• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

‘Mide Balonu İle Hızlı Kilo Vermek Mümkün’

‘Mide Balonu İle Hızlı Kilo Vermek Mümkün’
Mide botoksu ve mide balonu yöntemlerinin endoskopi ile yapılan işlemler olduğunu belirten Uzm.

Mide botoksu ve mide balonu yöntemlerinin endoskopi ile yapılan işlemler olduğunu belirten Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, "İki yöntemin birbirine benzer özellikleri vardır. İki yöntem de ortalama 6 ay etkilidir. Ortalama 6 ayda 15-25 kilo verdirmeleri öngörülür. Hızlı kilo verme yöntemleri arasında sayılırlar. Tokluk süresini uzatarak kişinin diyet yapmasını kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur" dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, mide botoksu ve mide balonu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Mide botoksunda, hastanın işlem günü hastaneye aç gelmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Yolcu, "Sedasyon altında endoskopi yapılır. Midenin yaklaşık 24 bölgesine 200- 300 ünite arası botoks enjeksiyonu yapılır. Burada amaç mide kaslarının kasılmasını azaltarak yenilen yemeklerin daha uzun süre mide içinde kalmasını sağlayıp, tokluk süresini uzatmak ve daha rahat diyet yapmayı sağlamaktır" diye konuştu.

"İşlem yapıldıktan sonra gün içinde normal hayata devam edilebilir"

Uzm. Dr. Yolcu, "İşlem midenin fundus dediğimiz bölgesine yapılan enjeksiyonlar sayesinde mideden salınan gherelin dediğimiz açlık hormonunun salınmasını engeller ve hormonal olarak da tokluk sağlar. Etkisi 6 ay sürer ve 6 ay aralıkla toplamda 2-3 defa yapılabilir. İşlem yapıldıktan sonra kişi gün içinde normal hayatına devam edebilir. İşlemden sonra mide bulantısı, karın ağrısı, şişkinlik gibi şikâyetler nadiren olur ve geçicidir" şeklinde konuştu.

"Mide içinde yer kaplayarak tokluk hissi oluşturur"

Mide balonunda, hastanın işlem günü hastaneye hiçbir şey yemeden ve içmeden gelinmesi gerektiğini dile getiren Uzm. Dr. Yolcu, şöyle devam etti:

"Sedasyon altında endoskopi yapılır. Mide içinde ciddi bir ülser veya gastrit yoksa işleme başlanır. Mide içine balon yerleştirilir. Ardından kişinin tolere edebileceğini düşündüğümüz şekilde 450-600 cc sıvı ile balon şişirilir. Bu balon mide içinde yer kaplayarak tokluk hissi oluşturur kişinin diyete uymasını ve hızlı kilo vermesini sağlar."

"6 ayda 15-25 kilo kaybı öngörülür"

Mide balonu yapılan hastalarda 6 ayda 15-25 kilo kaybı öngörüldüğünü söyleyen Uzm. Dr. Yolcu, şu bilgileri verdi:

"İşlemden birkaç saat sonra kişi evine gidebilir. Bazı kişilerde işlemden sonra birkaç gün süren şişkinlik, bulantı ve kramp tarzında ağrılar olabilir. Bu dönemde hastaya şikâyetlerine yönelik ilaçlar verilir, çoğu hastada erken dönemde balonun çıkarılması gerekmez. 6 ay sonra tekrar endoskopi yapılarak balon çıkartılır. Gerekirse aynı anda tekrar balon takılabilir."

"Mide botoksunda ikinci bir endoskopiye gerek yoktur"

Mide botoksu ve mide balonu yöntemlerinde endoskopi yapıldığını vurgulayan Uzm. Dr. Yolcu, "İki yöntemle de 6 aylık sürede 15-25 kilo kaybı öngörülür. Her iki yöntem de tokluk hissi oluşturarak diyet yapmayı kolaylaştırır ve sağlıklı kilo vermeyi sağlar. Mide botoksunun avantajı mide balonunda olduğu gibi ikinci kez endoskopi yapılıp balon çıkartmaya gerek olmamasıdır. Tek endoskopi ile işlem yapılmış olur. Ayrıca mide içine herhangi bir balon koyulmadığı için bulantı, kramp, gaz sancısı gibi şikâyetler olmaz. Ayrıca mide botoksu, mide balonuna göre çok daha ekonomik bir yöntemdir" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim