• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Merkezi hastane randevu sisteminin pilot uygulaması başlıyor

Merkezi hastane randevu sisteminin pilot uygulaması başlıyor
Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hastane Randevu Sistemi Entegrasyonu' hakkında bir genelge yayımlayarak merkezi randevu sisteminin pilot uygulamasının bu yıl içerisinde başlanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hastane Randevu Sistemi Entegrasyonu' hakkında bir genelge yayımlayarak merkezi randevu sisteminin pilot uygulamasının bu yıl içerisinde başlanacağını bildirdi.

Bakanlık; hastanelerde sunulan sağlık hizmet kalitesinin artırılmasını ve bununla birlikte hastanelerin kaynak kullanımının daha verimli sunulmasını amaçlıyor. ıÜü2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile 'Yaygın, erişimi kolay ve güler yüzlü sağlık hizmeti' sunmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ni yurt genelinde hizmete sokuyor. Temelde, vatandaşların merkezi bir sistemden randevu alarak istedikleri herhangi bir hastaneye gitmelerini sağlamayı hedefleyen bu proje, dünyada ilk örneği olma özelliği taşıyacağı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan gengelgede sistemin detayları anlatıldı.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri dahil tüm kurumlarda sunulan sağlık hizmet kalitesinin artırılmasını ve bununla birlikte hastanelerin kaynak kullanımının daha verimli sunulmasına imkan sağlamak amacıyla Merkezi Hastane Randevu Sistemi kurulmasının planlandığı vurgulandı. Sistemin kurulum ve işletilmesi için yapılmakta olan çalışmalar neticesinde pilot uygulamaya 2009 yılı içerisinde başlanacağının belirtildiği açıklamada, "Randevu uygulaması bulunmayan hastanelerimizde; Merkezi Hastane Randevu Sistemi gereklerine uygun bir Hastane Bilgi Sistemi sahibi olmalarını sağlamak üzere mevcut uygulama yazılımı içerisinde Hekim Çalışma Cetvellerinin elektronik ortama kaydedilmesine dair değişikliklerin yaptırılması gerekiyor. Mevcut Hastane Bilgi Sistemi yazılımının bakanlık merkezinde kurulmuş bulunan merkezi Hastane Randevu sistemine web servisleri aracılığıyla veri gönderebilmeleri için gerekli entegrasyonun belirtilen internet adreslerinde tutulması son derece öjnemli. Bu hastanelerimizin hastaneye özel sadece o hastanede çalışan bir randevu sistemi için yeni yatırım yapmaması, ranvu sistemi kurmak amacıyla ihale işlemi başlatmış olan hastanelerin ihalelerini mevcut mevzuat çerçevesinde iptal etmesi mümkün ise iptal etmeleri gerekiyor." denildi.

Zaman

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim