• BIST 12433.5
  • Altın 7182.12
  • Dolar 43.8294
  • Euro 51.7046
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Mersin Şehir Hastanesinde ilk kornea nakli gerçekleştirildi

Mersin Şehir Hastanesinde ilk kornea nakli gerçekleştirildi
Mersin'de Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin göz kliniği hekimleri tarafından ilk kez gerçekleştirilen kornea nakli ameliyatı başarıyla tamamlandı. Başarılı operasyonla hastanın görme yetisini yeniden kazanması sağlandı.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Hastanenin Göz Kliniği hekimleri tarafından ilk kez gerçekleştirilen kornea nakli ameliyatı başarıyla tamamlandı. Başarılı operasyonla hastanın görme yetisini yeniden kazanması sağlandı.

Göz Hastalıkları Uzmanları Doç. Dr. Erman Bozalı ve Doç. Dr. Emin Serbülent Güçlü tarafından yapılan ameliyat, bölge açısından ileri düzey göz cerrahisinin ulaştığı noktayı gözler önüne serdi. Yaptıkları ameliyatla ilgili konuşan Doç. Dr. Erman Bozalı, korneanın görmenin temelini oluşturan yapı olduğunu belirterek, “Kornea gözün en ön kısmında bulunan saydam dokudur. Saydamlığını kaybettiğinde hastalarda ciddi görme kaybı ortaya çıkar. Gerçekleştirdiğimiz nakil ameliyatı ile hastamızın yeniden görme potansiyelini kazanmasını hedefledik. Operasyon planladığımız şekilde başarıyla tamamlandı.” dedi.

Bozalı, bu ameliyatın bölge için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Artık kornea hastalıkları nedeniyle başka illere sevk edilen birçok hastayı hastanemizde tedavi edebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Başarı oranı oldukça yüksek"

Doç. Dr. Emin Serbülent Güçlü ise kornea naklinin birçok hastalıkta uygulanan etkili bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Güçlü, “Keratokonus, enfeksiyon sonrası oluşan kornea lekeleri, travmaya bağlı doku kayıpları ve endotel yetmezliği gibi durumlarda kornea nakli uygulanmaktadır. Gelişen cerrahi tekniklerle yalnızca hastalıklı tabakanın değiştirildiği yöntemler sayesinde başarı oranı oldukça yüksektir. Nakil sonrası düzenli takip ve damla tedavilerinin doğru kullanılması çok önemlidir. Uygun takip ile hastalar günlük yaşamlarına dönebiliyor ve görme kaliteleri belirgin şekilde artıyor.” diye konuştu.

"Daha kapsamlı sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz"

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ballı da gerçekleştirilen operasyonun hastanenin sağlık hizmetlerindeki gelişimini gösterdiğini belirtti. 

Ballı, “Göz hastalıkları alanında yapılan ilk kornea nakli ameliyatının başarıyla tamamlanması, hastanemizin nitelikli sağlık hizmeti sunma hedefinin önemli bir göstergesidir. Amacımız, hastalarımızın tanı ve tedavi süreçlerini kendi şehirlerinde tamamlayabilmelerini sağlamak. Önümüzdeki süreçte ileri cerrahi uygulamaları artırarak vatandaşlarımıza daha kapsamlı sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 105 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim