• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Migren hastası doktordan migren kitabı!

Migren hastası doktordan migren kitabı!
Çocukluğunda başlayan migren ataklarından dolayı zor günler geçiren Nörolog Dr. Emel Gökmen, hastalıkla mücadelesini ve çözüm önerilerini 'Migrene Çözüm Var' adlı kitabında anlattı.

Bireyleri iş göremez hale getiren, genellikle başın şiddetli ve yoğun bir şekilde ağrımasıyla kendini gösteren migren ağrıları için günümüzde çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor. Çocukluğunda başlayan migren ataklarından dolayı yoğun ağrılar çeken Nörolog Dr. Emel Gökmen, hastalıkla mücadelesini ve çözüm önerilerini 'Migrene Çözüm Var' adlı kitabında okuyucularıyla paylaştı.

Nörolog Dr. Emel Gökmen, "Her hastamda kendi migrenimi tekrar yaşadım, ağrısı devam eden her hastamda ben de bunaldım. Olsun, sonunda beraber iyileştik, beraber mutlu olduk. Şu anda biliyorum ki, yıllardır süren migreni çözme uğraşım 'ağrı çekenlerin kardeşliği' temelindedir. Toplumda her 10 kişiden 1’inde görülen migrenin ara sıra olup, ilaçla geçerse sorun olarak algılanmayabilir. Ama her gün başınız ağrır ve ilaçlara cevap vermezse bütün hayatınızı elinizden alır. Bıkkınlık, çaresizlik gelişir" dedi.

Kitabını özellikle çaresiz hastalara migren ve baş ağrılarının çözümü olduğunu gösterebilmek için yazdığını vurgulayan Gökmen, son 10 yıldır klasik tıp bilgilerine integratif tıp bilgilerini de ekleyerek özellikle migren üzerine spesifik çalışarak çözümler geliştirdiğini belirtti. Kitabında migren ve baş ağrılarının öykülerle anlatıldığını söyleyen Dr. Gökmen, "Bu şekilde çok farklı migren ve baş ağrısı çeşitleri anlatılabilmiş, en önemlisi migrenin sadece baş ağrısından ibaret olmadığı gösterilmiştir. Farklı yaş gruplarına ait her öykü kendi içinde farklı özellikleri, nedenleri ve çözümleri içermektedir" diye konuştu.

Emel Gökmen, kitapta baş ağrısı çeken herkesin kendine benzer bir öykü bulabileceğini belirterek kitabı okuyanların aynı zamanda migren dünyasına girerek çevresindeki migrenlileri daha iyi anlayabileceğini söyledi. Gökmen,"Her öyküde yeni bir dünya açılıyor, bazen okuyucu benden çok daha fazla çeken var diyerek kendisini avutabiliyor. Aynı zamanda migrenli olmanın bir dert olmayıp olumlu yanlarını da görebiliyor" dedi.

Dr. Gökmen son 10 yıldır klasik tıp bilgilerine integratif tıp bilgilerini de ekleyip migren ve baş ağrıları üzerine spesifik çalışarak geliştirdiği tedavi algoritmasına 'Gökmen Yaklaşımı' adını veriyor. Tecrübelerini okuyucuları ile paylaştığı bu kitabında nedeni bilinmeyen hastalıklar içinde yer alan migrenin nedenlerini buluyor ve ‘migrenin bir beyin hastalığı olduğu’ kabulüne karşı çıkarak migrenin bedenden kaynaklandığı belirtiyor. Gökmen, 'Migrene Çözüm Var!'ın, özellikle hastalara yönelik bir formatta hazırlanmış olmasına rağmen, hem klinisyen hem akademisyen hekimler ve diş hekimleri için de çok yararlı, ufuk açıcı bir kaynak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim