MHRS ile hastane randevunuzu online olarak oldukça kolay bir biçimde alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri derlediğimiz haberimizi inceleyerek sizde MHRS, adından da belli olacağı üzere, hastaneden dilediğiniz doktora muayene olma imkanı sağlayan bir uygulamadır. MHRS uygulamasını kullanarak, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz hastaneden ve dilediğiniz saatte randevu alma imkanına sahip olursunuz.
MHRS Hastane randevu uygulamasından yararlanabilmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemlerden ilki sisteme kayıt olmaktır. Ama eğer zaten sisteme daha önce kayıt olduysanız bu işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır. Kayıt işlemleri ise aşağıda anlatacağımız şekildedir;
TIKLA RANDEVU AL
MHRS HASTANE RANDEVU
1. MHRS portal uygulamasının www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız.
2. Daha sonra sırasıyla, T.C kimlik numaranızı, ad-soyadınız, cinsiyetinizi, doğum yerinizi, doğum tarihinizi, baba ve anne adınızı, cep telefonunuzu, sabit telefon ve e-posta adresinizi ilgili alanlara yazınız.
3. Bu uygulamayı her kullanmak istediğinizde girmenizi isteyecekleri bir şifre vardır. Bu durumda kendinize bir şifre belirlemeniz gereklidir. Bir şifre belirleyiniz ve bu şifrenizi yazınız.
4. Onay işlemi için yeniden bu belirlediğiniz şifreyi giriniz ve 'kaydet' seçeneğine tıklayınız.
Böylece MHRS uygulamasına kayıt olmuş olursunuz. Bu aşamadan sonra hastaneden randevu işleminizi başlatabilirsiniz. Buna göre; ilk önce MHRS portal uygulamasının www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız. Yeni açılan ekranın sağ tarafında 'Randevu Al' seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneği tıklayınız ve burada yer alan 'Vatandaş Giriş Ekranı' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra 'parola' bölümüne şifrenizi yazınız ve ekranda yer alan ve 'güvenlik kodu' olarak adlandırılan alana istenilen harf ve rakamları giriniz.
Devamında 'Giriş' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra, il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinin yer aldığı yeni bir ekran açılacaktır. Bu sayfada yer alan 'Randevu Ara' seçeneğine tıklayınız. Burada hastaneler, doktorlar ve uygun olduğu saatlerin bulunduğu sayfa açılır. Bu sayfadan sizin için uygun olan, hastane, doktor ve saat seçeneklerini işaretleyiniz. Son olarak 'Randevuyu Kaydet' seçeneğine tıklayınız. Güvenliğiniz için, sayfanın sağ tarafında bulunan 'Çıkış' butonuna tıklamayı unutmayınız.
ALO 182 MHRS RANDEVU ALMA
Hastane kuyruklarında bekleme sezonu çoktan bitti. İster internet yolu ile isterseniz 182 randevu hattı ile dilediğiniz saatte istediğiniz doktora muayene olma şansına sahipsiniz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Aynı işlemi Alo 182 telefon hattı ile de yapabilirsiniz.
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR?
MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.
MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME
Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.
Alo 182 Numarasını Tuşlayarak Hastane Randevu Alma (MHRS) İşlemi
Alo 182 numarasını arayarak hastaneden randevu alma imkanınız vardır. Hastane randevu (MHRS) sisteminden fayda sağlamak istiyorsanız bunun için mobil ya da sabit cihazınızdan 182 numarasını çevirmeniz yeterli olacaktır. Numarayı girmeden önce TC kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır çünkü telefonun diğer tarafında yer alacak olan sekreter sizden kimlik doğrulaması isteyecektir. Yapacağınız konuşmalar güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. Numarayı tuşladığınız zaman sekreter sizden TC kimlik numaranızı söylemeniz talep edecektir. TC kimlik numaranız ile isminiz uyumu sağlandıktan sonra işleminiz devam edecektir. Sekreter hangi il ve hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır buna gerekli olan cevapları veriniz. Ardından sekreter size doktorun hangi gün ve saatte boş olduğunu iletecektir. Bu tarih ve saatlerden size uygun olan gün ve saati belirterek randevunuzu alabilmeniz mümkündür. Sekreter randevunuzun onaylandığını söylediği zaman artık randevu alma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. MHRS ALO 182 hattını kullanarak tanıdığınız bir kişi içinde randevuyu onun TC kimlik numarası ile almanız mümkündür.
ALO 182 hastane randevu alma (MHRS) hattı belli bir ücrete tabidir. Randevuyu almak için 182 numarasınız aradığınız zaman normal bir sabit hattı aramış gibi ücretlendirmeyle karşılaşacaksınız.
MHRS randevu alma linki ile ALO 182 ile MHRS randevu nasıl alınır detayları

MHRS randevu alma sistemi ile insanlar artık hastanelerde kuyruk oluşturmuyor, MHRS online randevu alma sistemi ile internetten randevusunu alabiliyor. İşte MHRS randevu alma, iptal etme ve MHRS'nin telefon hattı olan 182 ile randevu alma ayrıntıları.
Kaynak: 
Bu haber toplam 9587 defa okunmuştur
Etiketler: mhrs, online randevu, randevu alma, sağlık bakanlığı, alo 182, 182 randevu servisi, randevu iptal etme
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Sultanbeyli'ye 8 yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılacakSultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, ilçeye 8 yeni Aile Sağlığı Merkezi kazandırılacağını açıkladı.
Giresun'da motosiklet ambulans ekipleri vakalara hızlı müdahale ediyorGiresun'da görev yapan motosiklet ambulans ekipleri, trafiğin yoğun olduğu ya da araç girişlerine kapalı alanlardaki vakalara hızla ulaşarak ilk müdahaleyi vakit kaybetmeden gerçekleştiriyor.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı geliştirilen aşının klinik öncesi çalışmaları tamamlandıErciyes Üniversitesince, yüksek vaka ve ölüm oranlarına sahip Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı geliştirilen aşının klinik öncesi çalışmaları tamamlandı.- 10:15 - 2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi Hakkında Duyuru
- 10:11 - 2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Duyuru
- 10:05 - 2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu İşitmeye Yardımcı Cihazların Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Duyuru
- 09:32 - 2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Duyuru
- 09:25 - 2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu / Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi Hakkında Duyuru
- 11:05 - 10 Aralık 2025 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- 21:28 - "Davranışsal Bağımlılıklar Toplantısı" İstanbul'da başladı
- 21:18 - İtalya'da sağlık çalışanları, Filistinli meslektaşları için destek eylemi yaptı
- 17:44 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2025/49
- 17:43 - HAK-İŞ çalıştayında, engellilerin çalışma yaşamına katılmasındaki engellerin kaldırılması ele alındı
- 17:43 - Sultanbeyli'ye 8 yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılacak
- 17:23 - "Take Off İstanbul 2025" girişimcilik ekosisteminden uzmanları buluşturdu
- 17:18 - AK Parti İl Başkanı Aydemir'den Balıkesir Devlet Hastanesine ziyaret
- 17:13 - Göynücek’te gıda üretim yerlerinde denetim gerçekleştirildi
- 16:58 - Senegal'in Ankara Büyükelçisi Diop, Konya'da bir hastanede incelemelerde bulundu:
- 16:53 - İsrail, hapishanelerdeki Filistinli esirleri soğukla cezalandırıyor
- 16:38 - Sakarya'dan kısa kısa
- 16:33 - Kırklareli'nden kısa kısa
- 15:58 - Denizli'de 5,6 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı
- 14:28 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kriz Dönemlerinde İnsan Haklarının Yeniden İnşası Zirvesi"nde konuştu:
- 14:23 - Bakan Göktaş, kardeşleriyle devlet korumasına alınan Adnan'ı ziyaret etti:
- 14:18 - Bursa'da düşünce sistemiyle çalışan robot, yürüme zorluğu çekenlerin tedavisinde kullanılacak
- 14:13 - İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 2 kişi artarak 70 bin 369'a yükseldi
- 13:33 - Bitlis'te kadın doktorlar hastaları sağlığına kavuşturmak için mesai harcıyor
- 12:43 - Geç başlangıçlı sepsis, çocuklarda motor ve duyusal gelişim geriliğine neden oluyor
- 12:18 - Giresun'da motosiklet ambulans ekipleri vakalara hızlı müdahale ediyor
- 12:03 - Erzurum'da 263 kanser hastası kök hücre nakli ile yaşama tutundu
- 11:43 - Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı
- 11:43 - Şanlıurfa'da ambulansta doğum yapan kadın, bebeğine sağlık çalışanının ismini verdi
- 11:33 - Gelibolu'da SODAM kursiyerlerine çocuk ve ergen sağlığı eğitimi verildi
- 11:23 - Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor
- 11:13 - Denizaltıların 112'si "TCG Alemdar" arama-kurtarma faaliyetlerinde öncü rol oynuyor
- 10:48 - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı geliştirilen aşının klinik öncesi çalışmaları tamamlandı
- 10:18 - ABD'de Kovid-19 aşılarının yetişkin ölümleriyle bağlantılı olup olmadığı inceleniyor
- 10:08 - Malatya'da yüksekten düşme sonucu aort damarı yırtılan hasta ameliyatla sağlığına kavuştu
- 05:45 - Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ-10.12.2025
- 01:08 - Genel sağlık sigortalıların aldıkları tedaviler için hastanelere ödenen bedeller artırıldı
- 19:38 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 18:53 - Avustralya'da 16 yaş altının sosyal medya erişimini yasaklayan kanun yürürlüğe girdi
- 17:43 - Manisa Şehir Hastanesinden Belediye Başkanı Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama:
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi Hakkında Duyuru
2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu / Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi Hakkında Duyuru
2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Duyuru
2026 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzemelerin Teminine İlişkin Sözleşme Hakkında Duyuru
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim




































