• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Mide ağrısı ve yanması kalp krizi belirtisi olabilir

Mide ağrısı ve yanması kalp krizi belirtisi olabilir
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Servet Altay, mide yanması ve mide ağrısı benzeri rahatsızlıkların kalp krizi belirtisi olabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Altay, AA muhabirine, kalp krizinin çok farklı bulgularla kendini gösterdiğini ifade etti.

Kalp krizinin genel olarak göğüs ağrısı, kola, çeneye ve sırta vuran ağrılarla başladığını belirten Altay, "Son dönemde özellikle mide yanması ve mide ağrısıyla başlayan kalp krizlerini gençlerde çok fazla görüyoruz." dedi.

Kalbin sağ damarının mideye komşu olan kalbin alt bölgesi ve sağ kısmını beslediğini anlatan Altay, buradaki tıkanıklığın mide ağrısını taklit eden kalp krizi belirtisi olduğunu belirtti.

Altay, birçok hastanın kalp krizi geçirdiğinin farkına varamadığını ve mide sıkıntılarını reflü ve mide yakınmasına bağladığını dile getirdi.

Hastaların mide ağrısını taklit eden kalp rahatsızlığını ciddiye almamasının ağır sonuçlar doğurduğunu anlatan Altay, şunları kaydetti:

"Bu süreçte hem ölümcül vakalar oluyor, hem hasta zaman kaybediyor. Sağlık ekiplerinin müdahalesi geç kalmış oluyor, tedavinin başarısı azalıyor ve kalp yetmezliği artıyor. Dolayısıyla mide yanmasına dikkat etmemiz gerekiyor.

Kalbin sağ damarı hem kalbin sağ tarafını besliyor hem de midenin üst kısmıyla komşu olan kalbin alt kısmını besliyor. Dolayısıyla bu damarın tıkanması mideye komşuluk yaptığı için mide ağrısı gibi kendini gösterebiliyor. İnsanlar bunu bilmediği zaman hastaneye başvurmakta zaman kaybedebiliyorlar. Mide yanması şikayetlerini taklit eden bir ağrı yaşanıyor. O yüzden özellikle riskli hastalar, ailesinde kalp hastalığı olanlar, şeker ve tansiyonu olan hastalar ile obez hastalar mide yanmasını ciddiye almalılar. Özellikle geçmeyen mide yanması, eforla ortaya çıkan mide yanmalarında muhakkak acile başvurmalarını ve kardiyolojik bir muayeneden geçmelerini öneriyoruz."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim