• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Mesane Kanseri Toplantısı

Mesane Kanseri Toplantısı
Medical Point Gaziantep Hastanesi sponsor olduğu, Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen mesane kanseri toplantısı ve yemek etkinliği...

Medical Point Gaziantep Hastanesi sponsor olduğu, Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen mesane kanseri toplantısı ve yemek etkinliği Gaziantep'te bir otelde gerçekleştirildi.

Türkiye Üroloji Derneği Güneydoğu şubesi tarafından düzenlenen Mesane kanseri toplantısına Gaziantep'ten ve çevre illerden çok sayıda üroloji uzmanı katıldı. Mesane kanseri tedavilerinde son gelişmeler değerlendirildi.

Toplantı açılış konuşması Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin tarafından yapıldı. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Türkiye Üroloji Derneği (TÜD) Güneydoğu Anadolu Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan, mesane kanseri hakkında kısa bilgilendirme yaptı.

"Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür"

Sigaranın mesane kanserinin oluşumunda büyük risk taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Solakhan, "Mesane, böbreklerden süzülen idrarı depolayan ve kasılarak idrarın vücut dışına atılmasını sağlayan organımızdır. 50 yaş ve üstü erkekler daha yüksek bir mesane kanseri riski taşır. Sigara, mesane kanserinin oluşumundaki bilinen en büyük risk faktörüdür. Sigara içenlerin içmeyenlere kıyasla 2-6 kat daha fazla mesane kanseri riski altında olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Kimi meslek gruplarında kullanılan veya maruz kalınan organik kimyasal ve boyalar gibi maddelerin mesane kanseri riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Mesane kanseri en sık, idrarda ağrısız kanama ile kendini gösterir" dedi.

Mesane Kanseri toplantısında, Medical Point Gaziantep Hastanesi hekimleri yaptıkları sunumlarıyla bilgilendirmede bulundular.

"Mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut"

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut mesane kanserinde mesane içine verilen ilaç tedavilerindeki son gelişmeleri anlattı. Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Ali İhsan Şeran, mesane kanserinde radyoterapi ile ilgili bilgilendirdi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Sevinç Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Klinik Araştırmalar Merkezi'nde uygulanan klinik çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Gaziantep'te sadece Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde uygulanan Faz 3 klinik araştırmanın mesane kanserlerinin tedavisinde yeni bir umut olabileceğini belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bilim Dalından Prof. Dr. Sakıp Erturhan metastatik mesane kanserlerinde cerrahi tedavinin önemini anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Doç. Dr. Mehmet Solakhan, toplantının son derece verimli ve yüksek katılımlı bir toplantı olduğunu belirterek, "Mesane kanseri konusunda meslektaşlarımızla bilgi alışverişinin gerçekleştiği eğitici bir toplantı oldu" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim