• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Hakkında Bilgi

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Hakkında Bilgi
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında sağlık hizmetlerine daha etkin ve kolay bir şekilde ulaşılabilmesi için önemli proje çalışmaları yapılmıştır.

Bu proje kapsamında teknolojinin geldiği son nokta göz önüne alınarak sağlık alanındaki ihtiyaçların giderilmesi programlar geliştirilmiştir. Özellikle e-devlet konusunda elde edilen büyük başarının devam ettirilmesi için bu çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu programların bütününe Merkezi Hekim Randevu Sistemi kısa adıyla MHRS denilmektedir. MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir. Bu sistem avrupada kabul gören sistemler arasına girmiştir.

MHRS en aktif olarak 182 nolu telefon araması suretiyle kullanılmaktadır, ayrıca web üzerinden randevu sayfasına girilerek, mobil cihazlara uygulama indirilerek te kullanılabiliyor. Eski sistemde her hastanenin kendisine ait randevu sistemleri mevcuttu bu nedenle kullanımda ve randevu almada insanlar büyük zorluklar çekmekteydi. Yeni sistemle bütün hastaneler ve hekimler için randevu sistemi tek bir çatı altında toplanmıştır.

Son yıllarda özellikle şehir hastanelerinin hayata girmesiyle devlet hastanelerine olan talep artmakta. Dünyanın en büyük hastaneleri arasına giren devasa büyüklükteki ve son derece modern cihazlar konforlu odalarla hizmet veren hastanelerden randevu almanın da aynı paralelde gelişmiş ve modern yöntemlerle kolayca yapılabilmesi gerekmekteydi.

MHRS ile gerek en büyük hastanemiz olan Ankara Şehir Hastanesi Randevu işlemini gerekse aile hekiminizden randevu alma işlemini aynı kolaylıkta gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon üzerinden randevu almak isteyenlerin bilmesi gereken ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182'yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. Şebekesine göre bedava dakika hakkı olanlar bu hattı o dakikalar kapsamında arayabilmektedirler. Cep veya Sabit telefon şirketinizle iletişime geçerek ücretlendirme hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

Bu haber toplam 7141 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim