• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Minik Parla Kuvözden Çıkıp 62 Gün Sonra Dünyaya Merhaba Dedi

Minik Parla Kuvözden Çıkıp 62 Gün Sonra Dünyaya Merhaba Dedi
Hamileliğinin 30. haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği tespit edilen ve bebeğini daha 890 gram iken dünyaya getirmek zorunda kalan...

Hamileliğinin 30. haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği tespit edilen ve bebeğini daha 890 gram iken dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan minik kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu. Anne Yıldız, yeni doğan yoğun bakım servisinde görüp dokunamadığı bebeğini bir ömür gibi geçen süre sonunda bağrına basmanın mutluluğunu yaşarken, Uzm. Dr. Abbasgulu Baghirov, "Biz de Parla bebeği şifayla taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İzmir'de yaşayan Aslı Yıldız- Bulut Yıldız (38) çifti ilk bebeklerinin dünyaya geleceği günü heyecanla beklerken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Anne adayı Yıldız daha doğumuna epey süre varken ve her şeyin yolunda gittiğini düşünürken bir şeylerin ters gittiği anlaşıldı. Genç kadının gebelik zehirlenmesi geçirdiği, bunun hem kendi hem de bebeğine hayati risk oluşturduğu belirlenerek acil doğum için Acıbadem Kent Hastanesi'ne yatırıldı. 2023'ün son günü hastaneye yatan ve gerekli tetkik ve tedavileri yapılan genç kadın, yeni yılın ilk günü doğuma alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kahraman Kolday tarafından gerçekleştirilen sezaryenle Yıldız çiftinin ilk bebekleri Parla dünyaya geldi. Doğum sırasında ameliyathanede bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abbasgulu Baghirov, "Bebek 30 hafta 2 günlükken doğdu. Daha anne karnında gelişme geriliği tespit edilmişti. Acil doğuma alınma nedenlerinden biri anneden bebeğe kötü kan akımının ve bebeğin kalp atımlarında düzensizliğin olmasıydı. Bebek 890 gram ağırlığında, 36 santimetre boyunda doğdu, solunumu sıkıntılı, saturasyonu düşmüştü" diyerek, sürece dair şunları kaydetti:

"Parla bebeği hemen yeni doğan yoğun bakıma alarak entübe ettik, solunum cihazına bağladık. Akciğer geliştirici ilaç başladığımız Parla bebek ağızdan beslemede sindirim sorunu yaşayınca damardan beslemeye geçtik. 7/24 uzman hemşire bakımındaki bebeğimizi 12 Ocak'ta solunum cihazından çıkardık. Tekrar ağızdan beslemeye başladık. 62 gün Uzm. Dr. Anıl Chousein ve hemşire ekibimizle konuk ettiğimiz boyu 46 santimetreye uzamış, ağırlığı 2.400 grama ulaşmış bebeğimizi 2 Mart'ta şifayla taburcu ettik. Bu süreçte anne ve baba çok pozitifti, bize çok yardımcı oldular. Onların pozitifliği bebeklerinin daha hızlı iyileşmesinde önemli rol oynadı. Biz de Parla bebeği şifayla taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

"Hayatta geçmeyen bir şey yokmuş"

Öte yandan doğuma hazırlanırken yaşadığı kötü sürprizle erken anne olduğunu ve zor günler geçirdiğini belirten Aslı Yıldız şöyle konuştu:

"Hamileliğim sorunsuz geçiyordu, hiçbir sorunum yoktu. Fakat 7. ayda gebelik zehirlenmesi ve bebeğimde gelişim geriliği tespit edilmesi zor günlerin başlangıcı oldu. Hemen sezaryene alındım, doğumum güzel gerçekleşti, bebeğim doğduğunda ağlama sesini duyabildim. Doğum sonrasında da tansiyonum yüksek olduğu için iki gün takibim yapıldı. 1 Ocak'ta bebeğim kuvöze alındı, 62 gün kaldı. Benim en büyük motive kaynağım doktorlarım Abbasgulu Baghirov ve Anıl Chousein, hemşireler Ümmügül Öztürk, Gül Hanım Açar, Sevilay Özbek, Tuğçe Aydın, Dilan Aydemir ve Melisa Ürper oldu. Onlar olmasıydı bu süreci yürütemezdim, atlatamazdım. Çok kahrımı çektiler. Çok destek oldular. 62 gün çok zordu. İlk üç haftası Parla'nın durumunun kritik olmasından dolayı kötü bir dönemdi benim için. Anne için hiç kolay değil. Bir bebek bekliyorsunuz, sonucunda böyle bir olay yaşanıyor. 62 gün görüyorsunuz ama dokunamıyorsunuz, elleyemiyorsunuz, yanınızda değil. Çok büyük özlem. Fakat geçiyor. Şimdi bebeğimle birlikte mutluyum, daha güzel günler bizi bekliyor. Hayatta geçmeyen bir şey yokmuş, onu da öğrendik. Sadece sabretmek gerekiyormuş. Çok zor ama yolun sonu güzel."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim