• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Meram'da yapılacak ağız ve diş hastanesinin temeli atıldı

Meram'da yapılacak ağız ve diş hastanesinin temeli atıldı
Konya'da ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımının temeli düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Pirebi Mahallesi'nde yapılacak hastanenin temel atma töreninde, bireysel ve toplumsal kalkınmanın en önemli ölçütlerinden birisinin de sağlık hizmetinde gelinen nokta olduğunu ifade etti.

Bu ölçütün, ülkenin hem fiziki hem tıbbi altyapısı hem de nitelikli insan gücüyle ölçüldüğünü anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Hem bakanlığımız hem belediyeler hem de özel sektör bu altyapıyı iyileştirmek aynı zamanda iyi ve nitelikli hekimler yetiştirmek için ortaya ciddi, nitelikli performans koyuyor. Belediyelerimizin bu noktadaki şevk ve heyecanını da değinmeden geçmeyeceğim. Özellikle Mustafa Kavuş Başkan'ın heyecanı, bu yatırımın doğmasına ve hızlanmasına vesile oldu. Arsanın temini ve süreci hızlandırması için koşturdu. Meram'da bu noktadaki ihtiyacı sürekli gündemde tuttu. İşte bugün de onun heyecanının bir meyvesini daha müşahede ediyoruz."

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç hastanenin ilk başta 50 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin olarak planlandığını ancak Bakan Fahrettin Koca'nın tensipleriyle 20 çocuk ünite, 2 ameliyathane, ameliyat öncesi ve sonrası hizmet verecek 10 yatak ilavesiyle ağız diş hastanesi rolüne çevrildiğini bildirdi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise ağız ve diş hastanesinin Meram'a kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, "6 bin 448 metrekarelik bu arsayı hastane yapılması için bakanlığımıza devrettik. Temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilçemizdeki ikinci kamu hastanesi olacak. Hemşerilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesinin temeline protokol üyelerinin butona basmasıyla ilk harç döküldü.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim