloji yatırımı
Medstar’ın Antalya’daki yatırımlarına dikkat çeken Uğur Genç, “Şu ana kadar 15 milyon dolarlık yeni yatırım yaptık. 1 yıl içinde de 15 milyon dolarlık daha yatırım hedefliyoruz. Bu tutarın 22 milyon doları kanser merkezimize ayrılmış durumda. Onkoloji ileri teknoloji ürünü cihazların kullanımını gerektiren çok özellikli bir alan olduğu için, yatırımımızın en büyük kısmını buna ayırdığımızı söyleyebilirim.

Kanser alanında teknolojinin tüm imkanlarından faydalandığımız Medstar Antalya Onkoloji Merkezi bu alanda Türkiye’nin en iyisi olacak. Ülkemizde başka merkezde bulunmayan mCT cihazımız ile pek çok kanser türünü erken evrede tespit edebiliyoruz. Son teknoloji ürünü radyoterapi cihazımız da çok yakında hastalarımızın hizmetinde olacak. Tomosentezli digital mamografi cihazına ek olarak girişimsel radyoloji alanında çok önemli cihazların bünyemizde olması teknolojik anlamdaki üstünlüğümüzü de gösteren en iyi örnekler.

Ayrıca hastalarımıza konforlu ve güvenilir bir ortamda tedavi olmanın rahatlığını yaşatmayı amaçlıyoruz. Kemoterapi ve Sanat Merkezimizde tedavi olan tüm hastalarımıza uzmanlar eşliğinde resim yaptırıyoruz, çeşitli sosyal aktivitelerimiz var. Kanser tedavisinde iyileştirici etkisi bulunan yoga ve müzikle terapi etkinliklerimiz bulunuyor. Çok yakında tiyatro grubumuz da çalışmalarına başlayacak. Hastalarımıza en iyi onkoloji tedavisinin yanı sıra moral ve motivasyonlarını artıracak aktiviteleri de sunuyoruz” diye konuştu.

Bölgedeki sağlık turizmine büyük katkı sağlayacağız
Memorial Sağlık Grubu olarak Antalya’ya bu kadar yatırım yapmamızın en önemli nedeni Antalya’nın potansiyeline ve uluslararası sağlık turizmine olan inancımız diyen Uğur Genç “Antalya’nın ve İstanbul’un yakın zamanda Houston kadar hasta çeken bir merkez olacağını düşünüyorum. Yakın coğrafyalarındaki sağlık sistemi nedeni ile sıkıntı yaşayan ve sağlık ihtiyacı olan insanların geleceği en önemli merkezden biri Türkiye’dir. İstanbul ve Antalya birer sağlık üssü konumunda. Memorial olarak biz, dünyanın 65 ülkesinden hasta kabul ediyoruz. Bakü, Tiran ve Üsküp’teki ofislerimize ek olarak Erbil’de de bir ofis açmayı planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız sayesinde sağlık turizminin çok daha ileri seviyelere taşınacağına olan inancımız tamdır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim