• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Migren ağrısından kurtulmada “vagus terapi” alternatif olabilir mi?

Migren ağrısından kurtulmada “vagus terapi” alternatif olabilir mi?
Bahçeşehir Üniversitesinden Dr. Ali Veysel Özden, vagus terapi yöntemiyle dünyada her 7 kişiden birinde görülen ve Türkiye’de de yaklaşık 12 milyon kişiyi etkileyen migrenin tedavi edilebildiğini söyledi.

Otonom sinir sistemi işlev bozukluğu kaynaklı rahatsızlıkları ortadan kaldıran vagus terapinin, migren tedavisinde yeni bir bakış açısı sunduğunu belirten Bahçeşehir Üniversitesinden Dr. Ali Veysel Özden, vagus terapi yöntemiyle dünyada her 7 kişiden birinde görülen ve Türkiye’de de yaklaşık 12 milyon kişiyi etkileyen migrenin tedavi edilebildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyanın en yaygın ve hayatı en olumsuz etkileyen üçüncü hastalığı olan migren her geçen gün daha fazla insanı etkiliyor, yaşam kalitesini düşürüyor. 

Vagus terapi yöntemiyle migren gibi rahatsızlıkların kolaylıkla tedavi edilebileceğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve vagus terapi Uzmanı Dr. Ali Veysel Özden, “Zihin ile beden bağlantısını sağlayan vagus siniri; beyinden başlayarak, tüm iç organlara dağılır ve bu organlardan uyarıları beyne taşır. Vagus terapi; vagus sinirinin, kulaktan, girişimsel herhangi bir müdahale yapılmadan uyarılmasıdır. Vagus terapinin temel amacı da vagus sinirinin de içerisinde yer aldığı otonom sinir sistemi işlev bozukluğu kaynaklı rahatsızlıkları ortadan kaldırmak, sağlıklı, kaliteli ve uzun bir yaşamı insanlara kazandırmaktır” dedi. 

OTONOM SİNİR SİSTEMİ DENGESİNDE ROL OYNAYABİLİR

Migren veya diğer baş ağrılarının boyun kireçlenmesi gibi başka bir nedenden kaynaklanmıyorsa vagus terapi yöntemiyle tedavi edilebileceğini belirten Dr. Özden, “Amerikan Migren Vakfı’na göre migren ataklarının yaklaşık yüzde 70’i stres kaynaklı gelişiyor. Vagus terapi özellikle stres kaynaklı aktivitesi azalmış olan vagus sinirini aktive ederek bedende dinlenme ve sakinleşmeyi sağlar. Vagus terapi ile vagus siniri uyarılarak migren tedavi edilebilir. Ayrıca otonom sinir sistemini ilgilendiren bulantı, kusma, ışığa hassasiyet gibi durumlar baş ağrılarında da görülmektedir. Otonom sinir sisteminde dengenin sağlanması hem bu ağrıları hem de baş ağrılarına eşlik eden diğer sorunları ortadan kaldırır” şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3391 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim