• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Mesleğindeki ilk yıl, "Yılın Doktoru" seçildi

Mesleğindeki ilk yıl, "Yılın Doktoru" seçildi
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürüten Dr. Pelin Şener, mesleğinin ilk yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum'da yılın doktoru seçildi...

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürüten Dr. Pelin Şener, mesleğinin ilk yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum'da yılın doktoru seçildi...

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini 2008 yılında bitiren Dr. Pelin Şener aynı yılın eylül ayında, mecburi hizmet görevi için memleketi Şenkaya'yı tercih etti. Mesleğinin ikinci ayında, Sağlık Grup Başkanlığı görevine getirilen Dr. Şener, 20 yataklı devlet hastanesinin kısa sürede yeni yerine taşınması ve hizmete girmesindeki katkıları, aile hekimliğinin sisteminin uygulanmasında sağlanan başarı nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yılın doktoru adayı olarak Sağlık Bakanlığına bildirildi.

Dr. Şener, Sağlık Bakanlığının her ilden bir hekimi yılın doktoru olarak belirlediğini ve ödüllendirdiği ifade ederek, ''mesleğimin ilk yılında böyle bir ödül almaktan dolayı çok mutluyum'' dedi.

MEMLEKETİNİ GÖNÜLLÜ TERCİH ETTİ

Dr. Şener, Şenkayalı olduğunu ve mecburi hizmet görevi için de gönüllü olarak Şenkaya'yı tercih ettiğini belirterek, ''İlçemiz Erzurum'a 170 kilometre uzaklıkta. Özellikle kış aylarında, köylerde bulunan hastalarımıza müdahale ve bu hastalarımızın nakillerinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak her türlü olumsuzluğa rağmen en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

İlçede 7 aile hekimi ve kendisiyle birlikte 3 de toplum sağlığı doktoru bulunduğunu ifade eden Şener, şunları kaydetti:

''İlçemiz şehir merkezine uzak. Ayrıca bazı köylerimizle ulaşım süremiz 1,5 saati bulabiliyor. Bazen bir hastamızın köyden alınarak, uzman bir doktora gösterilme süresi kışın 4-4,5 saat sürüyor. Uzman hekimin bulunmadığı ilçemizde, her türlü olumsuzluğa rağmen, tüm doktor arkadaşlarımız ve yardımcı sağlık personelimizle birlikte, en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Özveriyle görevimizi yapıyoruz. Mesleğimin ilk yılı dolmadan yılın doktoru ödülünü almam gurur verici, teşvik edici. Özellikle ilçemiz hastanesinin taşınma ve yerleşmesinde titiz davrandık. Temeli sağlam atmaya çalıştık ki bizden sonraki meslektaşlarımız sıkıntı yaşamasın. Bu çalışmalarımızın ödüle layık görülmesi de ayrıca sevinç kaynağımız oldu.''

Dr. Şener, ödülünü 14 Mart Tıp Bayramı'nda İstanbul'da törende aldığını belirterek, vatandaşlara daha iyi hizmet için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ŞUBE MÜDÜRÜ SUAT POLAT

Erzurum Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Suat Polat ise Dr. Pelin Şener'in Şenkaya'da kısa sürede güzel çalışmalara imza attığını belirterek, kendisini Sağlık Bakanlığına yılın doktor adayı olarak göstermeye karar verdiklerini söyledi.

24 Kasım itibarıyla Erzurum'da aile hekimliği sistemine geçildiğini ve meslekte daha eski doktorların birçoğunun aile hekimi olduğunu ifade eden Polat, şöyle devam etti:

''Kalan hekimlerimiz de zaten yeni olan doktorlarımızdı. Şenkaya'da göreve başlayan Pelin Şener de bu doktorlarımızdan bir tanesi. Kendisi çok kısa sürede güzel çalışmalar yaptı. İlçede yeni bir hastanemizin yapımını tamamladık. Pelin Hanımın hastane tefrişatının kurulması ve düzenin sağlaması ile aile hekimliğinin uygulanmasındaki başarısı dikkatimizi çekti. Bunlara istinaden biz de kendisini, yılın doktorluğuna aday gösterdik.''

Polat ayrıca, Dr. Şener'in Sağlık Grup Başkanlığı görevine getirilmesini ise ''Sağlık Grup Başkanlığı için tek şart hekim olmaktır. Meslekte yılına bakmadan, yapabileceğine inandığımız doktorumuzu, sağlık grup başkanlığı görevine getiririz. Pelin Hamın da bizi mahcup etmedi'' diye konuştu.

Sabah

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim